HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Sunday, 30 September 2012

Bertemu Di Rumah Allah

Assalamualaikum 
si manis dan si tampan 
disebabkan harini hari ahad saya harus/wajib/sunat/haram
untuk meng-update blog yang akan ditinggalkan untuk seminggu
yeay ini cuma pengubat rindu buat awak yang menrindui omelan dan kecelotehan saya :)
heee *perasan k --"

semalam Ieka terjumpa satu video dsini


disalah satu twitter kawan ta rapat Ieka hehehehe :p
Ieka dengan rela hati tekan link tersebut , 
ya allah sangat indahnya percintaan di antara Nazuha & Taqiuddin ..
ini lah orang cakap jodoh ada di mana-mana dan telah ditetapkan oleh Allah yang penting 
dah bersedia (: *suara kesepian bermulaa 
hahahahha jangan k nanti ada yang menanges 

sebuah filem pendek aka short film yang sangat menarik tetapi profesional hasil karya CSTBreed

kalau na ketahui lebih lanjut bole tengok video di bawah ni 



p/s : Ieka da tengok video ni berkali kali lagu latar pun sangat menarik (:

Segmen : Follow And Follow

Assalamualaikum
sepatutnya calon SPM macam aku tidak digalakkan
aktif berSEGMEN ni hehehe
:p taa kesah k suka hati laaa


nak join ?

p/s: tuan tanah kita daa follow (:

Segmen Review Blog By Superkitty

Assalamualaikum kali ni 
tuan empunya blog jemput join segmen dia (:
so far baru first time Ieka join segmen dia so apa tguw lagi mari
join reramai 



sesape na join bole klik link di atas tuu 

Adakah anda mengenali Erna Ziana  ? Beliau merupakan blogger dari Sabah , tuan blog ni sangat comel dan ayu ta percaya ? boleh lending di blognya , loading blog pun taa lambat , cepat pantas kilat ... Ieka hanya mengenali owner ni melalui di laman web twitternya ... kalau anda mempunyai acc twitter bole pergi cari dia di sana .. Apa lagi ? owh tema blog Biru Pink confirm lepasni korang jatuh cinta bila daa lending .. selebihnya korang kena pegi sendiri okee 



Saturday, 29 September 2012

Teringin Nak Jadi Model Hijab

Holaa Assalamualaikum
saya lagi , lagi dan lagi biar anda semua bosan dengan entry saya selama dua hari ni
hehehehe ... *gunakan peluang yang ada

Tadi Ieka pergi shopping dekat Angsana setelah dua bulan tidak menapak kesana akhirnya Ieka kembaliiii wahh hahaha , kalau pergi Angsana memang ta sah singgah Badan Bookstore .. buat apa ? buat apa lagi cuci mata tengok buku laa aku ni kan spesies ulat buku tapi bukan buku pelajaran cuma novel dan magazine jee aku pegang hahaha .. tetiba tergerak aku pegi ke ruangan magazine , dlam otak aku na cuci mata tengok majaah Yezz , haaa yess aku nampak terus cari bahagian YOURSPACE mana laa tahu blog aku terpampang kat situ hahaha *k perasan . tapi bila tengok k sedih bukan aku tapi orang lain dan aku ta kenal owner blog tuu kalau na tahu blog mana jadi pilihan Yezz oktober 2012 ni korang kena pegi beli sendiri okee , daa cuci mata kat majalah tu tetiba mata aku tersangkut dekat satu magazine yang baru dilancarkan pada bulan Julai mcmtuh kot na tahu apa ? HIJABISTA laa , yang bebudak KL riuh kat telinga aku kap buku tuu best yess aku pun mula selak selak woahh memang best gila apa lagi mintak izin dengan ibu na buku tuu ...


cover depan Datin Nojuma Habib [bulan oktober 2012]




// antara kandungan yang terisi \\

selebihnya korang bole beli sendiri nant kalau Ieka tunjuk semua daa taa suprise laa kannn ,,

"haa apa yang teringin na jadi model hijab sangat ni ?"

Ekcelii Ieka suka tengok muslimah yang berhijab jadi model hati ni rasa macam na ikut jejak mereka tapi Ieka takut errrr , tade confident langsung anyway aku dalam proses kecikkan  turunkan berat badan , harap-harap Ieka capai saiz S hahahaha *ni over confident pulakk .... heeee woahhh orang mesti cakap aku kejar femeskan utk jadi model model semua ni ,, no no no *geleng pale , tade laa aku teringin sebab aku bukan na kejar maket tapi aku punya suka laa hahahaha , aku tana btw biar aku dan tuhan jee tahu nant sampai masanya aku buka cerita oke bukan lokek or apa tapi takut bila kaurang baca apa sebabnya mesti gelak punya ! tapi janji jangan ketawa na ketawa pun sorg sorg hahaha , sebab apa yee ? apa yee ? apa ? ieka cepat laa btw haihh na berSECRET-2 pulak daaa , biar laa Lyssa Faizureen sorg jee SECRET ekau ta payah hahaha , oke laa straight to the point , sebab Ieka na jadi Icon utk generasi akan dtg ... SIMPLE 

haa jangan ketawa okee na ketawa sorg sorg heee .. so maybee tu mimpi jee kot harap apa yang Ieka taip entry kali ni cuma mimpi mimpi dan mimpi


ingat yee aku bukan na kejar maket tapi na jadi ICON utk GENERASI akan dtg ... ingattttttt





Friday, 28 September 2012

Saya Teruk

Assalamualaikum
kalian kalian yang saya rinduuu
ke-BUSY-an aku mengalahkan pelajar Universiti yang kini makin hampir
menghadapi EXAM yeayy ..
Ya allah cakap pasal Universiti *perkataan SKEMA* mungkin aku tak layak na jejak ke sana
dgn Creditnya ada 5 ,, na jejak kemana tuh ?
ni laa namanya orang study ala kadar , orang kap apa biar mandi alang ta basah EH? tatau arrr
hahahhaha

Walaupun tidak bercinta , tapi otak aku punya serabut mengalahkan orang sedang bercinta ,
tapi aku takk bercinta *ulang lagi , lagi , lagi* biar orang ta tertipu dengan perangai ke-HAPPY-an aku ni
heshhhhh , daaa laaa awak jangan tduh saya dengan perkara ta masuk akal saya masih lagi SETIA MENUNGGU awak , ehemmm siapaKAH awak tuu ? haaa ehemmm entah laa biar saya sorg jee tahu (:
oke kembali fokus menelaah *sangat* buku tuu hahhaa , ni laa bad habit aku masuk bilik
pegang buku ta sampai beberapa minit daa zzzzzzzzz hahahhaha comel kan ?
kalau ta comel tu diam diam sudahhh....


adakah selepas SPM aku akan menjadi seorang penganggur atau pelajar ?
ya allah serius aku na menanges pun ada result trial dengan tade adanya A ,
na mohon mana ? *serius aku mengalahkan baru lepas result SPM*
form 6 ? memang aku na jejak sana biarlah apa orang na cakap
sekurang-kurangnya bila aku masuk STPM mungkin aku akan sedar tentang ni semua


// wait tu macam aku yeay tu memang aku laaa harharhar \\

p/s : korang btw aku 5 credit ni aku na pi mana ? haaa 


Friday, 21 September 2012

Mampukah saya mencapai followers ke 1000 ?

Assalamualaikum
si manis dan si tampan
fuhhh setelah aku berpusu pusu followback daripada 
Segmen Lebam *hahaha apakah ? akhirnya dapat jugak buat new entry .. 
tapi yang aku sakit hati
 masing masing pasang protect followers so lappy aku jadi jem
bila daa ada jemm kita letak roti huhuhu ... 
occay tu memang cari nahas dan paling serabut bila tengok dashboard daa bertukar jadi power rangers
LOL kebabian apaKAH ini ? na cari new post pun terkiat-2 apatah lagi na cari setting utk old interface 
daa tade sadissnyaa kan ? hahaha 
*Ieka kalau daa lama ta on9 mmg macamni omelan dia terlebih pulak sampai ke 10 tahap ahhaha*
kdaaa --"

"Ieka followers makin bertmbah confirm tahun ni cecah 1K"
"Ieka cantik followers anda , ada harapan na cecah 1K"

oiyossss semuanya letak harapan macamtuh apaKAH ? hahaha 
saya tana bagi harapan oke insyaallah kalau ada rezeki takkan kemana orite (:
sebelum aku bergiat berOMEL better korang singgah sini dulu
haha LOL *plis plis jgn baling tomato* keGILAan apa yang melanda ? hahaha
kdiamm arr :p *mesti org lari bila baca entry aku kali ni hekhek 

oke back to topic ...
rasa-rasa korang mampuKAH saya capai ? 
insyallah selagi saya boleh meneruskan aktif bersegmen insyaallah followers bertambah
tapi korang jgn takut na BW sini sbb Ieka akan BW korang bila tengah malam , dan Ieka akan jadi silent stalker aww so suweet ryte ? hahaha 
 "kenapa dgn aku ni semangat betul taip entry"
ngeee ... so followers 1K tuu ikut tangan masing-masing tangan korang yang menentukan .. 
so jangan lupa undi Ieka disini hahaha LOL tade kena mengena (:
tapi kalau followers daa cecah 1K memang Ieka akan buat Contest dkt followers yang Ieka hormati ..
harituh memang cakap na buat masa birthday tapi ta sempat laa hoiyohhh SPM daa naa dekat time tu ta mungkin aku akan menghadap lappy ni mcm skrg aku berada ...


kredit : aku amik dari sumber GOOGLE nanti ada yang saman aku
hahaha ....
link tuu punn aku amik dari sumber BenAshaari
elakkan aku kena saman nanti susah pulakkan ? heeee 

p/s: entah apa aku merepek kat atas tapi apa pandangan korang ek ? mampuKAH ?

Monday, 17 September 2012

BB/Iphone5/GalaxyTab2 mana satu ?

Assalamualaikum 
wahh harini macam nak tersenyum sampai ke telinga :D
why ? hahaha cuba baca ni
kenapa kenapa ?
sebab tuan punya kedai tu kawan bapak saya punya dan anak dia kawan cazen saya 
huhuhu bila terbaca entry tdi rasa mcm na btw kat wawan , restoran dia masuk blog BA 
tapi daa btw daaa hehehehe express tengah tguw respon dia jee harap harap dia perasan oke :p

so now back to topic


or


or
THIS !!!


haaa pilih pilih korang na mana ? aku nak belanja ni hahaha LOL tipu k --"

sebenarnya still confuse taktahu nak pilih mana satu ! 
but the way Ieka na yg murah punya ada kee ? hahaha LOL sengal kan 
tapi Ieka dah buat keputusan nak beli yang ni


haa galaxy Y pun bole hehe

p/s : kalau korang mana oke kot kot Ieka tukar fikiran pulak nant so how ?

Sunday, 16 September 2012

Jom tingkatkan followers sampai lebam

Assalamualaikum 


nak join ta ? nak join ta

459 followers

p/s: tuan rumah kita dah follow awak (:

Saturday, 15 September 2012

Alhamdulillah



Assalamualaikum 

teruja rasanya bila apa yang kita nak cari selama ni dapat jugak , apaKAH ? sejenis iphone 5 KAH ? ta ta ini bukan cerita pasai iphone 5 tu tapi pasai orang yang aku rindu selama 4 tahun ta jumpa .. Semalam pagi aku yang sedang leka meng-EDIT blog adik ta sengaja bukak FB cazen aku sorg ni , tetiba hati kata cuba cari dia kot kot jumpa .. haa apa lagi tangan pun gatai pegi dekat friend listed cazen Ieka tu , haa punya lah beriban dalam hati berkata "cari jangan ta cari" ,, jeng jeng jeng mata aku tersangkut dekat dua nama dalam hati na cari nama "wawan or fitri" but aku terjumpa Ridhuan dan Iqwan .. Aku pun imbas kembali 4 tahun lepas punya cerita , fikir sape laa nama wawan ni ek ? da alang bukak jee laa dua dua .. haa tengok muka budak Ridhuan ni lain jee so ta kot tengok Iqwan pulak oh cott memang betul kee dia ni ?! aah betul laa , apa lagi terus stalk FB dia sampai ke tengah hari ...hahah tengok tu betapa hebatnya aku menSTALK daa lepastu , dekat twitter seacrh laa nama dia Iqwan Nazrin haa memang terjumpa apa lagi terus follow terus nak tahu apa yang Ieka Hopeless sangat pepagi buta tadi .... nak tengok taa ? jappp




wahh cengitu sekali aku berharap kan ? hahaha ...  

p/s: kongsi lah pengalaman korang apa perasaan bila dapat jumpa si dia di alam maya ?


Lelaki Adalah Penyelamat


Assalamualaikum si manis dan si tampan
masuk malam ni da dua kali aku save entry ke dlm draf utk di-post-kan tapi
bila baca balik ta best and then padam
sehinggalah puas aku memulas idea untuk menulis entry terkini

aku tanak buang masa asyik dok fikir tajuk apa dan aku terus nak straight to the point ek !
korang tahu tak lelaki adalah penyelamat buat insan lemah seperti kita semua ..
kenapa Ieka berkata demikian sebab 

BODYGUARD

Mereka seperti bodyguard yang tidak berbayar , apa guna ada boyfriend kalau ta reti guna sebaik mungkin . Contoh korang nak keluar tapi takut diganggu dengan orang yang tidak dikenali , ieka cadangkan apa kata korang bawak boyfriend korang join sekali , so rasa terselamat tu ada dalam tangan laa kan .. tapi amaran lelaki pun ada perasaan jugak takkan dia nak follow korang 24 jam so nak bawak tu berpada-pada lah yee (:

DRIVER

Tak perlu membazir duit untuk menaiki teksi atau bas atau LRT atau apa jenis kenderaan berbayar , masing boyfriend sudah memiliki kereta atau motor kan ? jadi apa guna korang memandai membazirkan duit dengan menaiki kenderaan berbayar tu kan .. Amaran keras , pastikan mereka ada lesen yang sah oleh badan berkuasa ... kang ta memesal korang kena saman dengan encik polis yang kejam lagi zalim tuh hahahaha ...

GPS

Hm lelaki pun boleh jadi GPS harian kita tau cakap jee na pergi mana insyaallah dia bawak , kalau masa shopping tu kan takut terlupa jalan balik baik korang bawak GPS korang tu ikut sekali sekurang-kurangnya tade kita sesat sorang-sorang . Orang cakap "susah senang bersama-sama" haa .. tapi ada amaran jugak elakkan diri kita mengikut kehendak boyfriend kita di tempat sunyi ta elok berdua nant ada ketiga ..

so itu jee na btw harap berpuas hatii ...


p/s : bila nak tukar Galaxy Tab 2 nii ? ishishish   


Monday, 10 September 2012

Kenali Diri Saya (:

Assalamualaikumm si manis dan si tampan smile:)


" Ieka kamu jenis yang macam mana ?"
" Awak ta kesah kawan dgn org gemuk mcm saya ?"
" Eh dia ni kenal pun ta tetiba tegur aku !"
"Eh Ieka ni mcm mana orgnya ?"
" Ieka ni on ke tak ?"


oke ni antara perbualan yg Ieka sering ditanya ..
Ieka ni mcm mana ek ? nak tahu kee ? kalau nak tahu apa tunggu lagi jom baca !

PERAMAH

Yupss saya memang peramah ta kena tempat , dikirakan saya suka bertegur dengan orang yang tidak dikenali tetapi hanya di laman sosial . Peramah tu kan satu amalan bagus tak mau laa sombong-sombong nanti tade sape na berkawan dengan kita kan ? Kekadang terfikir jugak kenapalah Ieka cepat sangat rapat dengan orang yang tak kenal ? Bila tanya dorg , dorg akan jwb maybee Ieka ta sombong *tengok diri dicermin comel jee hahaha* bila dekat luar seriusly muka aku memang sombong tapi kalau dah kenal lama-lama baru kau tahu langit tu tinggi ke pendek mcm kau ! HAHA 

HAPPY GOO LUCKY

Yess itu saya , saya suka ketawa senyum jee walaupun time tu aku tengah kecewa kee marah kee tapi aku akan sentiasa senyum dan cuba utk ketawa . HAHA mcm sekarang dlm penulisan mcmni pun aku boleh ketawa-ketawa cuma korang jee ta nampak apa yang berlaku sekarang :) kalau Ieka dah ketawa tade FULL STOP , ketawa laa engkau daripada siang ke malam tapi bila da nanges susah pulak nak ketawa kan ? Saya ada tipss ni kalau korang ada masalah kee korang cuba cari hiburan dan ketawa , kerana ketawa dapat melekakan kita seketika oke . Tapi korang jangan ketawa terlampau sangat kang ta pasal-pasal orang lalu kat situ panggil kau orang GILA haa mcm mana ni ? Ayokkk Ieka tana bantu ..


// macam pakcik ni walaupun tade gigi dia tetap ketawa kan comel tu ! HAHA \\

KUAT MELENTING

Ohh itu memang wajib ada , yes sesape yang buat aku panas time tu jugak dia kena dengan peluru aku .. Aku melenting pun sebab ada org mencerobohi hak keperiBABIan aku HAHA , kalau aku melenting ta tentu pasal taa kee gila ?! Aiyooooo (: paling menyampah bila ada orang tegur aku bukan-bukan diri sendiri pun ta terjaga ada hati nak jaga aku .. Mcm lah aku bayar gaji kau kan ? Siapa ta anginkan ? Kalau jadi diri aku kau pun angin satu badan kan ? So kepada sesiapa yang kuat melenting korang tidak digalakkan berada ditempat yang boleh mengancam nyawa korang sendiri ..

LAYAN KEPALA

Ngee itu saya korang bukak lah window apa pun aku tetap akan layan kecuali yang berunsuran dengan Lucah memang taa laa .. Korang kalau bukak topik pasal Artis kee , Fashion kee , tapun Bola aku mesti on sebab aku bangsa ta kesah .. Sebab tu dunia aku tade masalah tapi hidup aku je bermasalah HAHA mcm mana tuu 

empat cukup selebihnya korang pepandai laa ekk ! 

p/s: ada sesiapa nak ajar aku mcm mana na buat GA or contest ?

Sunday, 9 September 2012

Entry Bergambar : Rumah Terbuka

Assalamualaikum *aumm cakkkk bahhh*
hikhikhikhik /(^^)\
Hatta demikianlahhh harini beta na bercerita tentang semalaman menghilangkan 
diri daripada dunia siber . Kini beta ingin bercerita kemana perginya diri ini ? *ayat ku ...
semalam rumah Ieka buat open house , fuhh semalam daa laa ramai org lepastu
dgn hujan lagi orang cakap murah rezeki tapi kalau kenduri kahwin orang mesti akan cakap
nant bakal pengantin akan dapat zuriat yang banyak EH ? tapi ini bukan cerita kahwin ek !! hahaha

so aku malas nak membebel apa kata kita cuci mata tengok gmba
tapi seblum tu jom join GA Rochelle
 hadiah dia sangat menarik so rugi kalau ta join


apa tercegat kat situ meh arr kita cuci mata sat


// oke tema kita pada malam semalam purple and white \\


// hai mari masuk jangan segan-segan saya lah anak kepada tuan rumah buat open house tu \\
*mata kita mana ?*


// milik siapakah gadis ini ? wajah lembut bagaikan sutera ingin hatinya ku miliki apakan terdaya adakah ia terdaya ! hahahaha LOL \\

ada macam isteri mithail taa ? kalau korang cakap yee memang tipu k --"


// eleyy dia ni sibuk jeee , dia laaa adik "pungut" saya hahaha ktipuuu --" jomlaa singgah blog Nurin Story nak follow sekali pun bole orite \\
*hidangannya nasi jagung , ayam merah , daging black paper , tauhu cedok , tea peach and jambu ranggup cruk cruk cruk 


// semalam rumah Ieka ada buat marhaban sekali sebab tu ramai \\


// kemana ada camera disitu ada adik aku haihhh , itu bafak saya Noh Keting \\
*bafak kuat membebel mengalahkan itik quek quek quek hee


// hey nama saya husna agak-agak abang dan akak-akak Lensa Payung Studio na amik saya ta ? \\
*hahaha ni laa anak sedara ku ! aku daa pangkat mahcik insyaallah ta lama lagi aku akan pangkat atuk pulak hehehe



// gambar di atas bersama Fake Najwa Latip tapi bukan dia arr tu laa Naziana Rozman suara sedop bila nyanyi \\

// gambar di bawah saya bersama Sufi dia budak science tulen , siapa lagi cun opkos arr aku kan ? hahaha \\


// di antara kaum kerabat yang hadir utk mengepohkan majlis hehehe \\


// ohh copp bila pulak majlis rumah terbuka tertukar menjadi majlis kenduri kahwin ni ? No No tidakkkk !! \\

oke dah puas cuci mata tapi yang paling penting memang aku rindu gila dekat budak ni


// baby Safi meh kita baca kisah dia dekat >>sini \\

oke itu sahaja utk harini harap korang puas apa yang telah Ieka sampaikan

p/s: mana gambar ibu ?





Saturday, 8 September 2012

Pelik Tapi Menarik

Assalamualaikum
kalian kalian tengah singgah blog Ieka 
daa alang alang singgah teruskan membaca yee 
sebelum membaca tu jom join GA Rochelle
menarik tau hadiahnya .. rugi kalau ta join ...

okeee apa yang pelik sangat ? apa yeee apa yeee
rilekss dulu , tahu dalam dunia terdapat lima bangunan menarik yang harus kalian ketahui 
nak tahu apa jommm ambil tahu 


gambar 1

 

gambar2

 

gambar 3

pemandangan
gambar 4

 

gambar 5
pelikkan tapi menarik ,, hmmm oke sekarang baca pulak Ieka na beritahu lokasi ni

gambar 1 
tu kita berada di lokasi AUSTRIA 
Dachstein Sky Walk (Austria)

gambar 2
kita berpindah ke lokasi NORWAY
Aurland Lookout (Norway)

gambar 3
kita akan merantau jauh ke lokasi USA
Grand Canyon Skywalk (Arizona – USA)

gambar 4
kita akan mengembara ke lokasi BRASIL dan ARGENTINA
 Platform Gantung Air Terjun Iguazu (Brasil dan Argentina)


dan 

gambar 5 
kita akan melancong ke lokasi USA
Infinity Room at the House of the Rock (Wisconsin – USA)

amacam , macam ta puas hati jee apa kata korang seacrh google banyak gambar-gambar macamni
rugi kita sebagai manusia kena ambil tahu tentang negara luar tapi pape pon malaysia tetap dihati


tapi kita suka orang malaysia tukar bendera malaysia kita


sedih oke bila orang tade perasaan sayang terhadap negara kan ?

p/s: nanti kalau aku emo kat sini habes mengalahkan ahli parlimen hehehe