HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 30 June 2012

Hari Kejohanan Olahraga 2012 ke 9

Assalamualaikum si cantik dan si kacak :)
Anyone miss me ? *cett bajet macam ada orang tengah rindu dekat dia kehkehkeh 
rasanya dah lamakan Ieka pergi *alaaa baru seminggu hilang dia na bajet retis hilang 10tahun ..
harini subtopik kita Hari Sukan , rasanya ini tahun akhir Ieka pergi huarghh lepasni ta dapat nak join daa
hukhukhuk :'/




// sila tengok sape yang terserlah kecomelan dia di situ ? \\


oke semalam merupakan hari sukan terakhir bagi pelajar form5 mcm kami , memandang kami tahun akhir disini so semalam kami berlagak jadi kakak senior dan membuat pasukan sorak syok sendiri di tepi padang sekolah . lahaii agak-agaknya bila kita dapat berkumpul macamni semula ek ? mungkinkah ketika kita semua berada diusia tua dan memiliki cucu cicit *cetttt jauhnya kita menyimpang oke . memandangkan batch kami , batch yang 'layan kepala' so kami anggap cikgu-cikgu disitu mcm akak-akak n abg-abg kita dan pengetua sebagai mak kita hekhekhek . ohh tadi ada cakapkan taipkan yang batch kami 'layan kepala' apa buktinya ? nak tengok taa ? sila jerit yaaaaaaaaaa


// yeayy ini budak bajet olaragawan sejati niii \\


// cuba teka vontot sape besar ? kahkahkahkah \\







yesss dan inilah budak kelas Seni . atototoi bertapa comelnya aku hikhikhikhik
dan kami tahu kami cool sila jangan mempertikaikan kami semua cettt .... 


Friday, 29 June 2012

Segmen Kedua

Assalamualaikum 
bloggie ehemm rasanya dah lama tak bersua 
tuptup Ieka buat segmen kali kedua .. wahh Ieka ta mcm express pulak kan ? kan ?
hope kali ni ada sokongan lagi 
sorry sape yang suruh ieka follow balek ieka mmg ta smpat insyaALLAH kalau ada jodoh Ieka follow balek oke


syarat-syaratnya 

- Mestilah blogger warganegara Malaysia 
- Tempekkan Banner di atas pada update post korang nanti
- Wajib Follow blog ni dan harus follow twitter saya .
- Letak tajuk "Segmen Bloglist Julai by Ieka Farhana"
- 20 orang blogger pertama akan jadi bloglist bulan JULY 
- Harus tag nama kawan-kawan anda sekurang-2nya dua *pastikan mereka tahu
- Hantarkan link anda diruangan komen bukan link blog anda , sebarang link tidak akan diterima difiBOX

peryertaan akan terbatal jika

- peryertaan tidak melebihi 30 orang .

tarikh luput

1 JULAI 2012


Friday, 22 June 2012

Please Leave Me Alone

Assalamualaikum
*cett berlagak macam ada orang nak baca entry ni*
taktahu nak lari mana lagi penat lari ke satu sudut ke satu sudut tapi tetap tak jumpa jalan keluar 
anyone bantu saya keluar plisss ?

entah apa salah aku , aku tak pasti sampai kau sanggup sakitkan hati aku :( aku ta penah buat mcmtuh dekat kau
tapi semalam kau hebat sangat kau dah berjaya buat aku sumpah serampah dekat kau : *yeay ambek ni nak sangat kan ? haaa hambik* tapi apakan daya aku terpaksa benci kau sebelum kau membenci diriku . Penat aku jadi baik , setia dan sebagainya aku buat macam tuh sebab aku sayang kau , kau patut tahu . tapiii kau sering menyalah diriku aku terima , aku ta mampu nak melawan kau aku ta cukup kuat untuk menahan segala kesakitan kau bagi , Terima kasih aku ucapkan itu sahaja yang mampu terucap ..

5 Perkara Selepas Saya Pergi

1. Awak lelaki terakhir dalam hidup saya mungkin lepasni saya susah na terima sesape . Sebab saya takut nak jatuh cinta lagi dan saya takut akan dikecewakan .
2. Saya mintak awak cari pengganti saya sebab saya dah ta mampu na merawat luka awak lagi saya ta kuat .
3. Awak kena tahu saya sentiasa rindukan awak dalam keadaan apa pun saya berada saya akan tetap rindukan awak .
4. Saya nak tengok awak bahagia dan happy 
dan terakhirrr ....
saya sayangkan awak , saya akan lepaskan awak pergi sebab saya tak mampu beri segala-2nya buat awak yela saya ni perempuan jenis apa mesti awak jijik tengok diri saya kan ? hm tape saya ta kesah , saya kena terima kenyataan lha kan ?

kalau saya ditakdirkan untuk awak saya akan jaga awak baik-2 saya jnji saya akan buat yang terbaik buat awak tapi kalau saya tidak ditakdirkan buat awak , saya mintak tolong saya nak awak ajar dia jangan jadi seperti saya oke :) 

aku nanges macam mana sekali pun kau tak pedulikan oke finee biar lha aku menghilangkan diri dari pandangan kau , sebab kau yang mintak aku move on kan ? sekarang aku dah move on tinggalkan aku sorg-2 biar aku jaga hati aku ni , aku terpaksa pergi tanpa memberitahu apa yang tersirat dalam hati aku . Dan saya nak awak tahu saya tak pernah berhenti cintakan awak :)


SEGMEN AYUEJEAN : MENCARI BLOGLIST

Assalamualaikum
harini Ieka kembali aktif join segmen 
ekceli disebabkan dia kak yong wa , wa kena join hahaha LOL



na join ? clickkk link tu okeeee


Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan (PART II)

Assalamualaikum

jom join segmen miss z

miss Z berceloteh

nak join klik banner orite 

macam biasa , 

saya blogger daripada Johor Bahru 
dan sekarang saya hanya memiliki 227 followers sahaja 
terima kasih


Cheti Kutip Hutang

Assalamualaikum 
^^ 
apa khabar warga blogger , 
sekarang agak busy na meng-UPDATE blog , fuhh fuh fuh *buat gaya ala-ala pelari lepas berlari*
SPM makin hampir tapi diri ni ta penah rasa hampir cuma tuhan jee tahu perasaan aku sekarang ..


// nama ana Syaidaitul Farhanah Haziqah , anda pula bagaimana ? \\

hehehe sorry syaidaitul tu cuma 'typo' 


nampak ta apa yang Ieka sedang buat ?
haaa cepat bayar hutang . Ieka da ta larat nak jadi cheti keluar kelas setiap masa penat tahu .
kalau korang tana tgok muka kami dtg lagi sila bayar

Eh kenapa Ieka kecoh-kecoh ni ? Apa dah berlaku ? cerciter cerciter , haihhhhh Ieka ni cuma ass.kutip hutang untuk rumah merah , asal Ieka datang jee mesti ada yang taknak bayar tolong lha kami tana buang masa , alaa bayar jee RM 2 , da selesai ta banyak lha RM 2 tuu kalau tade sangat cuba kumpul 50sen satu hari haa sampai hari jumaat dah cukup rm 2 , kan senang mudah n pantas .. tapi yang paling kelakar ada budak tu lari bila nampak muka kami na kutip hutang hahaha mcm apa lhaaa . so kami mintak kerjasama anda utk melangsaikan hutang-hutang anda terima kasih .. *cett gelemer lha uolls aku mentions nama sape ta bayar hutang lagi kehkehkeh*



Thursday, 21 June 2012

segmen BEN ASHAARI DAN SAYA

Helooo Assalamualaikum 
hai dah lama ta hapdate rasanya berabuk meh tiup tiup sikit
fuhhhhhhhhhhh ... 


sila jeles ? :p


http://www.benashaari.com/2012/06/segmen-ben-ashaari-dan-saya.html
http://www.benashaari.com/2012/06/segmen-ben-ashaari-dan-saya.html


Ieka lebih suka gaya penulisan MR Ben sbb gaya penulisan dia tenang and rileks . Suka entry pasal Qhalif tak pernah jemu menelaah entry Anak MR Ben , terasa nak ketawa guling-guling pun ada ahaksss *ekau napak aku tengah dok ushar Qhalif ni hikhik* , apa yang penting blog MR Ben sangat "sellesew" bagi pembaca setia blog MR Ben bukan Mr BEAN oke :D

Saturday, 9 June 2012

Jakun Tak Penah Lihat Manusia

Assalamualaikum *bagi agama islam*
salam 1 blogger *saya tahu dalam blog saya ada non-muslim*
hahaha LOL --"
oke Ieka ta boleh buang masa esok lusa da nak sekolah 
amacam dah siap kemas jadual ? gosok baju ? 
haa yang paling important 
homework dah siap ? confirm pepagi dtg sekolah kawan akan tegur "weh kerja sekola da siap?"
ta percaya 20 posen .

okee kita masuk topik utama



saya comel :) macam barbie doll .. haa ? lol --"

tadi Ieka pergi ke kedai makan yang berhampiran dengan rumah kalau jalan kaki memakan masa 10 minit tapi kalau naik kereta mengambil masa dalam 5 minit *dekatkan?* okee . Niat di perut dah lapar nak makan tetiba datang two guys ni --> lelaki & perempuan , mereka berdua ni memang aku sangat kenal lelaki tu ex-student sekolah aku n perempuan tu budak sekolah aku , waittttt !! adakah mereka couple ? oke lupakan focus on your food , apa yang aku nak ceritakan di sini ketika sedang menunggu makanan ada one people dia macam jakun tau ta pernah tengok orang , oke aku memang ta kesah kalau dia nak tengok aku tapi derr kau tengok aku time na makan aku rimehh tahu takk ? nak kutuk-kutuk aku nanti lah , bila aku pandang kau pandang awek kau , kau ta rasa kee yang kau ni buat aku annoying ? ehh annoying tahu tak ? kalau ada V-log da lama aku lepaskan kemarahan aku kat situ biar satu dunia tahu perangai annoying kau tu .. tade lah bukan nak lepaskan geram dalam blog apa yang ieka nak sharekan kat sini , rasanya kita tak perlu tengok-tengok kalau pergi dinner ke apa jenis majlis yang ekau pergi kau tahu tak akibat dia apa ?  kau akan di tendang keluar so do keep in touch oke , kalau rasanya kau na cuci mata tengok orang pergi shopping compleks ramai kau boleh tengok . Haha kan Ieka dah marah sorry to says lha kita sebagai orang kalau nak tengok orang tu kena ada tempat kalau ada sejuta orang macam kau memang dunia terbelah sepuluh haa ..

p/s: Jangan lha takut baca entry kali ni , ieka ta mkn org pun hahahaha

Friday, 8 June 2012

Lelaki adalah lelaki ?!

Assalamualaikum
*ta jawab dosa , kalau jawab sayang* ---> trademark Maria Elena dan ia merupakan idola Ieka :)
ehemm and now selamat malam , setelah sekian lama menghilangkan diri daripada dunia blogger
akhirnya kembali membawa idea yang bernas lagi brillance #EH 
untuk pengetahuan korang Ieka sudah memiliki kekasih hati jatung ulam raja LOL --" tapi ramai yang suruh Ieka dok update apakah jenis atau spesies ataupun ciri lelaki idaman Ieka  ?
ohhh nii yang aku malaih na update nanti pakwe aku terasa hahaha LOL 
tapi sebelum Ieka membebel dengan lebih lanjut rasanya janggal kalau tade gambar tuan tanah yek :))


hai comel ^^ ahakssss jelly letew aku puji diri aku hahaha

Apakah lelaki yang "sellesew" buat Ieka ? 

MEMPUNYAI BADAN YANG ALA-ALA MANTOP

Apa yang Ieka nak taip disini Ieka agak berminat badan lelaki yang berbentuk sasa mcm Fahrin Ahmad aka taff , apa sebab ? ia dapat melindungi diri seorang perempuan daripada segala masalah .. dikirakan ieka memang takkan pandang lelaki keding hahaha sabar jee Ieka nii so buat lelaki keding sila membawa diri anda ke gym terdekat supaya mendapat badan yang begitu "sellesew" yek .

LELAKI MENGIKUT TRENDING

Yeay especially Ieka agak cerewet dari segi style , kalau lelaki punya style macam agas dan dikira out date memang ieka takkan pandang , alaa orang kap yang penting hati kena ikhlas .. ohh memang hati kena ikhlas tapi dari segi fizikal pun kena up to date takkan pergi majlis pakai seluar koyak n baju lusuh jyeahhh memang kena tendang . --> sorry Ieka agak saiko disitu hehe .. ehem bukannya apa kalau lelaki tu ta terurus dalam segi pakaian macam mana dia na uruskan diri dia nant masa dah berumahtangga , betul kee taa apa yang Ieka menaip ni ? kalau betul sila angguk kepala okeee 

MEMPUNYAI NILAI CIRI KEPIMPINAN

Lelaki yang mempunyai sifat kepimpinan ialah seorang lelaki yang menjadi idaman setiap kaum wanita , bukannya lelaki yang suka sepak , terajang , or same meaning of them . Lelaki yang mempunyai ciri ciri liar ada kee perempuan sanggup untuk berkahwin dengan lelaki tersebut , ta rasanya . Lelaki yang mempunyai ciri kepimpinan masa depan cerah percaya lah kaum adam diluar sana yee . 

BERFIKIRAN MATANG

Oh yeah siapa yang nak lelaki yang perangai seperti kebudak-budakkan , nampak macam ta macho . "Lu dah besar takkan lu na sama macam budak-budak derr , LU PIKIR LHA SENDIRI !" wa confirm awek lu akan lari nanti , kalau nak jadik budak-budak boleh tapi jangan lha terlalu kerap yee so keep in touch yeay :)

okee itu sahaja yang Ieka nak share yang selebihnya jumpa ayah saya yekk sebab saya kalau boleh nak macam dia 

Selamat malam dan lagi dua hari nak naik sekolah 
PM najibrazak tolong bagi cuti lagi seminggu ta puas lha cuti dua minggu ni 
tolong yeee kami calon spm 2012 nak cuti lagi seminggu supaya ta menghadapi segala stress yang kami 
akan dapat utk result peperiksaan pertengahan tahun #ewah sesuka jeee


Thursday, 7 June 2012

traffic saya naik

Assalamualaikum
hai selamat petang semua :)
sorry dah berswang rasanya blog Ieka nii ^^
yang disana tu sihat ?
sihat ! alhamdulillah , Ieka ? taa patah kaki lha awak huarggghhh jom nanges sama-2 


tadi Ieka saja-2 jalan tengok traffic blog Ieka ehh makin bertambah tengs sesape yang sudi singgah hehehe , Ieka pun rajin BW blog korang , korang jee ta penah tahu please take a note ! huahuahua .... 


Encik /Cik Nuffnang kata bil pengujung minggu saya bertambah ohh napak tu 532 ohhh tengs yeayy sesape sudi guling-guling atas belog ni heheheehe 

bila tengok draff


not bad lhaa

bila tengok draf dekat blog bole tahan cun 


huhuhuhuuhhu tanpa anda saya takkan nampak followers yang seCUN ditepi sidebar tu hehehhehe





Monday, 4 June 2012

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Anda Dengan Mendadak Bersama Izzati

Assalamualaikum 
malam ni jom kita sambung kerja dengan menaip ..
jomm join segmen Izzati 

http://1.bp.blogspot.com/-lf5DUCzhdpo/T8omms9CblI/AAAAAAAAAkA/oFRoKHgQW60/s320/Banner+Segmen.jpg

nak join click banner yee ..

saya tag semua yang sedang baca segmen ni :) 
okeee 



1st Segment by: Amy Fendi

Assalamualaikum 
jom join first segmen amy fendi


macam mana nak join ?
klik Amy Fendi

saya tag semua orang yang sedang baca sekrang


Takziah Buat Yasmin Hunwick

Assalamualaikum semalam Ieka 
ber-Twitter sampai 3pagi tiba-tiba TL mula dibanjiri dengan nama Yasmin Hunwick 
Ieka ta kenal siapa dia ? 
so ieka biarkan , lespatu tadi pagi TL ieka lagi sekali dibanjiri
dengan nama Yasmin . oke dari situ Ieka terus ta reti duduk diam ingin tahu siapa dia ?
kenapa dia meninggal ? jari Ieka menari di atas keyboard n search nama yasmin hunwick 
okee tadi ada tanya Paan . 

Ieka : Siapa Yasmin Hunwick ? Nape ramai orang ucapkan takziah buat dia ?
Paan : Dia xcident . Langgar lari . semalam dia mati after 2hours on her tweet .
Ieka : tapi siapa dia ?
Paan : Dia ta famous , tpi tweetfamous yg famouskan kematian dia .

ohh Ieka na ucapkan takziah buat pemergian arwah Yasmin agar dia ditempatkan orang-2 beriman .
nak tahu lebih lanjut siapa dia sila clickk 

Saturday, 2 June 2012

Cita-Cita

Assalamualaikum 
kaum kerabat yang saya sayang :)
selamat malam , malam ni kita teruskan agenda kita seterusnya
tapi sebelum nak cakap sorry kepada sesiapa yang terasa entry tengahari Ieka post tadi 
itu cuma pendapat Ieka sahaja yee . Tolong jangan benci Ieka :(
okee masuk ke topik utama . EEEE topik macam budak-budak 

setiap orang memiliki cita-cita , siapa kata orang gila tade cita-cita mereka pun ada cita-cita jugak apa yang Ieka nak beritahu kepada blogger Ieka memiliki banyak cita-cita . Tapi Ieka na share cerita kepada pembaca setia Ieka , ehem masa Ieka form 3 Ieka ada cita ingin menjadi koreografi .. haa ? apaKAH itu ? alaa orang yang reka tarian lah macam sehati berdansa tu lah


like gambar di atas tu haa tapi bila Ieka bagitahu aunty n ibu , mereka gelak HAHA LOL --' salah eyh aunty aku cakap "Ieka cita-cita terlalu tinggi if awak patah riuk jangan salahkan kami" oke aku paham maksud dia  daripada situ aku berubah angin ingin menjadi seorang wedding planner , nampak macam comel jee macam cerita cekerama tv3 tu alaa cerita 7 hari lagi . HAHA ohsem kan ? 


dan terakhir aku ingin menjadi seorang pereka grafik atau dalam bahasa inggerisnya graphics designer . Sebab ini cita-cita aku daripda fom1 , cikgu math tanya aku cita-cita nak jadi apa ? aku jawab lha graphics design , then cikgu aku kata na masuk uitm kena dapat A- or B+ baru bole masuk .. so macam tuhh jee laa cerita aku , ekcelii aku dah lapar nak makan baiiiii




Segmen: Trademark Blog Saya

Assamualaikum 
selamat malam ^^
kalau Ieka da pegang lappy memang Ieka takkan lepas tangan lha hehehehe 

so jom join segmen FR kita ni 


macam mana nak join clickk Fariz Reza


Syarat-syarat:-

Follow Blog FR [ nanti FR follow blog korang balik]
- Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini
- Tajuk haruslah seperti berikut "Segmen: Trademark Blog Saya"
- Sertakan trademark anda di dalam entry contoh "Biasa itu diriku ,Luar biasa itu pilihanku" 
- Hantar link entri anda ke ruangan komen, Link entri BUKAN link BLOG, hantar di ruangan    
  komen entri ini sahaja.
- Lepas dah siap semua sila senyum selama 5-10 saat (^___^) Tak senyum tak boleh join!!  
  Sila jujur.
- Segmen ini tamat pabila jumlah penyertaan sebanyak 50-70 orang. 

trademark dalam blog ni ialah
" Life is not fairy tale , sebab realitinya adalah sekarang "  
sekarang kita senyummm /(^______^)\
sampai ke telinga
*jangan sebarang senyum yee nanti dilabel gila . huahuahua*



Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500


Assalamualaikum
jom kita sambung kerja ^^ hihihi 
buat kali ketiga Ieka join segmen Miss Z
so kalau korang belum join tuu jangan lupa join yee 

miss Z berceloteh

macam mana nak join clickk double click

222 Followers :)


Friday, 1 June 2012

Bila FB tiada function ?!

Assalamualaikum ,
Selamat Tengah Hari semua ^^
yang di sana tu dah bangun belum ? 
what belum ? ayooo rezeki ta masuk lah nanti :)

today Ieka ada topik nak diperkatakan . BILA FACEBOOK (FB) TIADA FUNCTION
apa maksud tajuk kita pada harini ? okeee Ieka memang dah lama ta online FB
sebab dekat kotak notif Ieka penuh dengan game mencarut .Semalam Ieka saja online FB dalam hati sebenarnya nak sound budak bajet hot ni .. Nak tahu Ieka post apa dekat FB semalam ?




agak-agak ada orang terasa tak ? Hahaha kalau autofollowers tu wujud rasanya ramai yang lari twitter habes lha budak kat twitter nant kan ? siann budak twitter nant dibanjiri dengan budak bajet hot ni LoL :D
so sekarang ni Ieka kalau online FB Ieka akan tengok friend request yang menimbun tu dan notification box . Tapun Ieka tunggu orang tegur actually tade lebih bagus budak twitter peramah oke :p HAHA seyusly FB sekarang serabut dengan timeline , serabut dengan game-2 bodoh "Ieka ta men game lah tolong jangan hantar game request " ehemm kalau ada game request memang ta teragak Ieka terus delete FB tu nanti haa . So kalau ada orang buat GA dalam blog dia suruh like page memang Ieka takkan like sebab Ieka dah malas nak bukak FB bukannya apa balik-2 bukak benda yang tak penting sebenarnya tinggal nak deactivate jee FB tuu . Nak says goodbye to FB masa untuk deactive woot3 ..


// 1 \\


// 2 \\


// 3 \\


syukran akhirnya tamatlah riwayat FB ni HAHA :p

p/s : sory kalau ada kecikkan hati budak FB tapi please terima kenyataan :)








Contest : blog paling awesome

Assalamualaikum 
orang di sana sihat kee ta ? ^^
dah masuk 1 Jun kan ?
cepat betul masa berlalu haihh lagi 5 bulan nak menghadapi peperangan :')
huaghhhhhhh
tapi tamau sedih-2 jom kita teruska kerja kita dengan blogwalking ..

jalan-jalan terjumpa satu contest blog 
ohh menarik perhatian betul . Oke Ieka memang pantang nampak dua perkara ni 
Segmen dan Contest so jom join GA Gadis ungu


nak join macam mana ? haaa tekan awesome

agak-2 blog Ieka ringan ta ? sebab Ieka daa banyak kali timbang berat , haih harap-2 ringan
so takkan tengok jee ? apa kata join hadiah dia lumayan tau ehemm contest ni akan terbatal jika tidak melebihi 30 orang so jom serbu :)