Segmen up follower dengan sepantas kilat II

Assalamualaikum


Hai jom join this segmen
mcm menarik jee 


kepada sesiapa yang ingin join bole pergi entry ini

 BELOM COBA, BELOM TAW ! 

Blog Pilihan Ieka Farhana #2

Assalamualaikum

Harini kita nak review blog pilihan Ieka .. tapi sebelum tuh azam korang untuk esok apa ? ada tak azam tahun ni tercapai ? kalau ada alhamdulillah .. malam ni macam biasa laa yew Ieka na promote blog yang berjaya buat Ieka na ulang ulang masuk ke dalam blognya tiap tiap hari ... so are you ready guys ? if are you ready says !!!! DOUBLEEE YEAYYYYYYY AND TRIPLE WOOWWWWW *gila ke apa ? hahaha*
serius yew korang dah readyyy *bunyi drummm* ....








jatuh kepada adik










semalam birthday dia Happy birthday adik yang ke 17 hhaha
blog ni berjaya buat Ieka untuk pilih dia sbgai review blog hujung bulan ini
kepada yang suka baca anime komik bole laa share pendapat dengan kakak ni sebab dia memang suka atau minat dengan komik lelagi dia suka kpop ..
mesti pelik kenapa title blog dia kipas susah rosak alaa kalau korang na tahu pergi laa stalk dia punya blog puas puas .. 

Gemersik Tari Juara Superstar Musim Pertama

Assalamualaikum

Hai kalian maafkan saya tahu saya da lama jarang meng-update-kan blog kerana saya busy pegi holiday la , pegi cari kerja laa itu semua memerlukan waktu yang agak lama . Dan harini 31 Disember 2012 maknanya harini kita akan meninggalkan tahun 2012 .. Sepatutnya semalam Ieka update entry ni tapi Ieka baru sampai JB pkul 11 lebih oh memang ta larat nak menaipkan ..



kepada sesiapa yang menyukai rancangan superstar yang ditayangkan dalam astro ceria mesti dia daa mengikuti perkembangan masa kini  , semalam merupakan acara kemuncak dan mahu menentukan siapa bakal juara superstar pada musim pertama . Empat finalis yang berjaya masuk ke peringkat final ialah GEMERSIK TARI , LEELEESM , SECRET dan A&M ..... untuk pengetahuan semue , semalam Ieka tengok final secara live tapi sangat menyedihkan studio teramat kecik ta sesuai untuk membuat acara kemuncak macam semalam , kalau taa disebabkan adik sedara Ieka masuk superstar memang Ieka ta beriya-iya na ikut . Pada mulanya memang ta bole masuk sebab daa full tapi dengan izin Allah , na ta na terpaksa amik sit bahagian belakang .. Kalau ta menang memang Ieka rasa sia sia pergi sana alhamdulillah semasa mendengar Gemersik Tari dinobatkan juara superstar musim pertama 


bila Airell sebut Gemersik Tari juara superstar sumpah terharu gila ta sangka budak sekecik mcm mereka dapat memegang juara .. ta sia sia Daniel dan Haziq amik berkat dekat aku dulu .. 

*chop-2 apa kaitan Ieka dengan budak Gemersik Tari*
Ieka merupakan supported gemersik tari yang men-support adik sedara Ieka sekali .. sebab tu Ieka beriya iya btw dalam twitter harituh 
terima kasih kepada siapa yang memberi sokong padu dekat Gemersik Tari ...
Tahniah Alam wakaka kerana telah mengajar adik adik gemersik tari sehingga dinobatkan sebgai gelaran juara ..

apa kata layan video dari musim pertama sehingga lah musim kemuncak 



musim pertama (zapin)


musim kedua (hiphop)


musim ketiga (kontemporarii)


musim keempat (kpop)


musim kelima (idola ku)

dan acara kemuncak





p/s : tahinah kepada adik Farah yang dinobatkan sebgai juara idola kecil musim kelima

Lalalalalalala Kerja

Assalamualaikum

Hai ebibadi , kusut pening kusut pening kusut pening *kenapa ni Ieka , Farizal tolak lamaran kau yee?* wkwkwk jangan ditanya sudah terpampang di atas pasal kerja so tade kene mengena pasal Farizal ..



Orang : Kau bila nak kerja ?
Aku : Haa bulan satu laa



My problem is aku taktahu nak kerja apa ? dengan sape ? so aku ni kan mcm kawan talam dua muka bila susah jee aku terhegeh hegeh cari dorg *seriustalk* semua da dapat kerja tapi aku terhegeh hegeh nak cari takkan nak duduk rumah pulakkan ? otak bole tepu .. Blog ni bukan kerja ? wkwkwkwkwk ta masyukk laa , hurmm see nampakkan aku kusut daa laa hujung bulan satu nak pegi KL tapi still ta dapat keje lagi ..


p/s : tolong bagi cadangan please ? tapi jangan kedai makan 


Fanatiknya

Assalamualaikum


Hai readers , ehem ehem harini merupakan Hari Jumaat terakhir dalam 2012 dan Sembahyang Jumaat kali terakhir 2012 . maknanya lagi tiga hari sahaja lagi kita nak masuk 2013 , mesti ramai daa pasang azam baru kan ? dan pastinya ada tak azam tahun ini tercapai ? Ieka ada satu tercapai , Ieka cakap "tahun 2012 ni kalau bole taknak jadi playgirl" tercapai jugak setia pada yang satu walaupun daa break .. so harini Ieka nak tanya ada tak korang fanatik dekat sesuatu ? ta kira laa benda ke , artis ke ada tak ? ada tak ? Haaa ni Ieka nak story sikit .. sikit jee


Daripada mulanya Ieka jenis taksuka atau anti dengan bola sepak walaupun skuad Malaysia main semenjak kemunculan seorang pemain ni Ieka terus jadi minat tengok bola siap bila jersey lagi wkwkwkwk -,- pemain tu siapa ? wan zack haikal ? ta laa


bermula dengan huruf F .. bukan Fadhli Saas laa
dah bersiap sedia ?
jeng jeng jeng
bunyi drum
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Farizal Marlias
wkwkwkwkwk *aku ingat siapa?*
korang tahu taa sampai cazen sendiri pun perli Ieka


// klik gamba bagi biar jelas \\

and then
siapa ada whatsapp Ieka mesti dorg gelak guling guling sebab dekat status whatsapp Ieka berbunyi begini
" FUTURE WIFE FARIZAL MARLIAS "

HAHAHAHAHAHA
ini lembu namanya .. 

Kenapa minat dekat Farizal ?

- bagi Ieka dia comel dan cara dia jadi keeper pun nampak kemas walaupun sanggup kena tendang dengan Thailand pada tempoh hari .. 

Mereka : Farizal tak hensem weh Apek lagi hensem
Ieka : ehh biar laa walaupun ta hensem tapi nampak cute ..

kalau pergi youtube mesti seacrh nama Farizal dulu 
kalau nak tidur mesti seacrh nama Farizal dulu 
kalau nak pergi mana mana mesti letak Farizal dalam hati dulu 
maknanya Ieka gila

harini 28/12/12 maknanya Tahniah kepada Apek dan Leuniey 
sweet gila video dia 




harap lima tahun akan datang Ieka dengan Farizal pulak HAHAHAHA lembu lembu



Random : Girls Day Part two

Assalamualaikum

Hai kalian yang saya merindui , anyone miss me ? please laa rindu please laa HAHAHA oke , first of all sorry sebab minggu ni Ieka jarang update blog dan burung blue blue kerana Ieka pegi holiday haa na tahu dimana nant next entry jangan lupa stalk yew .. Oke kita sambung entry yang ini , pada keesokkannya kitaorang keluar lagi pergi jusco Bukit Indah *jangan fikir KL ada Bukit Indah JB pun ado* saja nak try tengok wayang kat situ orang kata best sebab luas dan selesa tapi malangnya dekat sana tade cerita melayu 100% omputihhh , ohhh lupa masa tuh bertiga jee aku Farah and Niny memang dari mula nak tengok breaking dawn part 2 *kuno k cerita daa lama* then masa nak beli tiket kitaorang buat jejak kasih terjumpa Venga huuuu ensem gilakk mamat ni dulu sekola rendah mcm nerd tapi daa ensem sekarang ni tapi sayang dia ta kenal kita bertiga Ieka confirm dalam kepala dia mesti berkata begini "orang gila mana mengaku kawan aku ni" sebab muka dia tercengang bila kitaorang cakap "ehh venga kan dulu kita satu sekola" kau ta rasa gila kitaorang dok terjah mcmtuh wkwkwk ...akhirnya kitaorang tengok cerita ni



yeay Hobbit best gila cerita dia , cerita dia kemungkinan bersangkut paut dengan Lord Of The Ring .. sebelum pukul 4pm kitaorang isi perut dekat A&W tapi aku ni kurang sangat nak makan situ sebab ta sedap tapi terpaksa melayan karenah kengkawan yang masih belum makan lagi wkwkwkwkwk


see mereka kejakunan ..

lepas daa makan tuh memang jejalan round satu jusco tuh then nak cari baju panda yang comel tu dekat FOS tapi tade :( sedih saya rasa menyesal ta beli dekat CS semalam *isnin lepas* then kitaorang sebenarnya nak cari Anissa dikirakan mcm jejak kasih kali kedua , tapi Niny ta ingat dia keje kedai mana satu yang dia tahu huruf depan 'S' so kitaorang cari laa kedai makan depan huruf 'S' tapi ta jumpa then 


Farah : ehh nant kau datang KL aku belanja
Me : oke aku nak SUBWAY 

haa kau baru Niny ingat Anissa keje subway wkwkwkwk lawak lawak ,, then cari tapi ta jumpa maybe belum masuk finally kitaorang jejak kan kaki ke JCO utk mengisi perut kali kedua , tetiba terjumpa Anissa lepas laa hajat Farah ,, 



hot chocolate nyum nyum edapnya


awek sape laa niy *maaf tade pakwe laa


berlagak cun :b


konon laa comel tuh


cuba fokus kan apa sdg ku lakukan ? wkwkwkw comel kan ?

then daa habes makan kitaorang terus lepak wayang serius memang selleseww 


kami gila gila ...

p/s : aku mintak crush aku kucing*crush laa sangat* , wkwkwkwk sumpah memang comel  


comel kan comel kan ?
maaf Adika terpaksa kidnaped sebab comel

Random : Girls Day Part one

Assalamualaikum

Maafkan Ieka maafkan yee sebab lambat update blogger bertuah tuh hehehehe .. sebenarnya !7 Disember 2012 *hari Isnin* my bestie daripada Kuala Lumpir datang sini untuk reunion tapi disebabkan organize kitaorang tade so kitaorang hang out mcm biasa dua hari berturut turut Ieka ta reti duduk rumah asyik nak merayap jee orang kata lepaskan gian kejap lalalalala ..


Selasa tu kita orang hang out dekat City Square (CS) siapa budak JB dia tahu laa corot mana tempat tu .. sepatutnya kitaorang pegi bertiga tapi disebabkan Syira suruh ajak Sufi kita orang ajak laa .. aku , Farah dan Sufi naik bas tepat pukul 12 lebih gituu sama dengan Syira , sampai jee CS dan menuju ke MCD then ada seorang budak ni berlari ke arah kami bertiga iaitu Sufi , Ieka (me) and Farah .. rupa-rupanya Syira awww sumpah budak ni daa laa kepeng tapi pendek dan tinggi sikit daripada Farah perangai yang agak gila gila .. Oke sumpah comel , jejalan terus menuju ke toilet itu wajib yee anak anak .. ingatkan nak makan dekat food court tapi dsebabkan renovation kami terpaksa mcm orang gila cari tempat makan akhirnya kami pilih "Nasi Ayam Penyet Ria" .. Farah dan Sufi order bakso , aku order nasi ayam penyet bakar dan syira diet eh ta ta dia nak makan tempat lain sebab dia cari nasi berlauk .. habes jee makan kat situ kami berpisah aku and Farah round round one CS tuh , Sufi teman Syira makan dekat sambal house .. Sejujurnya aku malas na taip korang layan laa gamba gila gila kami



alolololo kenapa laa budak comel ni sentiasa comel HAHAHA perasan k


yang ta pakai tudung tu Syira , yang pakai tudung pink tu Sufi , yang pakai tdung hijau tu Farah dann aku sape ta kenal aku mehhh sini nak kiss sikit hahahahha



cehh macam ta ikhlas na suapkan HAHAHA
gambar bawah tu asal mata aku mcm JULING wehh ?!! 


ada gaya ala model tak ? *bunyi cengkrik*


kau ingat comel HAHAHAHA :b



annoying FACE 

dan 
TOP MODEL


rasanya siapa paling cute ? JENG JENG hahahaha :b

memang puas dapat hangout haih -_____- nant kita hangout lagi oke

p/s : nant petang atau malam aku update part two fulak 
Adios Migos Satana HAHAHA






Blogger Bertuah #9 dan #10

Assalamualaikum

Maaf sebab Ieka lambat update nant Ieka update oke mana menghilang selama tiga hari berturut - turut menyepi dan sunyi . So harini before Ieka update mana menyepi better Ieka teruskan hapdet blogger bertuah tuh sesiapa yang tertinggal entry blogger bertuah sebelum ini boleh pergi ke entry ini , ini , ini , ini dan ini 


Blogger Bertuah #9
jatuh kepada 

jeng jeng jeng
*bunyi drum*








  • Blog yang sangat simple , ber-COLOUR pink i loike 
  • memiliki sidebar yang lengkap dan sangat bertenaga
  • suka header kak Nera lawa sesangat pandai betul Ecah edit
  • PERFECT
  • kak Nera sedang mengadakan segmen pencarian blogger baru boleh pergi ini
  • siapa setuju muka Abg Safwan *suami kak Nera* mcm Sharnaaz

dan blogger bertuah terakhir jatuh kepada





  • harituh review blog Ieka harini kita review blog dia pulak HAHAHA
  • cupcakes sering menjadi meneman
  • memiliki sidebar lengkap 
  • ohhh sweet 20 untung laa daa tua
  • dari Tawau Sabah ..
  • Blog sangat comel rasa mcm na makan cupcakes aummmmm

so habes laa segmen Ieka pada minggu ini kepada blogger yang ta dapat direview tape bole cuba lagi 
terima kasih sebab join 


Segmen Up Follower Bulan Disember'

Assalamualaikum

tuan blog ni ajak Ieka join segmen dia so jom join


nak join pergi entry ini

maaf saya tade FB so saya ta bole nak like kedua kedua tuh harap maaf (:

p/s : saya daa follow awak


Blogger Bertuah #6 #7 #8

Assalamualaikum


Ehem Hai setelah tiga hari tidak mengupdate entry review blog bertuah harini rasanya mcm na review tiga blog iye laa sebab tiga hari cuti kan so tiga blog laa kena review right ? so now jom kita review blog adik adik akak akak dan abang abang kita but the wait Amer sorg jee jejaka malaya yang join segmen ni hahaha
bagi sesiapa yang terlepas entry untuk review blogger bertuah #1 #2 #3 #4 #5 boleh rujuk sini sini sini dan sini bagi sesiapa nak join GA Cik Kumis boleh cari entry ini

Blogger Bertuah #6 
jatuh kepada 





  • terlalu banyak entry boleh taa kurang kan jadi dua post atau satu nant tade laa tangan penat na scroll ke bawah
  • memiliki sidebar yang serba lengkap
  • forever pink
  • huruf dalam setiap entry sedap untuk membaca ta perlu pakai kaca mata atau kanta pembesar
  • cuba gerakkan cursor tuh dekat bahagian owner picca ada magic jengjeng


Blogger ke #7 
jatuh kepada





  • mata Ieka tengah blink blink sebab tengok background dekat belakang
  • sila adjust kan gamba dalam "1st Giveaway by Henry Clover's Closet
  • sila letakkan widget followers anda di bahagian sidebar nant daripada orang nak follow teru ta jadi sebab ta nampak widget followers anda di bahagian bawah
  • sila letak one or two post dalam blog bagi memudahkan orang ta penah membaca sampai ke bawah


dan untuk
Blogger #8
jatuh kepada




  • sekurang kurangnya letak one/two post bagi menampakkan blog anda sangat kemas
  • mempunyai sidebar yang sangat lengkap
  • forever pink i loike it
  • kalau rajin edit bahagian sidebar kiri kanan tu jadi kemas oke ..

maka itu sahaja untuk harini esok Ieka akan review blog bertuah #9 oke ..





Giveaway : Blog Aku AWESOME

Assalamualaikum

 buat pertama kali ni nya Ieka beriya sesangat nak join giveaway ni so apa korang tunggu lagi jom join






Blog saya awesome sebab tuan punya blog ni memang awesome sesangat *perasan sekejap* cuba letak cursor dekat header ada magic tau so korang bole mintak hajat LOL itu karut .. Setiap entry ada jalan ceritanya dan ada orang komen ..


Tag nama :

  1. http://amercorner.com/
  2. http://spmcandidate95.blogspot.com/
  3. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
  4. http://www.aimisyahirah.com/
  5. http://apple-crunchh.blogspot.com/

Berwajah Baru

Assalamualaikum

Hye , anyone miss me ? LOL jangan rindukan saya sebab saya ta rindukan awak semua HAHAHA .. before Ieka update entry holiday ,, Ieka na review blog Ieka dulu , ehem apa yang korang lihat apa yang korang nampak semuanya palsu cettt apaKAH ? kali ni memang betul betul kena dengan citarasa Ieka maksudnya yang sebelum ni taa kena dengan citarasa cuma Ieka kurang sikit na rasa sebab cita daa ada so rasanya agak kurang !! *agak agak faham apa Ieka btw* kalau ta faham ghasak kau laa nakkk .. muahahahaha apa yang korang nampak blog Ieka berwarna pink blue .. YEAYYY sebenarnya itulaa Ieka nak .. pandai betul Ecah edit kena dengan citarasa Ieka lepasni nak tempah lagi laa *banyak pulak cakap tapi taa bayar lagi* huahuahauahuahua ..


untuk drama episod kali ini Ieka cuma na kenakan dengan denim template lawakan ? *angkat bakul sendiri nampak* hehehehe so amacam lawa tak blog berwajah baru Ieka ni ? kalau ada yang cakap TAKK ieka tetak kepala dia kat dinding hahaha ganas k

ini bahagian header



ini bahagian footer



kemas kan ? so kepada sesiapa berminat bole buat tempahan di NNAisyhah

p/s : esok Ieka akan review blog bertuah #6 #7 dan #8 

Blogger Bertuah #4 dan #5

Assalamualaikum

Maaf semalam Ieka ta sempat review blog bertuah tuh so harini Ieka nak review dua blog ... kepada yang terlepas siapa blogger bertuah #1 #2 dan #3 bole rujuk sini , sini dan sini so jom kita buat review blog bertuah empat dan juga lima




blogger bertuah #4 jatuh kepada Hazirah

  • akak daa follow adik
  • cuba sentuh header yang bentuk bulat tuh ada magic woahhhhhh
  • amaran keras !! jangan panggil Haz tapi Hazirah oke 
  • guna blogskin tapi semua widget lengkap bagus
  • cuma tulisan dekat blog dia kabur sikit hati hati guna blogskin orang rabun pun bole buta
  • PERFECTTTT
dan blogger bertuah #5 jatuh kepada 




  • tulisan dia sangat BESAR confirm taaa buta 
  • header sangat kemas cuma
  • sila kemaskan dibahagian sidebar yee awak
  • suke icon shoutbox tuhhh comel mcm awak
  • nant kasik adjust tulisan awak oke serdahana pun daa memadahi

selamat berblog dan saya ucapkan korang semua cemerlang dalam dunia blogging 





Akhirnya Kau Tewas

Assalamualaikum

Hai readers tajuk Ieka kali ini memang ta bole kasi go HAHAHA pasai apa ? aku pun tatau nak bagi tajuk apa so memandangkan dua minggu lepas Ieka buat tempahan baju kelab Ben Ashaari dan mula membuat bayaran duit ke akaun Mr Izzo dan aku teruja sebenarnya kali pertama aku cuba masukkan duit ke dalam mesin deposit tuh *nampak tak kejakunan budak kecik ni terserlah* HAHAHA tunggu punya tunggu mana laa abg pos laju ni haihhhh ... Jeng Jeng Jeng *saja buat impak takut hahaha *

Harini selesai jee zolat zohor tetiba adik bukak pintu aku dengan kasar then "akak akak abg pos laju daa dtg" bunyi mcm rumah dimasuki perompak HAHAHA so aku dengan terjerit jerit dan lari lari anak teruskan dapat bungkusan tuh YEAYYY daa sampai hati aku menjerit setelah sign abg pos laju tuh mintak number telefon aku HAHAHAHA itu tipu jangan percaya k .. dah dapat tuh aku terus amik telefon dan SNAP itu WAJIB



taraa .. akhirnya dapat wehhh .. 

dan 
dan 
dan







p/s : Mr Izzo saya dah dapat terima kasih yeee :)


Blogger Bertuah #3

Assalamualaikum






Saya nak teruskan review blog ketiga iaitu jatuh kepada Natasya Pink

  • Blog yang sangat simple
  • Tidak memiliki header
  • kalau bole tolong letak past entry walaupun guna blogskin 
  • lagu dalam blog sangat tenang
  • suka sangat di sebalik gamba tu ada benda yang tersembunyi
so selamat berblog dan saya ucapkan agar awak cemerlang dalam dunia blog ..

Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew

Assalamualaikum

Mari join segmen Meow Mew

Make your own banner at MyBannerMaker.com

syarat-syarat

1. Buat satu entry bertajuk " Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew".
2. Letak banner yang tak berapa nak cantik tu dan link kan ke entry ini.
3. Tag tiga blogger.  *Pastikan dia tahu ya.*
4. Wajib follow Be-Log Meow Mew
5. Wajib follow blog/twitter dan like pages sponsor :
Blog : Yummies , PinkyWinky , KyLe Kesha , Dunia Wilma , Leen
Twitter : KyLe Kesha , Leen
Pages : Yummies , Pinky Winky , Dunia Wilma
6. Wajib follow google+ INI
7. Dah siap ikut syarat-syarat di atas, drop link entry anda ke entry ini ya.  AMARAN KERAS !!! LAGI KEJAM
- Pastikan Ikut Semua Syarat ya? Yang Tak Jujur Akan Ditendang -


saya nak tag Aimi Syahirah Mujadafewa dan Pyqah

SEGMEN: "3 Jam, 3 Perkataan"

Assalamualaikum

Cik Lyeen Cupcakes

jom join segmen Cik Lyeen

Tiga Perkataan .

Sempoi
Salamba
Sexy 

awwww itu sahaja

Blogger Bertuah #2

Assalamualaikum

meh kita cari siapa blogger bertuah kedua kita pada petang ini
jeng jeng jeng
*bunyi drum*





siapaKAH ?

ini laa dia



  • Header tuh result Trial PMR kee adik ? HAHA good luck k 
  • tema blog berwarna warni menarik perhatian
  • sidebar yang lengkap memiliki widget followers , past entry and bloglist
  • semuanya perfect laa
  • cuma header bole taa edit bagi lawa ..
  • blog adik memang lawa kalau di hiasi dengan header yang menarik
itu sahaja .. selamat berblogging supaya cemerlang dalam dunia blogger ...






Cakap Memang Senang

Assalamualaikum

Semalam tengahari Ieka cari kata putus , Ya Allah apa aku buat takkan aku daa mengalah erk aku penat semua orang cari pointer aku .. Tade sorg tanya aku oke ta ? kenapa semua nak buat aku menanges .. Penat wehhh penat kau ingat keluar airmata ta penat ?

"AHH Ieka better kau move on jee ta payah nak terhegeh hegeh dekat orang yang selalu buat kita sakit hati"

"Kalau aku jadi kau dah lama aku cari lain"

cakap memang senang diri yang lemah ni duduk menanggung .. Korang ta rasa apa yang aku rasa , nak lepaskan orang yang kita sayang pergi memang tak .. cukup laa Eddy dan Fikri dulu :'( bukan senang aku nak bagi hati aku dekat orang yang kita percaya 100% .. bukan senang aku nak berhenti jadi playgirl .. bukan senang aku nak setia bila aku daa setia mcm mcm orang cari pasal kenapa aku kene weh ? aku ni ta layak dapat kebahagiaan kee ? kenapa aku selalu kene ...Bila aku cuba ubah jadi setia semua orang nampak pointer aku playgirl .. kenapa ? kenapa ? 



Cakap memang senang budak tadika pun bole cakap nak laksanakan tuh susah ..
Ada sesiapa faham aku ? ada taa ? *bunyi cengkrik*
Airmata jee selalu bermain dekat mata ni .. Aku rindu kehidupan aku yang dulu , aku nak ada orang care pasal aku 24jam .. aku nak ada orang teman aku dalam setiap perkara .. tapi aku rasaa daa tade :') kenapa mcmni jadinya .. ini semua salah aku .. aku pasti ini semua salah aku ... kalau aku ta cari pasal benda ni semua takkan berlaku .. 

" Mana Ieka yang enam bulan dulu yang sentiasa happy dan ta banyak masalah mana ? mana ? aku rindu Ieka yang dulu ?"

Ahh semua rindu yang dulu ada tak sesiapa yang boleh sampaikan apa yang aku pendam selama dia tinggalkan aku masa enam bulan lepas tu ada tak ? ada tak ? tade kan semua tana masuk campur tapi bila aku menanges aku sedih semua tak suka .. semuanya nak protes aku sampai kene push bagai nak GILA ehh aku bukan binatang nak buat aku mcm tade perasaan :'( tolong laa .. aku ada perasaan .. aku cuma nak dia yang dulu .. cuma yang dulu ...

Aku ingat bila daa lepas SPM masalah itu akan berhenti seketika dan akan sambung jalan cerita yang bahagia tapi aku silap aku silap semuanya merunsing kepala otak aku .. 

Mungkin Aku Bukan Terbaik

Assalamualaikum



Mungkin ..
Aku bukan terbaik buat dirimu tetapi aku tetap cuba jadi yang terbaik buat dirimu

Mungkin ..
Aku bukan terbaik buat dirimu kerana sering menyakitkan hatimu 

Mungkin ..
Aku bukan terbaik buat dirimu kerana sering membuat mu letih melayan karenah ku  

Mungkin .. 
Aku bukan terbaik buat dirimu yang sentiasa hadir dalam serba kekurangan 

Mungkin ..
Aku bukan terbaik buat dirimu kerana aku sering mempertahankan ego ku

Mungkin
Aku bukan terbaik buat dirimu kerana tidak melayan sikap mu

ketahui laa bahawasanya aku tidak mampu bersendirian tanpa dirimu .. kerana tiada seorang lelaki yang bole memiliki hati aku dengan sebaik mungkin ... ketahui laa juga aku amat merinduimu walaupun dimana kamu berada .. ketahui laa yang aku terlalu menyayangi dirimu sehingga aku sanggup membuang segala sisa airmata yang tidak akan habes ...

Awak

jangan pernah tinggalkan saya sebab saya masih lagi menyayangi diri awak , saya cuba untuk jadi yang terbaik buat awak asalkan awak menolong saya untuk berubah .. 

Awak

saya akan cuba sedaya upaya untuk cari hati awak balik saya ta kira bagaimana pun ada aral melintang saya tetap mencari hati awak sehingga saya betul betul memlikinya .....

" janganlah kamu BERSEDIH suatu hari nanti semuanya akan TERUBAT , janganlah kamu MENYERAH KALAH kerana ALLAH sentiasa BERSAMAMU "

Awak

saya bangsa tidak pernah mengalah saya akan cuba pujuk hati awak sampai awak maafkan saya , bila awak daa maafkan saya rasa lega 

 Awak

bole ta lepasni kita jangan gaduh lagi benda kecil bole diselesaikan berbaik , saya rindukan awak yang dulu yang sentiasa selesaikan masalah dengan tenang  ....