Gaya Serba Boleh

Assalamualaikum , readers ....

Harini hari Sabtu next week tade paper untuk seminggu hooreyyyy .. Best dapat release tensiun walaupun sekejap tapi ia sangat bermanfaat bagi Ieka .. So harini Ieka nak share something dekat korang especially dekat kawan Ieka , pasal apa ? haaa korang kena baca sampai habes dulu baru korang tahu apa yang Ieka nak sampaikan .. Harituh *tapi cerita lama* Ieka teman kawan Ieka shopping cari baju untuk keluar Dating act Ieka ni bukannya pandai pun bab fesyen fesyen *tangan di bahu mata ke atas* so dia minta Ieka suggestkan apa yang patut dia pakai ...

Niny : Farhana aku tengok kau macam pandai laa bab fesyen ni .. Pilihkan aku baju apa yang sesuai ..
Ieka : Eh mane ada biasa biasa saje ...

Sebenarnya lama jugak laa Ieka kat dalam kedai tu sebab kerana dia daa belanja tambang and makan so Ieka melayan kan jeee ... Si Niny ada niat nak pakai tdung dia suka tengok style Naiwa Latif pakai tdung .. So dia mintak Ieka buat tutorial utk tdung bawal , pashimina dan sebagainya laa disebabkan dia kawan Ieka sanggup bantu janji dia pakai tdung act Ieka sebenarnya suka kawan Ieka pakai tdung sebab nampak sangat comel daripada terbukak sana sini ,, tapi takkan kita na paksa pulak dorg pakai tdung kan ? nanti ta ikhlas Ieka pulak yang susah so for today Ieka na sharekan apa yang kebiasaannya Ieka suka pakai bila berada di outdoor bersama tersayang dan secara terus terangnnya Ieka seorang yang simple and easy to mix and match ... 


Hangout dengan kawan

Kebiasaannya kawan Ieka ni ramai ta pakai tudung dalam erti kata lain free hair so Ieka ambil masa ta sampai 5 minit untuk berdandan .. Ieka lebih suka mengenakan jeans and t-shirt tapun jersey bola kalau tdung act tdung sarung sahaja malas na lelebih sebab Ieka tahu kawan Ieka akan lebih vongue daripada Ieka so Ieka lebih suka merendah diri malas nak menunjuk so Ieka pakai benda yang simple .. keluar dengan kawan pun just pakai bedak tabur malas laa nak ber-make up bagai Ieka bukannya minat nak make up ni semua heee :)



macam gamba di atas 
  • T-shirt *ta kesah laa t-shirt apa pun
  • Jeans
  • Tdung bawal // Tdung sarung *ieka jarang pakai tdung lilit bila hang dengan kawan ..
yang penting apa yang korang pakai sesuai untuk korang , ni kalau korang pakai yang ta sesuai pada badan kan daa melarat na jalan sana sini ta bebas hidup kan ? so Ieka suggestkan pakai apa yang sesuai pada badan oke

Hangout dengan family

Kalau keluar dengan family lain pulak agendanya tengok laa kalau pergi kenduri orang kahwin Ieka lebih suka mengenakan baju kurung cutting shape and tdung sarung ... sebab apa yang Ieka fikir "kalau aku pakai lelebih orang akan cakap aku beriya" so FYI senang cerita Ieka suka yang simple ... simple make prefect right ? ohh yeay terlupa pulak Ieka suka pakai jubah kalau na ringkas dan cepat siap


Ini kalau pergi majlis // kenduri orang kahwin tapi kalau keluar shopping Ieka tengok keadaan kalau pergi pasaraya Kipmart Ieka cuma pakai baju t-shirt , jeans dan tdung sarung // bawal .. alaa dekat pasar jee kot buat apa na dress up mcm pergi event kan .. kalau pergi tempat yang tiada kaitan barang dapur Ieka lebih suka kenakan Maxi dress , Maxi Skirt , T-shirt , Kemeja dan jeans tengok mood Ieka laa pakai apa time tuu tapi yang penting tdung bawal // shawal wajib di kepala ...


kalau holiday pulak lain sikit Ieka akan kena jeans 24 jama jean dengan tshirt laa kalau skirt kee memang Ieka takkan pakai sebab kita pergi holiday mesti banyak bergerak sana sini kan so better pakai apa yang sesuai dengan keadaan semasa ..

Hangout with girlfriend & boyfriend

Haa kalau keluar dengan kazen ke boyfriend ke Ieka akan pilih baju yang lebih vogue sikit sebab kazen Ieka sorg ni ada gaya ala ala model muslimah so Ieka kena sama level dengan dia tapi mesti sesuai laa dengan keadaan setempat .... sememangnya mereka semua pakai tdung tidak pernah excuse excuse sebab tu Ieka lebih suka keluar dengan dorg napak sama taraf ..


yang paling penting Ieka akan pilih baju senang gosok aka malas nak gsok leceh arrr kalau tdung tape yang tu Ieka rajin .. So hope korang dapat serba sikit apa yang Ieka share ...







0 orang komen :