HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Tuesday, 21 August 2012

Happy Eid 2012

Assalamualaikum cik adik manis dan en abg yang kacak
serba serbi lawa tuhh hendak ke mana ?
ohhh nak kutip duit raya yee ? 
haaa dahh kutip tuhh jangan lupa balek singgah ke mari , harini ada cerita raya esok dahh tade daa
hihihihihi ... hmm so mcmana raya tahun ni ? oke ke ko ? 
haha kalau oke alhamdulillah yee :)
haihhhh Ieka baru sampai rumahh bese lah balek kampung laaa katakan hee :)
akhirnya dapat jugak melepaskan kerinduan *cett ayat diaa :)
so bila dah balek kampung mcm-2 ragam ada kan ?
ada yang show off Ipad , DSLR Yuni hahaha tapunn baju baru hehehe itu sudah semestinya kan ? dah jadi lumrah manusia bila beraya nii ..... 
tapi yang paling wajib kena ambil gambar baru nampak meriah kan ? 
oke laa aku tana start membebel nanti orang tutup muka bila baca entry aku 

Di Pagi Raya



// kami serba serbi kelabu yeahhh ... di belah kiriku ibu Aminah Abu dan ayahanda waa Noh bukan NO PARKING okee hee \\

p/s: sorry gambar ta berapa jelas sebab aku tatau macamana nak upload gambar dalam dekstop hee bila guna USB :D


// yeayy ituu adik gua , kami cuma hanya dua beradik so aku laa yang di gelar sebagai puteri sulung hehe \\

okee selesai kutip duit raya bermaafan terus melangkah pergi kampung ibu alaaa dekat jee ta jauh punn
KAMPUNG DATO SULAIMAN MENTERI aka KAMPUNG MELAYU MAJIDEE JOHOR BAHRU ..
see dekatkan ? hmm sesudah sampai dirumah atok kami mcm bese laa berkumpul and then keluar beraya ..
tapii seblum kami beraya sakan kami wajib harus posing dulu :) ayatku teruknya cepat-2 lah naik sekolaa hee


// muka kita banyak betulkan , FYI sebelah ibu ni banyak perempuan lelaki dahh pupus agaknya hehehe :) \\


setelah mengutip duit raya daripada makcik n pakcik inilah hasilnya



// ta senonoh betullah dia ni tayang sampul raya , alaa rilekss duit raya daa tade dalam sampul tu hehehe \\


// sibok laa minah pink tuh dimana ada aku disitu ada dia cehhhh tahu laa my mum and her father twins hahaha tahun ni kami SPM doakan kami buat yang terbaik orite\\


// hai saya HANAN omel taa pipi kitaa ? okee geram gilaaa tengok pipi tembam dia tuhhh hello dia ni anak sedara kita tau haii kita dah pangkat makcik hehehe please call me auntie ehh jangan kalau nak makan penyepak jangan okee hahahahahhaa \\

maka tamatlahhh sesi RAYA PERTAMA 2012 di JOHOR BAHRU
penat jugakk raya sepuluh buah rumah haa amekk nak sakan kan? so kena beraya jugakk ;)


Raya KEDUA


// Hey kenapa muka saya garangg ? aummmmm hikkk :p ... see raya kedua malaihh betul nak pakai baju krung so dengan rela hati pakai baju biasa n skirt \\

hari kedua hari yang kami nantikan pulang ke desa berhari raya ,,omaihhhaihhh baru jee keluar tol skudai dahh jemmm panjang , ayah memang feddup bila jemm teruk ni



terukkan ni baru keluarr tol skudai ta sampai lagi SEDENAK selepas tol NUSAJAYA highway kembali lenggang haa baru oke sikit ta sampai separuh jalan jem lagi .. so ayah buat keputusan lalu jalan lamaa 

kita nak balik mana ni ? 
nak balek mana lagi sudah semestinya



 nak pergi rumah Najwa Latipp laa ni hehehe :)


// bondaku dan ayahandakuu haihh bapakku ni serius betul ek ? harharhar \\

dekat kampung ta menyempat nak ambil gambar tapi nant bila gambar dah msukk kita buat entry lain pulakk okeee :)))



Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir dan Batin :)
dari Ieka Farhana

p/s: aku tatau nak letak gambar apa lagi sebab aku taa rajin nak menayang muka nii hehehhee :P




No comments: