HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 8 November 2012

Meniti Hari Dewasa

Assalamualaikum , Hai

im back again setelah menghempas pulas perah otak menghafal segala ilmu 
akhirnya saya kembali dengan keadaan tenang 
tapi ,, i dont want to talking about exam .. past is past k #OhMyEnglish

Setelah sekian lama kita bersama akhirnya kita akan terpisah entah bila kita akan berjumpa , entah bila kita akan bertemu . Aku pasti aku yakin orang yang paling aku rindu suatu hari nanti KAWAN .. se-ANNOYING korang tapi aku tetap happy kekadang ramai yang buat aku sakit hati ...
Harini hari keempat kita memperjuangkan ilmu yang sekian lama kita bendung di dada ...
I know we can do the best ....
Good luck to all my friend ...
nak mention nama sorang-2 malas nanti ta unmention sedih merajuk ...

setelah 5 tahun kita bersama insyaallah ramai yang bawak haluan masing masing dan aku pasti ada yang bakal jadi isteri orang selepas SPM betul tak ? 
sape sokong angkat kening sambil tutup muka booooooooo
harap apa yang kaurang impikan before SPM akan jadi kenyataan 

dari tadika hingga ke hari ini banyak sekali kenangan yang kita lalui ....
pahit manis kita tempuhi bersama ..
dulu masa mula mula jejak kan kaki kita ke tadika ..
kita meraung-raung nanges na balik rumah siap ibu ayah tunggu di luar ..
naik sekolah rendah kita daa pandai mula hidup berdikari tapi masa lagi ragu ragu sebab takut dibuli
dan naik sekola menengah kita daa mula tahu na kenal apa itu dunia ....



ketika ini kita baru belaja mengenal hurul , nombor dan alif ba ta .....
tiada siapa peduli mereka tidak pernah fikir tentang apa yang mereka tahu di masa datang dunia mereka penuh dengan gelak tawa tanpa kenal perasaan cemburu sedih atau sewaktu dengannya


makin jejak dewasa dek akal mula matang mahu mengenal apa itu cinta dan mahu cuba melakukan sesuatu demi cabaran arus dunia .. ahhh terlalu cetek untuk memikul tanggungjwab satu tanggungjwab hingga sanggup membebankan .. ini yang dinamakan tranformasi dunia ....
kerana dek akal yang cetek ramai remaja ditelan arus pemodenan *waitttttt ini bukan karangan bahasa melayu .. kebarangkalian aku terbawa bawa mood SPM ....

makin dewasa makin aku fikir apa akan berlaku pada masa akan datang ? adakah remaja kini ramai menyedari bahawa dunia makin hari makin na kiamat allahuakbar .... 
hanya ku panjatkan doa .. agar sentiasa ingin dibawah pelindung mu ya tuhan ....

4 comments:

Herma Julianny said...

umur remaja ni, kena pandai jaga diri..=)

therosputih said...

hihi...ari ni takdak paper spm...selamat berehat dan mengulang kaji pelajaran...

Amir Aiman Akashah said...

selamat beristirehat buat adinda eika farhana
ingat Allah disetiap langkahmu

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira kk hehehe :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html