Follow Ieka @IekaFarhana

Friday, 5 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Assalamualaikum
Ohooiiiiiii
harini Ieka na join segmen Lyssa
meh serbu


sumpah comel gila banner ni

Kenapa korang Berblog ?

-Sebab Ieka memang daripada dulu na memiliki blog ini , lagipun Ieka suka edit edit blog walapun Ieka tahu blog Ieka yang ada sekarang bukan hasil edit-an sendiri huhuhu

Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?

-Ieka tertarik dgn majalah Yezz keluaran 2010 , Ieka jatuh hati dengan blog Irine Nadia ..Dari situ Ieka mula berjenak nak tahu apa itu blog .... then Ieka mula rakus suruh ayah belikan lappy muahahahaha k tipuuu --"

 Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ? 

-Ieka na ceritakan atau kongsikan kehidupan sebenar ,,, apa yang menariknya blog ni especially tade benda yang menarik tapi kalau na tahu dalam setiap Ieka post entry Ieka akan omel duluu baru masuk tajuk utama hehehehhehe... kalau na tahu apa yang menarik kena singgah sini dulu tapi jangan menyesal yee masuk blog berhantu ni heee 

Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la ..

-Macam Ieka taip di atas tadi sumber inpirasi Ieka Irine Nadia tapii ,,, sebenarnya ada dua lagi sumber inspirasi Ieka iaitu Aien Marcian dan Lyssa Faizureen *ni bukan ayat na membodek tapi ni ikhlas dari hati huhuhuhu kenapa pilih mereka bertiga sebab mereka yang berjaya buat saya berbloging dengan lebih matured walapun taaa hahahhahahaha 

p/s: errrrrrrr ............. harap bole terima

103 comments:

nis said...

Hai datang dari planet yg sama. Jom singgah blog saya ^^

http://heesicca.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Selamat Bersegmen and GudLuck!~

CharlieAngleo said...

Hahak..yeah...Irine Nadia...one of the big boss of blogging.. good!!

http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

singgah sini!!
selamat malam :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cinta Muka Buku !! said...

Dari Segmen Yang Sama
http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

I'm Arina :D said...

Hii . Selamat malam . Saya pun join segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MR simple said...

singgah :)
http://mrluckylive.blogspot.com/

dEdEQ dE wIshEs said...

SINGGAH SINI DRI SEGMEN YG SAME .. WINK3

evangelistaNiL said...

WAH :) SLMT BERJAYA

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg smaa ! Singgah sini :D

sampaicucuratap said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Mimie said...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Marlia binti Husin said...

Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Amalina Razali said...

datang dari segmen yang sama :)

http://amalinarazali93.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizurren-kenapa-aku.html

PikangPikah said...

:) Terjah saya punya . http://secretwriter-pqah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Athia said...

datang singgah sini, dari segmen sama...

happy blogging :)

jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

good luck for ur spm :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Zamani said...

Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;) Jemput terjah ke entri Zam juga~

http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ok, gtg now~ Bye :D

Mama Adam said...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#542

fara_nym boboiboy said...

hai! jom singgah http://faranymboboiboy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

terjah follow sini dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

Sy mmg konfirm suka edit blog.Asl bosan je edit blog.haha.Smpai org y msuk blog pun pening.Asyik tukar background je =P

Eyraaa Rawrr ♥ said...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , singgah dari segmen yang sama .
Saya pun minat Irine jugak , comel kan :)

http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

singgah dari segmen sama....follow sini ...542
singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Elih Japahar said...

Lyssa jugak idola ye hehe...dr segmen yg sama..

*Jom join bloglist sy pulak:
http://elihjapaharkini.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-elih-japahar.html

Yanie Andierah said...

Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nor Quraishia said...
This comment has been removed by the author.
Nor Quraishia said...

Singgah dari segmen sama --> http://quraistory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Lyeen said...

Lyeen dtg sini follow dr segmen yg sama..:)

http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

happy blogging dan ni cupcakes utk kamu..:)

ieka farhana said...

haha mesti laa tapi Ieka ta macmtuh hehehe *cover kasik cun sikit :p

Nur hanim said...

Hi dari segmen yang sama :)

http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

ieka farhana said...

yupss peminat tegar Irine Nadia masa fom 3 lagi hee tapi blog ni masih baru

BeLLa said...

jemput baca http://dayahsanif.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan said...

singgah cni and FOLLOW ~ follow balek taww~

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ainin Suffiah said...

Dari segmen yang sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikeyrah said...

dari segmen yang sama

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

Eyqa Hasnan said...

eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

@ShafyqOnlyy said...

http://teamshafyqonlyy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html <- BLOGWALKING sini pulak :)

Elih Japahar said...

Ops, salah bagi link lol :P

Singgah dr segmen yang sama,

http://elihjapaharkini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html#.UHBFH5jMhc0

Nazuerah Azhar said...

Hye Awak, Dari segmen yang sama :)
Salam kenal dari Ju'ah, Comel blog awak .

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

huda said...

balas kunjungan - dari segmen yang sama
http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Norazilah Abdullah said...

Hye , singgah sini dari SEGMEN yg sama :D

http://kutahukuadamu99.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Misz Mieza said...

Salam Ieka!

MM datang terjah dari segmen sama.. Dah follow sini lama dah.. =)

Kalau sudi jemputlah singgah ye..

http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zatiey Ismail said...

dari segmen yang sama.. :)

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

♥ layla naziera ♥ said...

dari segmen yang sama . .

http://ilylikealovesong.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...

dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hazirah Muslim said...

dari segmen yg sama (:
http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

ifah said...

singgah sebentar,, dari segmen kak Lyssa ;) http://mylifesinglesimplecoupletrouble.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

minah sEmpooOT said...

dari segmen yg sama.. jempot ke blog minah! ^^v

Si Matatajam said...

Terjah dari same segmen...

deqjamucuxx said...

jalan-2 here :) from same segmen :) peace !

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanif Redland said...

Datang follow dan membaca cerita awak kat sini.. :)

http://hanifredland.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

faizah jaafar said...

dari segmen yg sme..meh2 jalan meh..hehehe...follow done too....

http://mefaizah.blogspot.com/

aini shahroni said...

comel blog awak!!
saya suka saya suka!

http://nurainishahroni.blogspot.com/

Izzah Norlizah said...

t'tarik dgn 1 mjlh rupanya.

Ok la 2,,,

well,dtg dr segmen yg sma
JOm ke blog sy lak ya

http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

@nurulfatihahramli said...

Fatihah Amsyar here.. Manusia ke 128 dari segmen Lysaa :)

nice to know u http://fatiehahramli.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html#comment-form

Zee Suhaini said...

Salam...dari segmen yang sama...singgah sini..jom terjah akak punya..hihi
http://auntummawar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Arrien ::@man!:: said...

Hye,singgah dari segmen yang same :)jemput lwat sye kmbali:D

http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Syaza Nazurah said...

dari segmen yg sama.

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Irine Nadia ? Nape saya tak kenal ? Huhu. Budak2 sekolah selalu ckp psl blog irine nadia tp diorang tak bagitahu link blog irine nadia.

Aisyahhhhh said...

Done follow. Follow back !

http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aimi Dyna ✰ said...

Please follow me. Done follow u :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

singgah dari segmen yg sama : http://www.yanaliyana.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

P/S : Dah lama follow sini taw , hahah . Isi yg sngat tiut :D

Aida Nur Iman binti Herman said...

Dari segmen yang sama. Terjah entry saya: http://diariaida.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Andi Sakinah (Si Peminat Purple) said...

Singgah dari segmen yang sama
http://andisakinah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

The Queen's said...

Hiii , datang dari segmen sama . Mehh ~ http://youaresoooawesomee.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mrs. Sarah said...

Assalamualaikum/Konnichiwa...Qis dari segmen yg sama.

http://duniasarahupsr2013.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

iznawzi said...

salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

aku eryati said...

singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

nurul adilla said...

hye ,datang dari segmen kak lyssa :)

Megat Emy said...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

nur azura said...

singgah dari segmen yang sama
http://iniblogazrapoyo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atira Ameer said...

Saya terjah sini .. dri segmen yg sama .. :D
atira-ameer.blogspot.com/#/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

'Izzah Ilhami said...

Hye , sy pun dari segmen sama . Jum tekan ^^ :

http://ilhamiizzah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

=)

dayana jojo said...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (563) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

hai awakk :D singgah dari segmen yang sama :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana said...

singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Shasha Yacob said...

dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda, eh tertekan buttin follow la pulok.

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) said...

hensem blog awak :D

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

NuRuL AtiQAh said...

Nice your blog :)
Dtg dari planet yang sama :)
Mekasih dah follow :) U follow I follow back ;)

http://girlbloggie.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

shidaR said...

salam selamat bersegmen ya :)
shida singgah dr segmen lyssa juga..
visit me back >>
195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


nice blog :)

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Yana Aina said...

sggh dari segmen sama ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Datag melawat..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Tq

Amir Aiman Akashah said...

berhantu ke bermisai ni?

hahaha.....tgk ada misai duk ngekor abg long ang ni kemana shj arrow tu pi...aduhaiiiiiiiiii.....

NotaDiari:
http://amiraimanakashah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

dtg terjah dari segmen yg same. :)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

po_oh ~montel~ said...

datang terjah dari segmen sama ...

http://naksusu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Liya said...

hai,datang sini follow :)

http://leeya92.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atirah ★ said...

singgah sini balek . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
thnks singgah diblog sy . :)

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam..
hye..
daro segmen yg sme..
jom visit my blog.. klu sudi follow la skli hehehe ^^

http://juzabluelygirlz.blogspot.com/

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog :D follow you :D

deno said...

deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital... sabar je la kan... :)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Jane. P said...

hello, hari hujan lah. tumpang berteduh di blog saudari :D

maaf lambat menerjah. btw nice blog i love it dear.. done follow you. visit mine too k

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.
insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.