HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Monday, 28 May 2012

Aktiviti Ekstrem


Assalamualaikum
oke selama 3 hari 2 malam Ieka menghilangkan diri daripada dunia blogger 
Ieka kembali aktif di sini
haiii siapa rindu Ieka ? *sila angkat bulu mata*
yang ta rindu tu jangan cuba na ikut yee huahuahua..


// sila terbalikkan diri anda hahha \\

oke sesiapa disini pernah mencuba aktiviti yang sangat ekstrem maksud Ieka sukan yang bole bawah maut hahahaha , siapa ? siapa ? kalau pernah angkat kening ^^ .. okee disini Ieka nak bagitahu Ieka pernah mencuba aktiviti seperti Jungle treking , Wall climbing , Kayak dan Archery .  

JUNGLE TREKING

Oke jungle treking merupakan salah satu aktiviti meredah hutan . Dalam hutan ada hutan lah kan takkan ada shopping compleks pulak , hihihi aktiviti seperti ini sangat mencabar ia memerlukan keadaan anda yang stabil dan anda akan terpaksa meredah jeram dan bukit . Bagi Ieka orang yang ada antibody yang kuat bole meredah hutan kalau lembik macam sotong Ieka sarankan korang buat scuba diving hahaha , cool ryte ? sesiapa tak penah jadi orang utan , monyet , beruk atau sewaktu dengannya korang patut cuba oke hahaha ..

 

WALL CLIMBING

Wall climbing merupakan salah satu aktiviti panjat memanjat mcm beruk hahaha :) . Oke wall climbing ni merupakan aktiviti memanjat di dinding ataupun di kawasan gunung . Wall climbing boleh meningkatkan kekuatan daya otot korang yang lemah tu . Bagi Ieka benda ni kena ada basic kalau tersilap langkah boleh membawa maut , bagi sesiapa yang nak rasa diri jadi Spiderman Ieka suggest korang cuba lha aktiviti ini .. wall climbing terdapat dua keadaan indoor and outdoor .


// indoor wall climbing \\


// outdoor wall climbing \\

amacam ada bran ?


KAYAK

Bila ternampak atau dengar atau sebut perkataan kayak dalam otak dah berlegar ohh akitiviti yang macam dayung-2 sampan tu kan ? lebih kurang tepat sila cuba lagi .. okee kayak merupakan salah satu aktiviti di air , aktiviti seperti ini sangat menyeronokkan kalau dibagi masa 10 minit untuk berkayak memang takkan puas , kalau bole nak 24 jam lha , tapi kekadang kayak ni melengguhkan tangan bila kita mendayung tau , haa jangan fikir seronok jee kalau benda tu terbalik mcm mana ? ta pasal-2 korang dah "innalilah" haaa . 



korang penah cuba gambar yang nombor dua tu , haa itu aktiviti tukar tempat if salah langkah boleh membawa maut hahaha .. 

ARCHERY

sesiapa rasa diri dia nak mati ? haa mehh Ieka panah korang , aktiviti ni lha Ieka paling suka . Sebab aktiviti seperti ni dapat menghilangkan rasa tensiun kita . Aktiviti memanah dapat mengajar kita erti fokus dan berada dalam sikap tenang . Lepasni kalau hangout Ieka nak ajak Paan pergi memanah lha asik men bowling , tengok wayang jeee cuba kita buat sesuatu yang kelainan sikit baru lha best kan ? 




okee ini sahaja yang dapat kongsikan kalau anda ada sesuatu yang menarik sila-2 lah untuk di-SHARING


No comments: