2012 AZAM ? AZAM ?


heyhoyyy salam ceria ouhhh pejam celik pejam celik dah masuk 2012 kan ?
hari ni 31 DISEMBER 2011 ? see ? cepatnye masa berlalu ...
ouhhh sayangnye nak tinggalkan 2011 *ouhh takutnyee na spm
hee tu len cite laaa ...
ouhhh yeayy ramai org psg azam .. tahun baru nihhh
ieka ? ehhh mesti lah ada klaw takde memang ta bole idopp hahahaha ..
azam ? apa eyh ? sebenarnyee banyak taw ... haha jangan jeless sudahh ..

1. Untuk menjadi seorang yang lebih baik daripada hari sebelum ini dan semalam mulakan kehidupan dengan penuh semangat ...
2.Anggapkan cabaran sebagai matlamat hidup supaya boleh maju kehadapan ...
3.Nak cari teman hidup selepas SPM *hee APTB ...


nihh azam ieka ? ehhh bukan laah yang nombor3 tu takk kay haha
so apa azam kowang ?

hummm ieka ada satu pantun buad kowank ..

pegi mandi manda di pantai lido
tahun depan na SPM dohh ^^

sudah sudah tengok tentang dhia
minggu depan dahh sekolaa laa ...

tuai padi di sawah
selamat tahun baru lahh ...

hahaha tapi ieka ada agy satu pantun tapi takde kene mengene gan tahun baru ..

duyung sampan ke pulau jawa ..
singgah sebentar di rumah khaleeda
sudah-2 maharaja lawak mega
tahun depan dah SPM laa ...

maharajalawak mega milik OSBON ..
CHEF WAN kata "ada aku kesah ?"
tapi BOBOI kata ala tomey-2
jangan nak tomey sangatlaaa tahun depan daa spm ..

hahahaha .....

p/s : SELAMAT TAHUN BARU ...

FASHION 2012 =)) is so GREAT !


heyhoyyy ^^ adek-2 kaka-2 dan abg-2 ...
sekejap kan nak masuk 2012 apa azam baru semue ?
ieka ? adalah secret ehehe nant malam tahun baru ieka informationkan ? kay ?
tapi bukan kat dalam belog taw .. kat muka buku ...
hee =D ...
but sekunk ieka tertarik satu artikel pasal dunie fashion ...ouhh so gorgeous
hummm tadi dekat WANITA HARI INI tengok fashion designer rizman khuzaimi punye baju woahhh so elegant ,,
teruja sangat ..... nak tengok tak dress akan datang ?


tapi ini rekaan dari gucci ...


ni laa hasil reka malaysia humm cakap pasal baju rambut pun ada ..







hahaha macam-2 ada cam astrokan ? hee =D



nie ke ? style 2012 ? hahaha kelakarrr nak buad try laaaa .. menarikk sangat ...

p/s : sebenarnye banyak bende menarik nak kongsi tapi ieka malas na taip dan malam ni FINAL MAHARAJA LAWAK MEGA JANGAN LUPA UNDI BOBOI .. dan selamat hari beranak buad fitri 31 disember ...esok n happy new year ...


SEGMEN 5 BELOG YANG PALING MEMINATI 2011 by NIZAM IJAM



assalamualaikum tak jawab dose hikhokkk ^^ kay-2 taknak buang masa harini ieka juin segmen abg NIZAM kite aku pun taktahu laa dari mananye aku punye terejal masuk belog owg kahkah ,, okee aku juinn that segmen ... ekcelii aku memang tertarik laa pasal that segmen  ,, hee nizam kata nak lima belog yang paling diminati sebnarnyee ramai tapi abg NIZAM na lime jugak *haihh owg lima sudahh laa na lebih-2 pulak hee ...

antara entry-2 dan gamba-2 yang saya tertarik jatuh kepada ...



ENTRY sangat menarik setiap kali kak irine UPDATE belog msti laa ieka na jadik owg pertame baca hee =))




entry dia pun menarik sebenarnyee lagy-2 tengok photoshoot dia ouhh bole jadik jeles tww hee =))



BELOG budak nihh pun bole tahan banyak betul story life diaa =)) ouhh kalaw bukak msty tertarik laaa kan ? heee ....

ieka pun suke banyak baca belog diaaa kowank try laa eyhh ushar belogg nihh heeee gerenti terpikat

ehh tinggal lagy satu belog eyh ? haha ramai betul request belog kat ieka sowie guys yg mana ta terpilih jgn marah eyhhh cube di len kali hihihokkk ^^

KHALEEDA


HUMM belogg nihh retro tww hee =)) comill jew tengok entry dia mstii ramai yg tertarikkan ?

ouhh daa habes eyh ingatkan na bagi agy lima hee =))
segmen nihh tertutup pada 31 DISEMBER 2011 *selamat tahun baruu ...
na juin segmen nihh cari jew abg NIZAM IJAM
DAH JUIN jgn lupe btw hee bhaii assalamualaikumm ..
FLYING KISS BUAD KOWANK MUAHHHHHHH heeeee



GILEW PINKY MENJADI LUMRAH SELURUH KAUM HAWA



HEYHOYY miawwww =D
ganasnyee ieka ta sangke huhuhuhu ...

harini ieka banyak UPDATE belog kan ?
hehehehe ta apa kan ?
kowank ta kesah .... sbb kowank suke aku update belog daripada aku update wall fesbuk *kejam
okeeyy laa taknak buang masa ..

"MERAH JAMBU MENJADI LUMRAH KEPADA SETIAP PEREMPUAN KERANA WARNA MERAH JAMBU MERUPAKAN WARNA YANG AMAT DIGEMARI OLEH KAUM HAWA"

kan ? sape sokong ? ouhh okeyy ramai yang sokongg ... makasehh hahahhaha ...

sama macam saya amat gemari warne merah jambu kerana wrnenye sangat cool thehehehe ...  
tak percaya kew saya minah pinky ? eleyyy ta payah susah kite ada bukti ..
ehehehe ... jengjeng ...

<3
*eleyy setakat satu buad apa ?
<3<3

eleyyy banyak laa kowang punye satu ada banyak lagy tawww ..



heheeeeehehe kalaw bole kan aku na bakal kete mini cooper aku wrne pinkk jugakkk ...


huhuhuhu ...

pastuu aku nak DSLR aku wrne PINKK bole ? ehehehe lpstuu aku tak lupe jugak pasal pelaminn 

muahahhahahaah cita-2 tnggi tak bole belahhh ..




eeheheehehe lawakannn ♥ weeee
ahakssss lepastu kann ? kannn ?
aku na gadget aku semue wrne pinkk yehuuuuu


muahahahhaa boleee ? erkk ?
dalaaa nant kowank kap aku minah pinky hati tisu .
ta besttt aku macho so aku kene berlagak sikit muahahhaha


p/s: eleeyyy jgn kutok aku laa kowank pun sama senyaaappppp laaa hahahhaha



I MISS YOU LUVLY CAZEN




HEYHOYY semue sowy lah aku dah lamakan ta UPDATE belog ,,
dah berabuk belog aku kasik tiup sikit ...
huhuhuhuhuhuhuhuu ..


tapiy yang sedihnye dah due minggu aku tak jupe khal,echa dan myra ....
humm tape semangat sikit *lagu negaruku sdg berkumandang ..
hee tapi tak peh aku dah lpskan wndu aku kat khal hari tu melalui skype *ieka dah maju
ehemehem kowank ieka seyus nihh jgn laaa byk ckp ishh ... try laa add ieka <iekafarhan>*cehh peromot pulak skype hee





hahahha aku wndu gigi dia yang alaala iklan colgate tu bhahaha *jgn marah 

shhhh senyap senyap aku curik gamba nihhh ..





konon lawak sangat laa tuu 
haii jasminnn wewittt .... ahksss

hee :D tapiy takmau sedih sedih kite kene happy sbb hari khamis nihh na tengok cerita
"SUATU MALAM KUBUR BERASAP
sempena beday khal 26 disember 2011 nihhh so kiteorg na tengok wyang dia belanja *hee yelakan ?

cakap pasal nk kuar ouh yea 21 disember nihh na date dgn ejat *first DATE wewittttt
hahahaha ta sabaw gah menghitung hari nihhhh heee oke laa tu jewp aku na cite untok episod kalinihh .
klw esok ada cite ieka cakap kay byee ...

ehemmm jangan lupe add SKYPE AKU iekafarhana tawww .___. weeee 



HORRUS MEDAN INDONESIA



heyhoy ^_____^ kerabat malaysia .. warga blogger dah lama ieka ta meng-update new entry kan ?
sowie laa baru balek holiday dekat MEDAN INDONESIA *eleyy ieka nih tu pun nak kecoh*
ieka pergi sana 8nov-11nov 4 hari 3 malam lah dikire cmtuh .. hiwhiw
huu alhamdullilah semuenye selamat cume ieka jewk ta bape na sehat sebab
balek dari sana ieka dapat elergi huu *elergi ta bole mkn ikan tasik*

bole lah tahan pegi sana ,, banyak pengalaman yang kite boleh dapat *karangan bm aku*
ieka ada perkataan baru untuk kowang HORUS dan MENJUAH JUAH .. hee paham ta aku cakap apa ?
takkan ? so ieka akn translate apa maksudnye ..
bagi orang batak 'horrus' tu bermaksud selamat datng manakala bagi penduduk yang menetap di BERASTAGI *nama tempat* 'menjuah juah'..

sampai MEDAN terus otw ke BERASTAGI .. BERASTAGI nihh merupakan satu tempat pelancongan dikire tempatnye sebijik macam CAMERON HIGHLANDS ,, suhu disana 16 celcius sejuk kan ?
malam tu tempat penginapan kite orang dekat


dekat MIKIE HOLIDAY RESORT
kalaw kowank pergi mesti kowank akan tertarik dengan resort nihh sbb banyak bunge ..
tak percaya mehh aku buktikan



cube kowank tengok dekat belakang tu banyak bunga kan ? hee cantek cantek lagy ..

hari kedue kiteowg bergerak DANAU TOBA sepanjang perjalanan kesana kan
aku pelik kenapa setiap rumah diowg kebanyakkan kubur berdekatan dengan rumah ?
naseb baik auntie nazifa tanya dekat tour guide AGUS*nama tour guide*
agus bilang kebanyakkan kubur disana kubur berdekatan dirumah dan dikebun sebab ..
untuk peringatan generasi akan datang tentang keturunan mereka kalaw mereka jual rumah atau kebun mereka merasa malu kerana ada kubur keturunan mereka disitu ..
okee sepanjang perjalanan tu jugak banyak b2 panggang jual ..
b2 tu apa ? b2 tu babi laa .. hee sowie laa dekat sana tak panggil babi kat sana panggil b2
kalaw b1 tu gelaran untuk anjing .. orang batak semue makan bende berkaki empat kucing pun diowang makan .. hee cume satu bende kaki empat diowang ta makan cube kowank teke apa ?
heee .... nak tahu apa ? iaitu KAKI MEJA *agus buad lawak*


humm itulah tasik toba lawakan ?
pemandangan sangat menarik dan tertarik jangan jeles ..
malam tu kite penginap di TOLEDO RESORT ,,

dan last sekali baru kite balek semule ke medan .. di medan kite check in GRAND SAKURA HOTEL..
meh lah kite layan gamba ...




gamba yang atas sekali tu ialah GUNUNG BERAPI , gunung tu maseh aktif dia akan meletup dalam masa sepuluh tahun lagy .. gamba yang kedue tu gamba air tejun ..
air terjun tu berdekatan dengan tasik toba dan gamba terakhir pemandangan lake toba lawakan ?



transport yang terdapat di MEDAN INDONESIA ..


jubah jubah lelong satu duaposen haha 
lawakan ? hee jeles ? jangan nant kene jual ...





nihh laahh di antara warga malaysia yang pergi...



akhir sekali tuan punya belog wajib ada nant ta aku jeles
ieka dan baby safi amani

heee peaceeyaww :3

p/s: aku punya ayat terabur sowri ..


SERIBU 1000 BURUNG KERTAS

 
HEY ASSALMUALAIKUM SAHABAT BELOG whahahaha arini ieka ada bende nak share ..
ieka na share cerite seribu burung kertas ..
ehh kowank ingat burung kertas tak ada cerite kew ?
ada lah kowank bute nak mampoih hahahha kan ?

orang jepun kata ORIGAMI tapi itu untuk satu burung kalaw seribu orang jepun panggil ORIZURU ..
wink wink terrer ark ieka ?
oke laa tak nak membazir waktu ieka na story nihh taw
sebelum dimulekan dengan bissmillah*ayat pakwe aku hee*

Sewaktu Boy dan Girl baru pacaran,
Boy melipat 1000 burung kertas buat Girl,
menggantungkannya di dalam kamar Girl.
Boy mengatakan 1000 burung kertas itu menandakan 1000 ketulusan
hatinya.
Waktu itu...
Girl dan Boy setiap detik selalu merasakan betapa indahnya cinta mereka
berdua...
Tetapi pada suatu saat, Girl mulai menjauhi Boy.
Girl memutuskan untuk menikah dan pergi ke Perancis...
ke Paris...Tempat yang dia impikan di dalam mimpinya berkali2 itu...
Sewaktu Girl mau memutuskan Boy, Girl bilang sama Boy,
kita harus melihat dunia ini dengan pandangan yang dewasa.
Menikah bagi cewek adalah kehidupan kedua kalinya.
Aku harus bisa memegang kesempatan ini dengan baik.
Kamu terlalu miskin, sungguh aku tidak berani membayangkan
bagaimana kehidupan kita setelah menikah...!!
Setelah Girl pergi ke Perancis,
Boy bekerja keras...

dia pernah menjual koran...
menjadi karyawan sementara...
bisnis kecil...
setiap pekerjaan kerjakan dengan sangat baik dan tekun.
Sudah lewat beberapa tahun...
Karena pertolongan teman dan kerja kerasnya,
akhirnya dia mempunyai sebuah perusahaan.
Dia sudah kaya, tetapi hatinya masih tertuju pada Girl,
dia masih tidak dapat melupakannya.

Pada suatu hari... waktu hujan,
Boy dari mobilnya melihat sepasang orang tua berjalan sangat pelan di
depan.
Dia mengenali mereka, mereka adalah orang-tua Girl....
Dia ingin mereka lihat kalau sekarang dia tidak hanya mempunyai mobil
pribadi,
tetapi juga mempunyai villa dan perusahaan sendiri,
ingin mereka tahu kalau dia bukan seorang yang miskin lagi,
dia sekarang adalah seorang Boss.
Boy mengendarai mobilnya sangat pelan sambil mengikuti sepasang
orang-tua
tersebut.
Hujan terus turun tanpa henti, biarpun kedua orang-tua itu memakai
payung,
tetapi badan mereka tetap basah karena hujan.
Sewaktu mereka sampai tempat tujuan,
Boy tercegang oleh apa yang ada di depan matanya, itu adalah tempat
pemakaman.
Dia melihat di atas papan nisan Girl tersenyum sangat manis
terhadapnya.
Di samping makamnya yang kecil, tergantung burung2 kertas yang
dibuatkan
Boy.
Dalam hujan, burung2 kertas itu terlihat begitu hidup,
Orang-tua Girl memberitahu Boy,
Girl tidak pergi ke Paris,
Girl terserang kanker,
Girl pergi ke surga.
Girl ingin Boy menjadi orang,
mempunyai keluarga yang harmonis,
maka dengan terpaksa berbuat demikian terhadap Boy dulu.
Girl bilang dia sangat mengerti Boy,
dia percaya kalau Boy pasti akan berhasil.
Girl mengatakan...
kalau pada suatu hari Boy akan datang ke makamnya
dan berharap dia membawakan beberapa burung kertas buatnya lagi.
Boy langsung berlutut,
berlutut di depan makam Girl,
menangis dengan begitu sedihnya.
Hujan pada hari itu terasa tidak akan berhenti,
membasahi sekujur tubuh Boy.
Boy teringat senyum manis Girl yang begitu manis dan polos,
Mengingat semua itu,
hatinya mulai meneteskan darah...
Sewaktu orang-tua itu keluar dari pemakaman,
mereka melihat kalau Boy sudah membukakan pintu mobil untuk mereka.
Lagu sedih terdengar dari dalam mobil tersebut.

"Hatiku tidak pernah menyesal,
semuanya hanya untukmu 1000 burung kertas,
1000 ketulusan hatiku,
beterbangan di dalam angin
menginginkan bintang yang lebat besebaran di langit...
melewati sungai perak,
apakah aku bisa bertemu denganmu?
Tidak takut berapapun jauhnya,
hanya ingin sekarang langsung berlari ke sampingmu.

Masa lalu seperti asap...
hilang dan tak kan kembali.
menambah kerinduan di hatiku...
Bagaimanapun dicari,
jodoh kehidupan ini pasti tidak akan berubah.."


alololo so sweet kan ?

p/s : credit to koleksi cinta