HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Sunday, 16 December 2012

Blogger Bertuah #6 #7 #8

Assalamualaikum


Ehem Hai setelah tiga hari tidak mengupdate entry review blog bertuah harini rasanya mcm na review tiga blog iye laa sebab tiga hari cuti kan so tiga blog laa kena review right ? so now jom kita review blog adik adik akak akak dan abang abang kita but the wait Amer sorg jee jejaka malaya yang join segmen ni hahaha
bagi sesiapa yang terlepas entry untuk review blogger bertuah #1 #2 #3 #4 #5 boleh rujuk sini sini sini dan sini bagi sesiapa nak join GA Cik Kumis boleh cari entry ini

Blogger Bertuah #6 
jatuh kepada 





  • terlalu banyak entry boleh taa kurang kan jadi dua post atau satu nant tade laa tangan penat na scroll ke bawah
  • memiliki sidebar yang serba lengkap
  • forever pink
  • huruf dalam setiap entry sedap untuk membaca ta perlu pakai kaca mata atau kanta pembesar
  • cuba gerakkan cursor tuh dekat bahagian owner picca ada magic jengjeng


Blogger ke #7 
jatuh kepada





  • mata Ieka tengah blink blink sebab tengok background dekat belakang
  • sila adjust kan gamba dalam "1st Giveaway by Henry Clover's Closet
  • sila letakkan widget followers anda di bahagian sidebar nant daripada orang nak follow teru ta jadi sebab ta nampak widget followers anda di bahagian bawah
  • sila letak one or two post dalam blog bagi memudahkan orang ta penah membaca sampai ke bawah


dan untuk
Blogger #8
jatuh kepada




  • sekurang kurangnya letak one/two post bagi menampakkan blog anda sangat kemas
  • mempunyai sidebar yang sangat lengkap
  • forever pink i loike it
  • kalau rajin edit bahagian sidebar kiri kanan tu jadi kemas oke ..

maka itu sahaja untuk harini esok Ieka akan review blog bertuah #9 oke ..





4 comments:

secret of us said...

thanks farhana review blog saya^^..wokey noted...nanti perbaharui..^^

Izwan Wan said...

tahniah pemenang.....

#JemahAwesome said...

Thanks dear sebab review ^^ Noted! heee

Miarh said...

tengs sebab review . . . in shaa Allah akan di'improve' spy lbih baek ^^