Follow Ieka @IekaFarhana

Monday, 28 November 2011

GARA GARA TULISAN TANGAN DIA HATI AKU DAH MULE DUP DAP DUP DAP :)

Monday, November 28, 2011 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM
sayang peacee -___-

heyhoy pencinta setia belog agak agaknyee semalam kite sudah ketemukan ?
ahakss yeahh mmg pun dah jumpee tapiy still wndu ..
hey aku berasa simpati dekat akak aku sowg nihh ACCOUNT FACEBOOK dia kene HACKER alolololo see dia dia gah lepaskan geram dekat sini kesiann dia tahu ..
tapiy akak jangan sedih eyh ... kiteowg trust akak ..
hee :DD


cantiknye tulisan tukan ? hee :D niyh apa yang aku nampak tadi petang .. aku rasa pantang jumpe laki yang tulisan tangannye yang betul oke n cantik kecuali bapak aku theehehehe ...
really mak aku puji dia sebab tulisan tangan dia cantik cm tulisan tangan ala ala gegurl tu ..
wlpon owgnye ta bape na macho tapiy tulisan membuat aku tertarik really kalaw tak percaya pergi singgah selalu dekat KIPMART TAMPOI kowank pegi cari waiter bernama A hee :D
nant kowank tengok arkhh tuisan tangan tuan empunya badan tuee hoho *tade keje namanye ..
gara gara tulisan tangan dia tu kan aku nak cari bakal suami aku tullisan tangan dia cantik ,, tapi aku rasa jarang nampak tulisan tangan budak lelaki kemas dan cantik .. tade aku ta kira aku nak cari jugak sampai ke lobang cacing hiwhiw ...

p/S : engat tau aku na tulisan tangan yang kemas n bersih barulah sesuai nak jadik pkwe aku hahaha



Friday, 25 November 2011

LEPAKING LAST MINUTE WITH MY DARLING AWWW ;)

Friday, November 25, 2011 0 Comments
 
HOLAAAAA SAYANG DAH LAMA TAK CAKAP DEKAT BELOG NIHH KAN ? YEAHH I MISS UOLLS A LOT LAA ... semalam kan satu hari aku lepaking with my beloved cazen at uptown ,, yeahh aku tak tipu dari pukul dua petang sampai ke sepuluh malam percaya tak ? haha aku pun tak percaya paling limit aku keluar pun sampai pukul 830pm .. yew laa syg cazen aku punya pasal aku bawak diaowg round satu jaybee *tipu benor satu jaybee* . sebenarnye kan aku hang out nihh last minute pukul satu tu aku dapat tahu dry KHALEEDA thats way aku kelam kabut duit pun ciput *biaselaa pertengahan bulan* 
hee XD mule mule kan aku ta rancang nak tidur rumah nenek tapi sebab aku kesian tengok cazen aku so aku pun dengan rela HATI tak balek rumah sebab tu aku lepaking sampai overlimit u know ?
cazen aku ta percaya aku pegi uptown sowg sowg nek bus ! yeahhh really aku dari SKUDAI nek bus sowg sowg ..hahah kalaw bole nak satu dunie tahu aku berani ...
humm ekcelii MYRA and ECHA daa sampai dulu then baru aku .. ehh aku ingat aku owg yg terakhir rupenye ta KHALEEDA and ADD late sebab traficc jem kot ... tunggu punya tunggu dekat pukul 3 lebih mereka sampai .. sowie kiteowg ta tengok wayang sebab msing msing bawak cukup cukup makan .. HAHAA nasebb laa kann ? then kiteowg tak tahu pegi mana kiteowg lepak dekat kedai mamak yang dekat PLAZA SENI tuuu ... lepak lepak smpai ke petang lepas tu cm terasa na take gamba kat atas yang selalu jadik port buda buda yang ada DSLR haha aku pun ada lahh DSLR hee :D na see ta karenah kiteowg kat atas sana ... jum laa zoommingg outt theee

 
hiwhiw agak agaknyee kiteowg pose kat mana ? teke laa tarrar nihh laa KHALEDAA yang pakai baju kotak kotak tu .. comel ta ? COMEL ? yeahhh mmg comelkan ..


hehehe jadikan aku punya DSLR .. weee :D ta sangke kan ...

then daa lepak kat atas PLAZA SENI tu kiteowg lepak dekat wayng atas ingatkan na lepak dekat SMOKING AREA tpiy sebab atas bende yang tertentukan so aku ta jadi lepak kat sana .. da penat lepak  tekak terasa cm na KAROK ingat kan na pegi DIVA EXTRA but MYRA lmbat sgt laa ..
so aku suggest kan dekat bebuda nihh kite pegi KAROK dekat MERLIN TOWER .. humm kowank tahu kan dekat situ agak KESIALAN sikit so aku na mintak maap dekat cazen aku ... hee but aku na share kat kowank gamba candid yang aku take gune pakai DSLR hahaahaha..
RATU SEGALA CANDID KLIK KLIK ..
mehh aku kenalkan satu satu kazen aku ...

temPAT keemapat jeng jeng jatuh kepada ...
-
-

mata nye lirik lirik selalu .. awww nihhh MYRAA hee xD

tempat ketige jatuh kepada cikk XXXX kitee


PEWIITTT makwe sape nihhh ? ECHA itu lah namanyeee ..

okeyy tempat kedue jatuh kepada adek kecik sowg kite nihhh ...


aumcakkkk ehh macam kenal tuan punye baju kotak kotak tu kan ? hahahaha okeyy sape eyh ? teke arr

lallallalalala queen of award kite jatuh kepada ....


cikk fatimah derina kiteee ....


okee selesai sudahhh ratu CANDID kitee ....aku ? asal aku tak bole sekali sekala aku tade pun takpe kan


okeyy skip cite RATU candid setelah selesai KAROK aku n the geng pegi lepak dekat BAZAR KARAT yeahh really tersangat KARAT hahaha jangan marah sebab aku tak minat turun tempat cmtuh ... sowie yeahhh ... apa apa pun semlam hari yang terbaik untuk aku ... aku dapat dengar suare EJAT malam tu alolololo sweetnyee then before na tidur aku gaduh gan QAYYUM HAHAHHA babi itu jantan ...

p/s: aku rase aku da entry panjang sangat kan ? hee takpe nant karangan spm tahun depan aku buad cmni eheheheh ..




Saturday, 5 November 2011

KISAH PERCINTAAN SI UDA DAN SI DARA

Saturday, November 05, 2011 0 Comments

(ta jawab dosa ? baik jawab cepat cepat)
petang nih ieka na story sikit mengenai kisah percintaan UDA dan DARA actually ieka sendiri tak tahu jalan ceritenye macam mana but ieka tengah mengkaji dimana datangnye cinte mereka .. orang cakap kisah percintaan UDA dan DARA nihh banyak berkorban demi cinte well aku nak tahu apa pergorbanan mereka nihh .. cerite yang akan ieka menceritakan sebentar lagi ieka just petik dari mana mana pihak pihak tertentu
cinte mereka nihh banyak memberi cabaran terpulang lah pada diri masing masing nak anggap cerite nihh cmne okeyy ieka tanak buang mase ,,

cerita percintaan UDA dan DARA sebenarnya hampir same dengan kisah percintaan ROMEO dan JULIET endingnye berlaku tragedi ryte ? kalaw kita baca kisah kisah dongeng ROMEO&JULIET ramai yang tahu bahawa cerite cinta mereka dihalang oleh keluargenye kerana keluarge antara ROMEO&JULIET bermusuhan .. dan bile tak dapat bersama akhirnye ROMEO&JULIET hidup semati jugak .. the moral value mereka sanggup memperjuangkan pengorbanan erti cinte itu kan ?
wlpon apa apa pun terjadik mereka tetap bersama ,, oke itu pandangan orang lah butt aku nak story tadi ada cerita sebijik likes UDA dan DARA but cerita tu bertajuk QALBU ,, wahh mmg best kisah percintaan di antara due darjat berlainan agama dan bangsa akhirnye mereka bahgia .. ada sepasang adeq beradeq berbangse cine akq dan adeq .. akaqnyee berkawan dengan seorang bangse melayu mule mule bapa kpd buda nii ta suka anaknye bergaul dengan buda melayu bukan sebab bangse tapi perkerjaannye akhirnye mereka direstu ,, berlainan pulak kisah adeqnye .. adeqnye agak tomboy sedikit one day si adeq nihh terima watak DARA but dye ta bole sampai ada seorang buda name qistina hadir dalam hidupnye sebab kenapa budak qistina tu datang ? sebab hidupnye ta tenang like that laa atas bantuan si adeq nihh akhirnye roh si qistina tu tenang oke back to the point mule mule si adeq nihh tade perasaan apa apa pun terhadap lelaki berbangse india bile mereka sudah berganding bahu dan sama sama jatuh cinte cinte mereka dihalang oleh leluargenyee sebab adat resam mereka tidakk sama bile terbuktinye kisah UDA dan DARA mereka bahgie selama lama nyee .. hoohohoho motifnye kowang tahu ? ta kan ? butt cinte diorang memang kukuh laa ..
kalau lah aku DARA kan best biar aku dapat rase erti sebuah pengorbanan tahu .. tapii sape nak jadi UDA ? HAHAHA aku tahu aku tahu kowank nak tahu jugak ke ? tak payah laa =P sibokk
butt aku stiil suke pergorbanan cerite cinte mereka banyak betul diorang berjuang kan ? ehh andainyee aku DARA dah lame aku berjuang demi itu semue HAHAHA kelakar bebetul ayat aku sopan sikit bahasenye BHAHAHA ta sabar aku menanti kehadiran diri dye (wahh ieka agak kerterlaluan sedikit arini actually guyss aku exited nak tahu cerite UDA dan DARA) ..
oke aku ada lirik lagu nye tapi nak bagi kowank dengar lagu tu kowank pergi jewp kat YOU TUBE arini ieka agak kemalasan sedikit so kowank pergi laa cari PRAMLEE&SALOMA-UDA&DARA okey disini ieka nak bentangkan lirik dye sahaje ...

UDA DAN DARA

Uda dan Dara
bersumpah keramat cinte
wajah seri terukir
berbiduk hilir kasih

Uda dan Dara
bersanding dan tak berpelamin
tempat yang berwali 
di laut malam saksi

Daraku menantikan abang
emas ringgit membakar kite
Uda tunggu hamba angin lalu

Uda dan Dara
bersanding di pusara
nisan yang bersabda
keramat kisah cinta ...

oke kowank paham maksudnye apa ? maksudnye mereka berjanji dan bersumpah keramat di atas cite mereka wlaupon bersanding tak berpelamin sudah cukop untuk membuktikan kisah cinte mereka ,,
akhirnye mereka bersanding di atas pelamin pusara maksudnye mereka hidup semati dan terbukti lah cerita cinta mereka ...

TILL END

Friday, 4 November 2011

HAPPY HANG OUT WITH THEM

Friday, November 04, 2011 0 Comments
 
 


HUI HUI pagi pagi dah bebelog laa hee =D tape tape nant petang malam ieka na kua takut ta sempat ..
YEAYYYYYYYYYYYYY ? Why aku menjerit ? sebab semlam aku happy gilew sebab dapat hang out lepas final exam yang ta bole blah dgn my NEW BFF KHAIRIN UMAIRAH dan FELICIA finally dapat jupe mereka akhirnyee .. ta sangke aku sowg jewp besaw yang len semue kecik huuu .. macam bawak adeq adeq pulak semalam ... ehhh ta caye eyhh aku ada bukti yang aku lebih besaw daripada mereka bertige ..

ahhaahaha see ? aku cakap tanak percaye huhuhuhuhuh ohsem ryte ? owang yang take pic nihh pun ohsem tengss ACIK huhuhuhu .... tape laa ary nihh kite layan gamba okee malas na entry panjang panjang ...
tapi tapi na cerite sikit first first jupe FELICIA dia agak malu tapi bile da warm up huu smue na mengkaji sane sini ,, UMM ehh buda nihh kuatt tawe laa hee dekat SECRET RECIPE meja kiteorang jew happening huhuuhhuu bestt laa gak layan pale mereka nihhh ..

    sweet couple ? huuu pewwwitttt (wahh sekunk ieka bole sebut dengan betull) sweet kan sweet kan ?


okee na cite sikit gamba nihh due orang tuu yang pakai baju hijau dan pink mereka tu semue MADU AFIQ dan yang pakai bju biru tu BINI AFIQ dan yang orang yang take gamba mksudnyee aku ,, aku pun MADU AFIQ hahahhaha care ta ? care kan ? wlaupon aku couple gan afiq gune name WYNA actually aku terase apa yang aku rase .. huhuuhuhu







happy betull aku semalam dah laa dapat lepak gan BEYLA . UMM . FELICIA dan ACIK huhuuhuu dan yang paling penting kat MR TEDDY BEAR huhuhuhuh wlpon dye ta ikot tapi dye dah ikot aku di dalam hati ceeewwwahhhhhhhhh ...

p/s : semalam sangat enjoy balek ieka kene marah sebab duit ta pulang butt rahsie pasal jmuan tu still rhsie huhuhuuh


Thursday, 3 November 2011

BEBAS DAN TERBANG BEBAS ..

Thursday, November 03, 2011 0 Comments
 


SYUKUR alhamdullilah tamat sudah final exam ..  hee merdeka hoorey ahahha
nak cerite sepanjang ieka seminggu ta mengupdatekan blog rsewnye banyak bende nak cerite terutama sekali dekat budak kecik sowg nihh .. ADDY ANAS ? hey buda nihh kan kejap kejap oke dengan aku lepas tu bergaduhh .. lepas tuu gaduh then baik semule .. hee bgus sangat laa tu .. ahaha ta sangke ta sangke finally aku dapat dengar sore buda kecik nihh ,, tapikan aku tak tahu name dye ,, mmg laa ADDY ANAS tapi kan ieka ada bace salah satu blog membe dye kat situ ada tulis FULL NAME dyee .. but ieka ta ingat .. buda nihhh ajak aku msg tapi aku malas sbb membazirkan kredit aku na msg MR B ? who MR B ? hey nott MR BEAN laa ahahha aku cepuk kowank bwu tahu hee MR B tutttt ? kan kan ? ahaha secret nihh biaww IEKA BEYLA AND ACIK tahu ... cume ieka bole cite MR B tu punce utamenye dry BEYLA hohoohhoo .. FULL STOP tanak cite lebih lebih nant kowank jeles oke laa ieka janji nant kalaw ada magik ieka kasik tahu eyhhh sape dye hee =D
dah due hari aku macam ta semangat nak makan ... takut gemuk ? heyy baikk sikit ieka na maintain dgn chuby oraitss ... ieka ta akan tambah berat badan sebab badan ieka kekal cmnihh ...
BEYLA ada masalah dengan HAIQAL kesian dye kan ? humm ta baik laa mamat tu buadd dye macam tu ehh ieka mmg cukup pantang dgn laki berkasar bahase dengan perempuan terutame sekali membe aku or cazen aku .. DAMN IT! huuuu rasenye cm na cepuk cepuk muka mmat tuu ahahaha ieka garang kan ? heee ... semalam IM dengan FATIN NURSYAIRAH hee dye kan amek PS ieka tanye dye apa macam soalan seni best kan ? dye jawab soalan dye cam orang dah pro jewpp dye try lukis sayur tapi ta cm serupe sayur ieka jawab balek ieka bole bayangkan sayur yang dye lukis ahahha ,, ieka pun tak tahu seni ieka macam mane tady mintak mintak ieka ta lukis tikus huhuhuhuhuu sekarang bole senyum gembire sebb apa ? adalah ieka na secret jup ahahaha ,,,, harini banyak betul nak secret ta bole bagi tahu nant ta bestt laa hee ...

p/s:BEYLA and ACIK best malam tu lepak dengan kowank sporting laa terutame sekali MR B .. malu beb nak jupe hee sebab dye cumell sangat ahahaha <-----hey kowank jgn pikir len ieka and B tade apa apa just membe and saudara sesame islam ,,, lepas nihh nak lepak lepak lagi laa gan kowank bestt ..