FRIEND FOREVER II

hyee guys smbung cite semalam ,, hee ,,
next ADAH ,, 
NURUL SYUHADAH AISYIKIN@ADAH:oke laa adah nihh kan kan muke jew ayu tapi kan ad smething wrong ta kene gn mina swung nihh ,,nihh kenyataan eyh aku ta kap tw BEDUL ahaaa see ? perkataan yg ada di situ hee ta bekk laa ieka nihh hee ,, oke laa adah adah ,, nihh pmpn haa muke cm ad mix ,, arab n mlyu ,, huu owg pon byk chantek lol ,, hee aku knl adah nihh sejak skola agme ,, dluw kerek gilew dye kat skola agme top laa gak dye nihh kat skola agme sbb sllu jdik imam sraw ,, hummm 
mule-II ta rapat tpy nek fom 2 rapat layan pale otak adah mental ,, ta bole blah ahahhaha
adah nihh kan jual mahal taw owgnyee ,, nth brpew tah nilai nyee ,, ? terlalu mahal tahu ,,
klw kat kelas patnernyee niny ,, hee :D
okee laa see this
haaa kowank napak ta ? aku kap ta na cyew sekunk see ? wa bikin luu glamor lol ..
heee CONTEST ADAH SEDANG MENCARI KEKASIH ATY YG TELAH LAME MENYEPI ahhaha kan aku da kap amek nihhh ahahha ...hee oke laa ta na kap pasal adah nanty dye kembang doe ,, ahhaha :D

okee next ahahah da cm cre peserte utok audition seyh bhahahha
BEYLA 
NURUL NABILA@BEYLA:nihh budak kan banyak waa fame kan dye dlm blog aku ta na cite lol psl dak kecik nihh tapi ,, nk kp skit dak nihh byk kecik ,,hee .. ahahha dtg skola sllu moody ,, aku pon da dpt pykit bjngkit tuu ,, hummm hee ta mohh kp laa okee ,,
hee see ? budak kecik nihhh tapi dye nihh byk kepo laa cm joyah ahahahah whu eve :)

okeoke ttop cite psl dak-II nihhh next kelas p,senivisual
hee kite start drp IEYLA 
NORSAKILAH@LULU: ahaaa klw kowank na thu dye nihh suke mara-2 aku duluw
dyee nihh banyak betah aku .. sore dye len drp yg len hee cm angin ahhahah siott
hee tapi dye nihh oke laa layan pale kple otk dye sme filzah bole meletop booooommmm ! ahahhaha
hee nihh pon leh tahan gak laa byk kepohh feddup aku ahahhaha tpy ap-2 sporting n happening na bagai hee :) oke laa see jew laa pic dyee and filzah leh tahan laa mereke-2 nihh perangai ta lehh goo laa ahahhaa
filzah nihh klw da jupe pehhh bumi nihh dye suwg punyew ,, dia gelarkan diri dye MAMA MURAI hee aku tataw sbb ap taye lulu klw na thu hee ,, humm NURFILZAH okee ngat name dye tol-2 humm
teke laa ne satu filzah ne satu lulu ? teke laa kowank samopai dapat ahahhaha okee
tuu jew kutt hee :D



p/s:sowrie guys klw ada ktok mngotok harap diampon sbb hajat che bukan na mgtok tapi na memfamous kan kowank kat siniw bhahahhaha chaw

FRIEND FOREVER

HYEE guyss ,, ary nihh cuace sangat panas , tapi ap-II trus kan update blog laa ,, heee tu laa kejew ieka tiap-II ary ,, oke laa na kap sikit psl sahabat ? kowank ad sahabat ? mesti laa ad kan ?
aku pun ad gak ,, aku sukew kwn gan semue owg dry kelas A smpai laa E OKE
pirstly na kap tengs kat FARZANA , FARINA , NABILA , ADAH , NINY , NAZIANA
WANY , SUFY , FILZAH , IEYLA AND SEMUE LAA takkan na mentioned byk-II pulak hee :D
best taw klaw ad kawan yg byk .. humm okee ponn senang happi kwn gan duwgg
butt kdg kale aku ad terkecik aty gan duwg semue ,, tpy aku jenis ta kesa laa 
okee na stori tetng perkenalan aku gan duwg okee kite start dari kelas science ,,

NURUL SYAZWANI @ WANY : ieka kenal gan wany msew fom 1 ,, humm wany nihh peramah laa owg nyee ,, ieka suke kwan gan wany nihh becos dye cm thu segale-II ,, klw bkak psl komik owg yg kite na crik dye laa sbb dye hantu komikk ,, na thu wany nihh owgnyee kiut laa ,, seyusly ieka ta tipu tw ieka ad bukti laa nanty ieka tunjuk ,, wany owgnyee unik n kkdg pelik ,, ahhaha npew pelik sbb ntah laa ap yg kite tade msty dye ad ,, means dye sukew-II ssuatu bende tuu unik n pelik ,, tuu pde pndngan aku laaa hee ..dye nihh dikirekan budak yang unik n pelik laa ahhahahaa
tarrrar nihh laa wany kan ieka da kap dye chumel kan ? ahhaha ta cyew eyh sekunk aku da buktikan daa
ahhahahahaha ,,, humm okee laaa ta na cite pasal wany jewp nanty yg len jelus ,, ahhaha

okee nextt ...
NADIATUL SUFI@SUFI :sufi nihh aku mengaku laa dulu aku ta rapat that other person ,, tapi nek skola men aku leh laa di katekan rapat gak sufi nihh ,, owgnyee pemalu ,, tapi aku suke dye tahu sbb dye ta bising cm membe aku yg len ,, err owgnyee sopan dan bersahaje ,, 
dye nihh membe wany ,,, kat skola ramai owg minat kat dye ahahhah bese laa
ayu ,, sopan sape ta na kan ?? kan ? hee ,, laa kowank nihh ta na cyew ag kew tol lahh dye ayu taw
ad bukti laa see ???
ayu kan owg nyee ? sbb tu ramai peminat hee ? aku kagum gan dye sbb dye leh hafal rukun-II
tajwidd hee ,,, oke laa ttop story kay psl dye ,,

okee kite msuk kelas prinsip akaun ?!
NAZIANA@BABY:ahaaa chop-II nset aku bbunyi menandakan ada orang coll jup kay ..
okey da aku matikan telepon kite smbug balek naziana ahaa aku knl dye nihh msew stndard 1 n 2 ,, nek stndrd 3 dye pinda skola bwu iaitu SK SKUDAI BARU2 humm tapi dpt jupe balek time fom1 still sekunk aku aku kagum gan lontaran vokal dye ,, dye nihh ad rupe leh jadi model ,, humm dye bek ,, tpy-II kkdg ad smthing wrong shoct kat pale dye ,, ahhaha ,, kuat berdekah tahu ,,
hee dye nihh layan pale dye laa pmpn pertame at fom yg tinggi second nina ,, ahahha
ta cyew eyyhh dyee cm modell waitt haaa
seee ? da kenal pasti naziana rozman ,, alaaa dak warisan johor thu ahahha ,,
msty laa vougue na kenal ? bole ? bole blah ahhahhaha ,, heee
lallallalallallalalal ....
oke ttup cite psl dak kelas PA nih ahhaha sekunk na bkak cite psl dak kelas ekonomi hee ta sbaw na kutuk hee best nyeee hahahhahaha .. 

okee start dry nyna leader kite hee ,, 
FARINA@NYNA: humm farina nihh ta yah cite laa sbot ame dye owg knl ,,
FARINA FARINA ahahha aku seru name dye ,, dye tersedak ahahha ,, farina nihh da lme kut aku knll dye lbih lme dry mereke semue ,, kiteowg knl msew tadika thu ,, hee sampai laa kini mknenyee ,,wahhh sebelas tahun ,, nyna nyan jum buad celebrate hari friendship day ahahhaha
hee kidding lol hee ,, but kkdg dye nihh suke reject owg ,, err nihh part aku geram
GERAM GERAM ahahhaha joker ,, dye anak cine terssat ahahhaa sbb kowank tengok sendiri arr
ahhaha sowie laa this is not DYNAS MOKHTAR hee this is FARINA NYNA haaa
hee ank cine ssat kan ? ahhahha joker laa jgn amek aty sangatkay ap aku kp kan !
hee ,, okee laa tu kott aku na kap ckp sbb aku na tulis entry len ,,
second GUYS jatuh kapada FARZANA 
FARZANA@NANA : hee nihh ta yah kp klw ad nyna msty ad nana rite ,, best patner dye laa tapi aku suke kwn gn dye nihh sbb dye okeoke n gilegile ,, ahahhah sng citew ,, dye nihh the best laa wlpon aku da lme knl tapy bwu fom2 aku rpt gn dye ,, umm ta siasia kot aku kwn gn dye ,, humm tana komen pnjg sbb aku da pnat entry blog nihh ,, pakal jew aku ad smthing idea na kp okee
aku na tunjuk nana bearlownz nihh
haa yg tengah-ii tu nana yg duwg tuu cume maskot nana ahhahahahahaa ,,
haihhh OKEY laa next time aku smbug entry kedu daa ta larat nihhh ahhahah okee ..




byee guyss saia sayang awaq ,, syang awq sangat2 ..

DID YOU KNOW ?

THIS FOR GUYS MAKNENYE IEKA SAYANG AWQ SEMUE ,, hee betol tu ta tipu nihh heee
oke2 nape ta smlm n harini na kap pasal cinte ?! hee sbb aku
da jatuh cinta kat LUKMAN or PENUNGGU ? yeahh ofc laa aku da jatuh hati ..
humm kowank thu wndu aku membuak buak ,, taw ta tipu nihh 
okee laa .. na tanye girlfrens nihh ,, kowank selalu kene uji gan boyfriend mesti penah kan ? kan ?
kowank tahu nape boyfriend selalu bwat cmtu sbb dye na ngok girlfrend dye nihh sayang kat dye ta ?
oke laaa girlfriend semue na thu ta taktik lelaki menguji perempuan ?
mesty na kan ? okee ? sebelum tu BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ,,
okee firstly
Materialistik
Untuk mengetahui anda materialistik atau sebaliknya, lelaki akan menguji
dengan memberi anda hadiah murah atau mengajak makan di gerai biasa,
bukan di restoran eksklusif. Ia sekadar untuk melihat sejauh mana
penerimaan anda.
Menguji tahap cemburu
Lelaki selalu ingin tahu pasangannya jenis kuat cemburu atau sebaliknya.
Dia akan menguji dengan cara mengenalkan anda pada teman perempuannya.
Jika reaksi anda biasa saja, mungkin anda lulus ujiannya
Telefon perempuan lain di depan anda
Reaksi anda tenang seolah-olah hal itu bukan masalah besar dan ia
memberikan reputasi yang anda lulus ujian itu. Sebaliknya, jika anda
marah dan mengatakan tidak suka dia menelefon perempuan lain apatah lagi
menunjukkan sikap melampau, mungkin anda gagal melepasi tahap itu.
Hubungan dengan bekas kekasih
Keinginannya untuk mengetahui perasaan hati anda dengan kekasih lama,
memang cukup tinggi. Justeru, berhati-hati jika dia memperli atau
mengungkit cerita lama sekadar menguji ketahanan anda. Jangan cepat
melenting.
Mengukur tahap kesetiaan
Dia ingin mendapatkan kekasih yang setia. Anda pula kerap menghubunginya
dan tidak keluar dengan lelaki lain selama dia ke luar daerah. Dia pula
akan menguji dengan pelbagai cara, antaranya meminta bantuan rakan untuk
menggoda anda. Untuk itu, berhati-hati dengan permainan ini, takut anda
terjebak dengan rakan baiknya sendiri.
Tahap keegoan
Mereka menghindari hubungan dengan perempuan ego yang sering ingin
menang dalam apa saja perkara. Si lelaki pula akan menguji keegoan ini
dengan mengajak ke tempat yang anda tidak suka dan anda harus
menunjukkan nilai diri sejujurnya.
Alasan anda menyukainya
Dia ingin tahu apa tujuan anda menjalin hubungan dengannya. Adakah
kerana harta benda, paras rupa atau kebaikan? 
P/S:SO GUYS THINK POSITIVE JGN TEBURU BURU MEMBUAT TINDAKAN NANTI DAH FRUST MENONGENG JANGAN SALAHKAN LELAKI OKE

OPEN HOUSE UMAH AKU

HYEE GUYS SBLUM TU ASSALAMUALAIKUM ,,
HEE HARI NIHH SAIA LETIH SEDIKIT OPEN HOUSE ,,
ALAA SORI LAA KPD KWN2 YG TA JMPUT TU SAIA MINTAK MAAP NIHH YG
NE SEMPAT SAHAJE EH TENGS LAA SAPEW YG SUDI DTG UMA IEKA ,,
HEE SORI LAA GUYS TDY KELAM KBUT SIKIT KLW AKU TA LYN KOWANK
IM REALLY SORY ,, HEE
OKE LAA TA NA KAP BYK JUM LYN GMBA YG TERSEDIE ADA ,,,










 ahahhaha SEE ? LAWE TA ? HEE COMEY TA ?
COMEY KAN ? SEMUE MEMBE AKU DTG DOK TANYE MR PENUNGGU TA DTG
SAIA CUME KP DYE KAT KL LORHH CMNE NA JUPEE TA PEW NTY DA KAWEN ARY2 DYE
AD GN SAIA ... HEE JGN JELUS YAW ,, :)


OKEE LAA ADIOS AMIGOS HEEEE 

SENARAI NAMA2 SEKOLAH DI JOHOR BAHRU

HEY korang semue harini na kongsi sikit psl sekolah2 yg berada di Johor Bahruu ,,
okeee meyh siniw dekat maw kap nihh heiii kowg thu ta JB ada berape buah skolah ?
tataw kan ? kan ? oke naa kongsi sikit jumlah sekolah di JB semue skali ada 139
ta cayew search kat googlee sendrii ta maw kap byk2 ,, 139 buah skola
byk tuu termsuk skola renda , skola jnis keb , skola men , skola men tek , voksional , 
asrama penuh , agama dan seni ,,,
okeee aku na list kan nama2 skola di johor bahru ...

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN
  1. SMK SULTAN ISMAIL (SSI)
  2. SMK TASEK UTARA
  3. SMK TUN SYED NASIR ISMAIL
  4. SMK SRI TEBRAU
  5. SMK SRI RAHMAT
  6. SMK SKUDAI
  7. SMK TANJUNG ADANG
  8. SMK TAMAN PELANGI
  9. SMK TAMAN UNGKU TUN AMINAH
  10. SMK BANDAR BARU UDA (BBU)
  11. SMK TAMAN UNIVERSITI
  12. SMK PERLING
  13. SMK DAMAI JAYA
  14. SMK KEMPAS
  15. SMK KOMPLEKS SULTAN ABU BAKAR
  16. SMK DATO USMAN AWANG
  17. SMK MUTIARA RINI 
  18. SMK TAMAN UNIVERSITI 2
  19. SMK TAMAN SELESA JAYA (SMKTSJ)
  20. SMK IMPIAN EMAS
  21. SMK DESA SKUDAI
  22. SMK TAMAN TASEK UTARA 2
  23. SMK TAMN SELESA JAYA 2
  24. SMK MUTIARA RINI 2
  25. SMK NUSAJAYA
  26. SMK TAMAN BUKIT INDAH
  27. SMK TAMAN SUTERA
  28. SMK MOHD KHALID
  29. MAKTAB SULTAN ABU BAKAR (EC)
  30. SMK DATO JAAFAR
  31. SMK AMINUDDIN BAKI (SAB)
  32. SMK SAINT JOSEPH (B)
  33. SMK (P) SULTAN IBRAHIM (SIGS)
  34. SMK INFANT JESUS CONVENT (M)
  35. SMK SULTANAH ENGKU TUN AMINAH (SETA)
  36. SMK GELANG PATAH
  37. SMK DATO ABDUL RAHMAN YASSIN
SEKOLAH MENENGAH AGAMA
  1. SMA AL-OURAN WADDIN
SEKOLAH MENENGAH VOKASIONAL
  1. SMV TANJUNG PUTERI
SEKOLAH MENENGAH TEKNIK
  1. SMT PERDAGANGAN
  2. SMT JOHOR BAHRU
  3. SMT (ERT) AZIZAH
SEKOLAH MENENGAH BERASRAMA PENUH
  1. SEKOLAH TUN FATIMAH (STF)


haaa banyak ta apa yang aku snaraikan nih ?
banyak kan ? kan ? oke laa tu aje na post utk arini ,,,

p/s:hee bange nyee aku sbb akola aku ada dlm snrai ,,, heee



I LOVE MY FRENSS

Hai salam satu malaysia smue hrini na post sub topik frens ?
kowg taw ta ap tu frens ? yup btol3 kawan tu adalah org yg ke2 lpas ibu aya ,,,
owg kap kawan biaw seribu kekaseh biaw sato rite ? bukn kkaseh biaw seribu tpy kawan sowg ,,
hee hrini nak kp cket pasal kawan aku sebenarnyee suka sangat kalaw ada kawan ramai ,,
ta kire laa bngse ap sekali pun yg penting kawan ,, rite ?
okee firstly violet na snrai nama2 kawan2 violet ...

GIRLFRENS

  • NURUL NABILA (BELLA)
  • FARZANA (NANA)
  • FARINA (NYNA)
  • NURUL SYUHADAH AISYIKIN (ADAH)
  • NOORAINI (NINY)
  • DEA NATASHA (DYA)
  • NADIATUL SUFI (SUFI)
  • NURUL SYAZWANI (WANY)
  • NURUL HARTINI (TINI)
  • NORFARHANA FADZLIN (ANNE)
  • NURATIKAH (ATIKA)
  • NAZIANA (ZIANA)
  • NOR SAKILAH (IEYLA)
  • ERNA NUR HANANI (NANY)
  • NURFILZAH (FILZAH)
  • NURUL HONIY NINA (HONIYNA)
  • NURUL SYAFAWANI MELISSA (LIESA)
  • FIFI FARIESYA (FIFFY)
  • FRANCESSIA NADYA (FRANK)
  • LUTFIA NADYA (NAD)
  • NURUL ELISS (ELISS)
  • ADAWIYAH ZAHRA (ED)
  • ADRIENA (WYNA)
  • NURUL SYAZWINA (WIWID)
  • FYRA NATASHA (SYASYA)
  • FASHARINA (FASHA)
  • FARISHA DANIA (FARISHA)
  • PUTRI NABILA DALILA (DIDIE)
  • FARAH ADIBAH (FARRA)
BOYFRENS
  • MUHD TAUFIQ IZZ QUSAIRY (APIT)
  • MUHD AFIQ NASRULLAH (AFIQ)
  • MUHD HAIQAL (HAIQAL)
  • MOHD HELMI (EMY)
  • ADDY ANAS (ADDY)
  • MEGAT FARHAN ISLAM ALMI (PAAN)
  • MUHD NIK SYAFIE (PAIE)
  • MUHD FARHAN THAQIF (AAN)
  • ARIFF ZACKHAIRIZ (AIAI)
  • MUHD AIRELL ADAM (AIREL)
  • MUHD ZACK FARISH (FARIS)
  • MUHD AIMAN DANISH (DANISH)
  • MUHD ARSYAD (ARSYAD@GARUDO)
  • AMMAR FAHKRI (AMAR)
  • MUHD AFID EZZAD (AFID)
  • MUHD QHAIRUL ELFIAN (EFY)
  • SHARIZAD EFFENDY (SHASYI)
  • AIEMAN ISKANDAR (AIMAN)
  • DANISH FARISWAN (DANISH)

haaa byak ta ? kawan violet ? yuppss violet taw korng pyew kwn agy ramai rite ?
hum tpi ap2 pon kawan kan ?
duwg nihh semue byk berjase taw buat diriw violet
humm ta cyew sudahhh ,,, bukan na belagak na tunjuk ada kawan ramai
tpi this is truth ,, think positive laaa
okeoke ta na kap byak2 ap2 pon kite ngok muke kawan violet
yg ta dew sorry ta sempat na mintak ...


BELLA <3


NYNA <3


ADAH <3




NANA <3




WANY & SUFI <3




EMY




ADDY ANAS




HAIQAL


oke da see my all frens oke sekunk out , ahahhaha garang sangat tu
oke semue sampai dsniw sjew 
nanty kalaw ada post bwu violet ksik tahu kay


p/s: sowri bwat2 kawan yg aku ta tag her/him name and photo kat siniw sowri sgt2 yg ne smpat aku buat ,,

SYOK SUNGGUH BERAYE DI KAMPUNG HEEE

HAI SEMUE ASSALAMUALAIKUM TAK JAWAB DOSE ,,, HEE SIHAT TAK ? SIHAT TAK ?
RASEW2NYEE dah lame tak mengupdatekan blog ,, diam tak diam dahh msuwk raye ke 6 dahh ,,,
meyh dekat2 sniw violet nak story sket ,, raye kat kampong seronok laa dapat jumpe MIMIE , SOFIYA , YANA , AND SEMUE LAA ,, SERONOK SERONOK SERONOK ,,, kita orang menginap di chalet minyak beku ,,, hee aku ada bukti lahh yang aku seronok kat kampong 
ahhaaha napak tak ? napak tak ? okeoke aku kenal kan kat korang semuee yang bwat peace pegi matiw tu nama dyew SOFIYA yang minah chumey plak pkai shawl purple tu MIMIE pastu awek yang cum melecun tu sblahh minah chumey tu VIOLET then sblah minah cun tu budak hitam manis sweet tak ? sweet tak ? ouhh mayygodd so sweet her name NURIN  and the last won brader yang kat belakang tu ensem tak ? oppsss jgn salah sngke plak kat blakang tu bukan aliff aziz heee ,,,, tapi name dyew ABG MIN ....
ahaaahhaa yang ini plak fahrin ahmad hahhaha tipu jewk ,, hee pakwek yang pkai bju purple tu cm ahli sukan negare kan ? kan ? ahahha tapi jgn salah anggap plak nihh name dye ABG EKI @ JACK AI heeee 
tu jewp aku bole kap dah dah tak moh citew byk2 sampai disiniw sajew
KALAW ADA JODOH KITA JUMPE LAGI ,,,, 


p/s:hapii sangat2 layan pale duwggg hope next year lebih meriah agyyy