HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 15 September 2012

Lelaki Adalah Penyelamat


Assalamualaikum si manis dan si tampan
masuk malam ni da dua kali aku save entry ke dlm draf utk di-post-kan tapi
bila baca balik ta best and then padam
sehinggalah puas aku memulas idea untuk menulis entry terkini

aku tanak buang masa asyik dok fikir tajuk apa dan aku terus nak straight to the point ek !
korang tahu tak lelaki adalah penyelamat buat insan lemah seperti kita semua ..
kenapa Ieka berkata demikian sebab 

BODYGUARD

Mereka seperti bodyguard yang tidak berbayar , apa guna ada boyfriend kalau ta reti guna sebaik mungkin . Contoh korang nak keluar tapi takut diganggu dengan orang yang tidak dikenali , ieka cadangkan apa kata korang bawak boyfriend korang join sekali , so rasa terselamat tu ada dalam tangan laa kan .. tapi amaran lelaki pun ada perasaan jugak takkan dia nak follow korang 24 jam so nak bawak tu berpada-pada lah yee (:

DRIVER

Tak perlu membazir duit untuk menaiki teksi atau bas atau LRT atau apa jenis kenderaan berbayar , masing boyfriend sudah memiliki kereta atau motor kan ? jadi apa guna korang memandai membazirkan duit dengan menaiki kenderaan berbayar tu kan .. Amaran keras , pastikan mereka ada lesen yang sah oleh badan berkuasa ... kang ta memesal korang kena saman dengan encik polis yang kejam lagi zalim tuh hahahaha ...

GPS

Hm lelaki pun boleh jadi GPS harian kita tau cakap jee na pergi mana insyaallah dia bawak , kalau masa shopping tu kan takut terlupa jalan balik baik korang bawak GPS korang tu ikut sekali sekurang-kurangnya tade kita sesat sorang-sorang . Orang cakap "susah senang bersama-sama" haa .. tapi ada amaran jugak elakkan diri kita mengikut kehendak boyfriend kita di tempat sunyi ta elok berdua nant ada ketiga ..

so itu jee na btw harap berpuas hatii ...


p/s : bila nak tukar Galaxy Tab 2 nii ? ishishish   


1 comment:

CikMai said...

hahaha bodyguard, driver, pastu gps pulak.....mcm2...