HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Friday, 20 January 2012

NAK JADI PENULIS NOVEL BOLEH ?

ASSALAMUALAIKUM
SALAM SATU MALAYSIA ...
APA NAK BUAD SABTU YANG BOSAN NI ?
IDEA PLEASE ?



if you see what i cannot see ? hahaksss yeay-3 that ryte babe novel ... ada apa dengan novel ? yeayy soalan yang begitu menarik n tepat sekali , aku nak jadi penulis novel bole ? jangan lhaa gelak kan aku ,, aku just minat jewk .. kenapa ? sebab aku suke , sebab owg bole baca realiti sebenar kehidupan .. bukan aku da ta minat dengan dunie belog tapi belog ini hanya diari hidup aku seharian ekceli kalau aku buad novel aku nak cerita kehidupan sebenar *cita-2 tinggi anyway aku memang gemar dengan novel cume tahun niy my mum tak kasik aku beli novel sebab na spm .. okey aku pham nape my mum berkata demikian sebab dia taknak mase depan anaknye terabaikan ? so kene dengar lhaa kene korban sikit ta sampai setahun nak kejar cite-2 niy .. kalaw kowank nak tahu jurusan lepas spm aku ,, aku nak amek graphic sebab aku mnat dengan graphic niy .. yeay-2 aku berkata-2 macam aku dah lepas spm tapi kan aku fikir mase depan bukan KAH ? memikir masa depan amat baik utok diri sendiri ? daripada aku sikit-2 jiwang baik aku cite pasal mase depan okey baru seimbang kan .. so mcm mana dengan kowank ?

doakan aku dapat yang terbaik daripada sebelum ini okey lha ini saje untuk harini ,, ieka nak sambung study niyy semoge ketemu di hari len ... assalamualaikum :)

p/s : selamat menyambut raya cina -.- ang pau ? tade heee :)

Wednesday, 18 January 2012

YEAYY ALWAYS BUSY WITH HOMEWORK :/



HEYHOY SALAM SATU MALAYSIA :) abg-2 akak-2 dan adek-2 ieka kasihi ..
dah lama kan ? ieka ta up to date belog rasenye dah berabuk lhaa ..
kasikk tiuppp sikit fuhhhhhhhhhh ......



TAHNIAH ! LUKMAN !
HOPE KAU DAN DIA TERUS KEKAL TAU ..
jangan jadi macam aku ='( ..
kau jaga dia elok-2
-
-
-
okey kite tutup cerita sedih now sekunk kite open buku baru kite lupakan semuenye termasuk dia *yeay ieka you can do it
now ieka na mengadu dekat kowang semue baru-2 niy ieka dapat homework melambak gilee
fuyoooo cikgu ingat kiteowg niy robot haha tapi tape niy ieka , ieka suke menulis laa segala apa yang cikgu bagi saya akan buad *smbil angkat tangan ala-2 gaya tabit hormat haippppp

oke now aku ta boleh happy sangat lhaa kan ? ramai budak anti dengan aku ,, its okey aku terima
apa diowang kap aku gedik , terhegeh-2 gan laki and whut ever lhaa
ada aku kesah ?? kan ? tapi lelaki tu dtg cari aku not me ..
hummm ouhh yeayy aku na tabik slute lahh dekat SIR HARIS dan CIKGU HERYATI sebab ta selalu bg homework yang menimbun tuuu :)
but aku na share jugak lha antara cikgu yang palin banyak buad aku gelak SIR HARIS .. why ?
sebab before dia nak mengajar dia akan cerita kisah 7 perigi ? hahaha kelakar cerita 7 perigi tu kadang-2 cerita pasal barber ? tu laa budak-2 niyy pun pandai bodek dia before nak mengajar tu story yang best-2 dulu ... heee :) cikgu yang paling aku fedup dari fom4 smpy sekunk cikgu sejarah aku ayooo bile na habes dengan dia punya gatal tu pun taktahu laa tapi tahun niy aku ade semangat na buad hwork math kalaw dulu jangan penah harap lhaa :) ...
-
-
-
-
-
okeyyy itu saja aku na story and kbhaiii cium pipi kanan cium pipi kiri bak kata adek "angkat" aku
afiq harith ..



akhir sekali owner belog wajib harus mesti ade :))



Saturday, 14 January 2012

HEADER BELOGG

 
 
HEYHOYY HARINI IEKA BARU BELAJAR BUAT TRANPARENT HEADER
tengss ramai yang sudi ajar ieka dari one step to one stepp
syg kowankkk creadit by ZACKHAIRI (AIAI) and TAUFIK IZZ QUSAIRY (APIT)
kowank lha diantare kawan-2 yg aku sayang ..
tengss a lot apit walaupon kite berjauhan but kite still contact kan ?
hee :DD mesti dia terharu bile bace belog aku
for aiai .. yg berada di MRSM tu take care kay n terima kaseh sbb luangkan mase untuk aku
okeyy lhaa buadd aiai n apit aku hadiah buak kowank
iaitu header yang aku buad tadii ...
 
 



Wednesday, 11 January 2012

BUSY STUDY =))


heyhoyy semuee ^^ da lame ta dengar khabar sehat taa ? heee
sowie lhaa ieka baru saje open wndow untuk meng-UPDATE kan statuss TERKINI
now setelah sekian lama kite berpisah akhirnye bertemu ..*lagu jamal abdillah
ieka na berterus terang dekat semue lepas ini ieka dah jarang update entry lagy-2 facebook seyuss
sebab ieka tengah focus on my spm *dah lame tahu
tapi tapi ieka janji lhaa belogg ni sentiase up to date lhaa jgn wso cume ta mcm selalu lhaa ...
okee ieka dah terus terang sekarang kite focus on study kay ^^ *berfikiran matang ...
hheee okeyy ieka na share cerite sepanjang tujuh hari di sekolah kalaw bagi kowank yang datang first day sekola lapan hari lhaa ... okeyy ieka taknak cerita kenape ieka tak datang sekolaa
mse first day sebab ieka daaa banyak post entry dekat facebook ...
hummm ,,,


aummmcakkkkkk -____________-
hhee FARHANAH HAZIQAH yeayy saya calon SPM 2012 ...


Sunday, 8 January 2012

NEW POST AND ENTRY 2012

 

HEYHOYY ^^ tersangat wndu lah dekat kowank semue ..
dah lama ieka ta update belog kan ?
sowie busy sbb daa naik sekolaa ...

asal mulut kowank ternganga nih ?
kowank berada ditempat yang betul yeay ini memang belog ieka ..
so amacam comel ta ? ini sempena 2012 punye belog taw ..
finally ieka reti jugakk gune belogskin ,,
hee =D ...
tapi belogg ni ta siap one hundred percent taw ...
just na bagi tahu dekat kowank semue ieka sehat ..
so cmne gan persekolahan kowank best ta ? mestilah bestkan ?
hee actually ieka happy giller laa
na says tengs jugak dekat cazen khaleeda yeayy tengss eyra
kenalkan ieka dengan belogskin nihh  
okey laa ini saje untuk entry entry hari ini ... bhaiii