Follow Ieka @IekaFarhana

Saturday, 6 October 2012

Resepi : Perlu ke timbang berat ?

Assalamualaikum 
semua apaKAH korang merindui saya ? hahaha
perasan k --" *booooo
harini Ieka na timbang berat badan blog .
no laa bukan berat badan tapi blog ..

" Haih blog pun kena timbang berat jugak ? -,-"

ye laa ingat kita jee na kena timbang berat , blog pun na cantik juga
dari segi loading kan !! haaa Ieka dgr cerita bila orang masuk blog Ieka ni berat
ni yang na marah ni doshee tau tuduh bukan-bukan ehehehe ...


kalau ta nampak bole tekan gambar tu dengan lebih jelas

macam mana na buat tekan sini

cuma masukkan url blog korang dsitu kalau korang rasa tana pergi kat situ korang bole
pergi sini macam ieka ni tamak haloba hahaha


so daa terbukti oke blog Ieka memang ta berat .. kalau blog korang terlebih 100kb maknanya berat ..

haaa sorry Ieka terbuat tutorials pulak hehehe tape laa 2 in 1 right ?

Kenapa blog korang berat ?


korang nampak orang ni daa bagi amaran , blog korang berat sebenarnya sebab ?
widget yang bersepah *eleyy tipu k booooo
ehh ta caya cuba korang pergi dekat blogger famous amous kita tuu , cuba lihat sidebar dorg ..
kemas jee tersusun rapi .. so korang kalau na letakkan widget tuu pastikan timbang berat badan blog tu biar ta melebihi 100kb .. kedua daa laa letak widget bersepah widget yang tak berkenaan pun ada sekali , awak awak sekalian pngunjung yang datang bukan na tengok sidebar awak tu ada apa tau .. pengunjung datang cuma na tengok about me , followers , bloglist dan past entry awak .. ni kalau awk letakkan widget bukan bukan nanti blog awk makin bertmbah berat nant mesti ramai cakap " eley blog aku , aku punya suka laa na letak apa " ishishish orang na ajar tana faham pulak ishh hahah sabar jeee tau ...
ieka jumpa dua kesalahan yang selebihnya pepandai sendiri laa hehehehehhehe .... 


p/s: err bukan na tunjuk pandai tapi just na mengajar jee (:

2 comments:

fifie said...

Nanti boleh tahu harga blog na pulak. Dekat blog nick nashram ada ajar. Hee

fiqah hamed said...

Jemput join sini

http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/giveaway-by-izwan.html

dan

http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/09/mkm-first-free-giveaway.html

*syarat untuk menyertainya sangat mudah*

Thanks.. (: