HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Sunday, 28 October 2012

Atas Kehendak Tertentu

Assalamualaikum 
heyhoyyyy lelambai tangan ke arah yang sdg merindui blog 
saya yang agak kusam mayam ni 
*terus terang gilaa ta rindu cuma korang jee tak ambik tahu 
dan saya tahu saya perasan sbb tade sorg pun rindu saya k*

saya na minta maaf kepada peserta yang join segmen Ieka yang INI jika saya tidak 
meng-update-kan link anda DISINI sebab saya agak busy dengan study week saya , faham faham laa saya bakal menduduki dewan peperiksaan pada 5 nov 2012 ni *omayyygodd 
saya na minta maaf sekali lagi mungkin ini last entry saya pada minggu ini dan kemungkinan besar 
tuan blog ini akan munculkan dirinya setelah segala urusannya selesai dsana nanti
*whuuu sedih k na tinggalkan blog saya selama 2 minggu*
whats ? 2 weeks ? but why ? ahak ahak ahak *maria elena kau ....
helooooo SPM okengggggg

-
-
-
-
-


so kepada pengunjung setia blog Ieka , Ieka na mohon seribu kemaafan sekiranya 
Ieka terkecik/sakit/picit hati atau perasaan korang kee , Ieka na minta maaf sesangat 
semua manusia pernah lakukan kesilapan right ?
ta kira besar ke kecil ke ? so Ieka na minta maaf sesangat ..
tolong doakan Ieka supaya dipermudahkan masa final exam nant ... 
disini saya Farhanah Haziqah Binti Noh atau Ieka Farhana ingin 
berhenti atau cuti bersalin selama dua minggu atau tiga minggu 
dan akan kembali aktif bila exam daa selesai bagi yang join segmen Ieka tu jangan risau insyaallah
nant Ieka suruh PA Ieka *PA laa sgt kan* utk kendalikan blog Ieka seketika sekiranya Ieka tidak dapat
menjenguk atau menyinggah kesini lagi huhuhuhu sedih k ....
so kepada korang yang sedang baca last entry ni jangan sedih k hidup kena diteruskan jugak
dan insyaallah lepas habes SPM ieka akan menjadi seorang blogger tegar , tegar dan tegar jyeahhhh ...
dan akhir kata drp Ieka jaga diri korang bebaik jangan main mercun eh ? hahahaha ta ta bukan jangan berhenti STALK blog , twitter Ieka k ....

BAI .......


p/s:  kepada blogger disana yang sruh followback atau join mana-2 segmen sorry sesangat k 
kalau PA Ieka tu rajin na followback insyaallah k , tapi yang na sangat Ieka followback sahaja bole tinggalkan link anda di komen ni atau ke shoutbox ..... TERIMA KASIH
cepat atau lambat insyaallah akan di followback

Monday, 22 October 2012

Disebalik Wajah Misteri

Assalamualaikum semua
jeng jeng jeng
harini Ieka akan share-kan something spesial buat
korang yang suka meng-edit gambar bagai na rak utk kelihatan cantik/hensem .. 


tanpa kita melenggah masa dah tiba masanya untuk Ieka kenalkan something buat korang
*bunyi drum*
jeng jeng jeng


yess betul ini laa dia picmonkey.com
maybee korang pernah masuk ke sini tapi bagi yang taktahu korang bole rujuk ke SINI . Pelbagai kemudahan korang boleh edit di sini so korang ta payah terkial-2 download adobe photoshop tuhh sini pun ada kalau korang na tampal muka korang dengan menarik ...

Ada ke ?

ehh of course laa ada klau tade Ieka takkan sharekan kat sini tahu ...


kalau korang masuk sini confirm Ieka pasti korang akan guna application ni sbb dia sangat menarik ta percaya ada bukti



cuba perhatikan kedua-dua gamba tuhh lain kan ?!


bole nampak kan apa yang tertipu hehehehe :p

dan


saya lah ponti tak de anak hahahahhaha .. 
jaga-2 dia akan menyerang ke rumah pada malam ni hihihhihihi *suara hantuuuu mengilai

oke then daa edit sampai lawa ... bole laa save tapi bagi sesape ta dapat save korang bole tekan gambar korang yang daa di-edit tuh then tekan right click save image okee heeee


p/s: Dear Crush kalau awak tanak tahu saya suka awak mlm ni saya tidur sebelah awak k hahahha

Friday, 19 October 2012

Ieka Farhana ATAU Ieka ***** ?

Assalamualaikum 
kalian kalian yang aku merindui ,,
yess aku sorgg jee beriya iya .. rindu korang hahaha
alhamdullilah setakat ni peserta yang join segmen Ieka
yang INI adalah dalam 102 orang mcm mana na followback boleh ke SINI
k disebabkan aku sekrang tengah ada masalah HYPER tensiun *ehh ada kee ?
hahahahahaha k ... aku tengah tensiun dengan Study Group yang dijalankan pada setiap hari so
aku mcm tade masa na kemaskini aku punya blog so sesape daa muak tunggu aku jangan
join segmen aku hahahah LOL *marah tahu taa ....
aku bukan sesaja na tamat pada lepas SPM atau 30 nov 2012 ..
tapi disebabkan aku tengah tensiun utk saat terakhir study ... *ulang suara tensiun tahu taaaaa
aku ta marah orang yang cakap tuh tapi aku tengah kusut :(
lain lah ada orang na kendalikan blog aku kan .... so aku rasa mcm oke sikit :'(
sedih k sebab korang ta faham :(
kbaiiiii


masuk tajuk utama Ieka kalau daa omel memang mcmni hahha peacee
*jangan terasa k ... ieka ta marah sesape pun


eh gambar apa tuh ?
haa ni laa Ieka na mengadu gan korang .. korangkan boyfriend aku hahahhahaha

Dia : Ieka hujan Ieka hujan

aku terkejut bila ada orang panggil aku Ieka hujan haihhh sape punya iri hati lah ek , yang panggil aku Ieka 

Aku : Kau panggil aku ek ?
Dia : Aah laaa *buat muka innoncence
Aku : Ulang balik apa kau panggil tadi ?? *dengan nada marah
Dia : Ieka Hujan *sambil tersengih tunjuk gigi yang kuning LOL
Aku : Asal pulak Ieka Hujan ? nama aku Ieka Farhana weh kau salah orang
Dia : TAK SALAH betul kan awak farhanah haziqah binti noh
Aku : yeay tu nama aku
Dia : Bapak awak NOH Hujan kan ?
Aku : %$/#**&
*dengan malu aku terus ta layan

hahaha LOL apa ke bangang budak ni then dia jumpa aku lagi . dia kap
cuba awak tukar nama awak kat blog Ieka Hujan laa baru ROCK ..

the moral value : korang jangan gatai panggil aku Ieka Hujan kang ta pasal makan nasi guna batang paip air hahahaha

Monday, 15 October 2012

Senarai Peserta Telah Diupdate

Assalamualaikum 
tanpa Ieka membuang masa dan membazirkan masa 
eh bukan sama kee ? lantok laaa
yang penting Ieka daa na listkan senarai peserta yang join segmen Ieka
tapi sebelum kena join sini DULU

Group 1

  1.  http://sjanelf.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  2.  http://mia-udax.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3.  http://www.mohdnoorshawal.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4.  http://sicomel06.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5.  http://yayashakalala.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6.  http://iniblognadiah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7.  http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8.  http://amiraofficial.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju.html
  9.  http://sukemainmain.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://natasya-pink.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 2

  1. http://lynasukeberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
  2. http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://dafattylife.blogspot.com/2012/10/segmen-tembah-follower-laju-laju-by.html
  4. http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://cheentaatie.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://pengawasbanyakcakap.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://ninagadisslumber.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju.html
  8. http://superaofficalbloggie.blogspot.com/2012/10/segmen-tmbah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://therosputih.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://hazwanahashim88.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 3

  1. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  2. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://officialanita.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://quraistory.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://onakdayungbiopar.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://you2mevrything.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://you2mevrything.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 4

  1. http://akiraryuhannastory.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju.html
  2. http://www.syuhadasalleh.my/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://yeyenpolkadot.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://eyzafye.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://azlyiejah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://utheyarchie.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://nurizzati0920.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 5
  1. http://affiqahfarahain.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  2. http://sitinoorhidayah-hidayah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://penaislam2u.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://amyfendi.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://uraniumlover.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://ckod-ckodok.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
  8. http://misekin.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://iameymasamsudyn.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 6
  1. http://dearbudakjahat.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
  2. http://sharecareloveseason.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju-by.html
  3. http://itsmetira.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://twosisterlikeblog.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://shapurplegirl.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://cetewkedaikopi.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://pesanancinta.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://hajar-official.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 7
  1. http://faulinanina.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
  2. http://pinkitusweet.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://sigilapink.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://atienstory0809.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://zuepunyabelog.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://khuzaimahbahari.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://luahancinta-atul.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://www.mialiana.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://nyueyien.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://gadismira.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 8
  1. http://norumara.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by_17.html
  2. http://schaazman.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju-by.html
  3. http://celotehsiputericomel.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://hezrina83.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://peluangtercipta.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-follower-laju-laju.html
  6. http://kisahsibudaksabah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://iskandarx.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://pinkylady687.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 9
  1. http://eidashimoda.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  2. http://mung2.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://niswatussolikah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://akbdakhyperactive.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://niesah94.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  6. http://niesah94.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://ceritasinia.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://greenhousera.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  9. http://thenerdone.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
Group 10
  1. http://nanasajerr.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  2. http://sayasukamakanbiskut.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  3. http://speckygirlcikira.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  4. http://glitterteenager.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  5. http://eyrrazerra.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
  6. http://nornishanisrina.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  7. http://rusukiri.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  8. http://miezaayusoff.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by_23.html
  9. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html
  10. http://ladylaurenfullstop.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju.html
Group 11

ada orang ta sanggup menunggu segmen tamat ,
tapi Ieka terpaksa tamatkan pada tarikh berikut
sorry if buat peserta tertunggu
perhatian awak semua yang join tarikh tutup telah di tetapkan pada
30 november 2012 ....   telah dibubarkan pada
9 november 2012 tepat jam 12 tengah hari ...
so kepada yang belum join boleh join k (:

p/s: smua peserta bole blogwalking ... dan aku daa follow balik

Sunday, 14 October 2012

Segmen : Follow and win RM50 by Eikyn Grinxs

Assalamualaikum 
harini Nabila Medan tag Ieka utk join this segmen sebelum tuh 
jom join segmen terbaru Ieka


nak join boleh klik


ieka tag semua reader ....



p/s : tuan tanah kita daa lama follow tenkiu .....



Segmen: Tambah Follower Banyak-Banyak!!

Assalamualaikum .. 
sebelum tuh singgah sini dluw
terima kasih sbb sudi join 
so now today Ieka na join segmen cik YUYU .. 



kalau na join bole
Klik sini

jumlah followers Ieka ada
605 sahaja

p/s: tuan tanah kita daa lama follow

Saturday, 13 October 2012

Segmen Tambah Followers Laju Laju




SEGMEN TAMAT





Assalamualaikum ,
kali ni Ieka na buat segmen
sebab Ieka daa lama ta buat segmen .. so apa kata kita join na hee :)
hope ada yang sudi k ....


image url

http://1.bp.blogspot.com/-j0TiP6hpm2c/UHkwcNLwxGI/AAAAAAAABaI/GWXBL6QWVC4/s400/00.jpg



Syarat syarat penyertaan ..

-Wajib memiliki sebuah blog & wajib follow blog iekafarhana 
-Letak tajuk " Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana "
-Tempekkan banner di atas pada ruangan post anda dan link kan sekali 
-Sebelum tu listkan berapa followers anda ada ..  
macam ni  
582 followers *terpulang cara masing masing na buat mcm mana .. 
-Sila Letakkan Widget followers pada blog anda *bagi memudahkan untuk orang mem-follow 
like this   
 
-Harus tag 2 rakan anda pastikan mereka tahu 
-Akhir sekali dah siap sila hantarkan link ada ke ruangan komen di bawah AMARAN bukan url blog k .. 
-Tarikh penyertaan 13 oktober 2012 dan berakhir lepas SPM kot hehehe tatau lagi tengok laa mcm mana 
-Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa 



PERHATIAN !!!

1st prize bagi sesiapa yang banyak memiliki followers akan terima topap sebanyak rm30
dan 2nd prize akan menerima rm15 .. 
bagi peserta yang join blog anda akan di review daripada semasa ke semasa
dan setiap orang wajib follow balik kalau takkk ??!!! kita denda dia hehehehe :p

p/s : harap ada yang sudi (:

tarikh telah ditetapkan sila terjah ke entry di bawah
terima kasih sekali lagi


Friday, 12 October 2012

Resepi : Perempuan Suka ?

Assalamualaikum
setelah sekian lama laa SANGAT tapi ta berapa na lama
sebab tana tinggalkan peluang untuk menghadap lappy selama 48 Jam ni hee :p
bosan ? Go The ______ okee hehehe *jahat tahap zalim


harini ada tips lagi berkesan tapi ta menarik ini cuma pandangan Ieka sahaja selebihnya korang bole menilai sendiri ek ...

"Ieka perempuan suka apa ?"

bukan na kata tapi kebanyakkan buda buda bila whatsapp Ieka or text Ieka mesti tanya tips ingat Ieka ni Arjuna Kasih kee hahahahhaha LOL .. disebabkan budak yang tanya aku mcm baik hati so aku buatlah tips berguna khas buat dia dan korang semua ...

apa tunggu lagi jom kita baca ...


sebenarnya perempuan ada satu sikap suka menghabiskan duit belanjanya dengan shopping , jadi kita sebagai lelaki jangan penah cuba menghalang sikapnya mana laa tahu mereka akan melenting bila ditegur .. better korang sebagai lelaki perlu lihat dan biarkan bila duit daa habes siaplaa kaum wanita ini bershopping ..


perempuan suka lelaki puji dia lagi lagi korang sebagai encik couple/tunang/husband dia .. "yang yang harini yang lawa sangat" confirm laa perempuan akan cepat cair woahhh ... tapi amaran kalau korang ta ikhlas perempuan akan dapat detect tau so elakkan daripada menipu ..


perempuan lebih suka warna pink berbanding warna lain , majoriti perempuan peminat tegar terhadap kaler pink so korang sebagai lelaki jangan penah menghalang warna kegemarannya elakkan perempuan akan jadi moody .. tapi kenapa pink ? sebab pink tu kan tenang , kalau korang sebagai lelaki ta bole terima seadanya better korang main jauh jauh .. heee

Ieka bagi tiga selebihnya korang bole email Ieka dsni
teenages.violet2@gmail.com untuk dapatkan number whatsapp eh ? hahahhaha :p



Monday, 8 October 2012

Selamat Hari Lahir Budak Comel

Assalamualaikum
hehehehe tajuk malamni ta bole blah laa tutup muka dengan bantal ....

maka dengan ini saya Farhanah Haziqah Binti Noh ingin mengistiharkan beliau da tua kihkihkih --"
saya da tjuhbelas tahun tapi saya rasa mcm tujuh tahun hehehe 

*music player*

Happy Birthday to me Happy Birthday to me 
Happy Birthday  Happy Birthday 
Happy Birthday to me
* k sedih tade sape na nyanyikan untuk saya ...



saya comel tahu taa sila jangan jeles orite , kita na bagitahu awak yang kita sayang awak muahhhh ..
ta bole lebih lebih nant tuhan marah hehehehe ...

tujuan Ieka create entry pada malam ini *merupakan bonus yee aku dpt update sampai hari isnin ..
na share apa yang aku rasa pada tahun ni , Firstly tahun ni pertama kali saya bergelar seorang blogger walapun ta berapa dikenali ramai , saya happy gila bila saya sudah digelar blogger kedua semalam , ibu ayah adik acik dan anaknya celebrate birtday aku dekat Aeon jusco Bukit Indah Johor Bahru bukan Shah Alam oritee heee ... ayah belanja Johny's aku memang tengah mengidam na makan steambot tuu akhirnya dapat *saya merupakan pengemar tegar terhadap steamboat yee anak anak ... *cepat benor celebrate , so sementara menunggu acik dan anaknya aku sempat lagi berposing bagi menghiasi ruangan episod kali ini hehehehe


yess saya celeb kat Johnny's jee



this is my mom , ibu saya selalu membebel dia selalu kap macamni 
"gamba gan ibu tade kee ? asik dia jeee" so semalam sebab aku tana jadi anak durhaka kan so aku pun bergambar dengan ibu buat pertama kalinya huhuhuhu tengs ibu sebab daa besarkan dari kecik sampai ke besar dan selalu menahan dengan perkataan akak 'sabar' 'tahu' 'sekejap' hahahha tengs again ;'( *lap airmata k .... semalam saya cuma dapat benda alaa ni jee


Jpop daripada JCO ni donut hari jadi saya hehehe comel taa ? naa ? ambil laa hehehehe .. itu semalam punya cerita harini lain ceritanya na tahu kena scroll sampai ke bawah ..


Harini

sebelum pkul 10 malam semalam ada seorang kawan Ieka telah meng-send-kan wishes bday woahhh awal ni mana achii hehhehe dia kata dia na jadi kawan sejati , sejati sangat .. terharu gila sebab dia ingat , then tepat jam 12 bermula drama wishes bday Ieka di twitter dan Facebook ,, hehehe tengs uolls lagi budak-budak fb walapun dorg tahu Ieka ni sombong yang amat tapi dorg tetap wishes sampai laa sekrang .. buda twitter pun apa kurangnnya kan tengss laa sebab wishes terharu sesangat terutama sekali dekat blogger kita sorg ni Miss z huhuhu ,, pada keesokannya , datang jee sekola ramai wishes bday Ieka sebelum tu terima kasih buat Apit , Mya and the geng sebab wishes serentak , hehehe ta lupa jugak dekat bestie saya Farah Deebaa ... ok berbalik topik tadi tyme rehat tuu ada buda fom 4 tegur Ieka

Ieka Ieka Ieka

*ieka pandang*

Ieka happy birthday
*ohhh terharunya budak fom 4 pun ingat*

then masa kat dalam kelas Dea tanya kat Ieka , petang ni busy ke ta ? Ieka kap laa free jee hehehe ..
Dea swuh Ieka temankan dia pergi cari hadiah Adik Ipar dia .. dia janji dengan Ieka pkul 3 , then dorg sampai jee umah Ieka , ieka terkejut dan pelik dalam hati *kenapa dorg pakai lawa-2 ni ? so aku buat bodo laa ,, masa kat dalam bas Dea kap ehh na jumpa pkwe dia KFC so aku tanpa berfikiran panjang pun , ikut sampai jee kat KFC tetiba aku mcm kenal gilerr dengan suara mereka ni sekali tengok , Adah , Bella , Nyna dan Nyny ada , ya allah terharu sehhh dorg celebrate bday aku haha tapi paling bestnya dorg men calik muka aku dengan cream habes comot daa ta comel ... hahaha penat laa na taip tape laa kita layan gambar yang sedia ada


bday cake yum yum


ieka dan bella


bella , adah dan nyny


sesi suap menyuap pun bermulaa ngappp hehehehhe


ieka dan dea , percaya atau tidak kami berkawan dari tadika lagi hikhikhik 
saya comel oritee hehehehe


kami triple F
Farina Farhana dan Farzana .. ada sesape na join kami hehehe
cuba teke sape paling comel ? mesti laa saya lagi hehehe k daa perasan --"

maka dengan ini sesi calit menyalit bermulaa habes laa muka saya yang comel ni jadi comot eeeee :p




eee muka saya ya allah comelnya hahahha


mereka jahat tengok muka saya erghhhh tidakkkk dengan ini habes laa muka aku dengan facial lemak berkrim hehehehhe ....


kami tujuh sekawan we are the power rangers hahahha LOL

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

fewiiittt lagu najwa latiff laa hehehe sebelum beransur pulang kami sempat berposing


yeayy kami rockkk babehhhh huhuhu 
dengan akhir kata saya .... 
tengs for the gift terutama sekali ibu ayah dan adik ohhh acik jugakk


tengs Faiz Bella for the chocolate 
tengs ayah for the top silling
tengs ibu dan acik fo the purse 
and
tengs adik for the rantai

dan akhir kata saya doakan kami semua berjaya dalam SPM akan datang


p/s : jahanam muka aku hahaha kbaii :* tengs dea sebab belanja kfc hehehe




















Saturday, 6 October 2012

Resepi : Perlu ke timbang berat ?

Assalamualaikum 
semua apaKAH korang merindui saya ? hahaha
perasan k --" *booooo
harini Ieka na timbang berat badan blog .
no laa bukan berat badan tapi blog ..

" Haih blog pun kena timbang berat jugak ? -,-"

ye laa ingat kita jee na kena timbang berat , blog pun na cantik juga
dari segi loading kan !! haaa Ieka dgr cerita bila orang masuk blog Ieka ni berat
ni yang na marah ni doshee tau tuduh bukan-bukan ehehehe ...


kalau ta nampak bole tekan gambar tu dengan lebih jelas

macam mana na buat tekan sini

cuma masukkan url blog korang dsitu kalau korang rasa tana pergi kat situ korang bole
pergi sini macam ieka ni tamak haloba hahaha


so daa terbukti oke blog Ieka memang ta berat .. kalau blog korang terlebih 100kb maknanya berat ..

haaa sorry Ieka terbuat tutorials pulak hehehe tape laa 2 in 1 right ?

Kenapa blog korang berat ?


korang nampak orang ni daa bagi amaran , blog korang berat sebenarnya sebab ?
widget yang bersepah *eleyy tipu k booooo
ehh ta caya cuba korang pergi dekat blogger famous amous kita tuu , cuba lihat sidebar dorg ..
kemas jee tersusun rapi .. so korang kalau na letakkan widget tuu pastikan timbang berat badan blog tu biar ta melebihi 100kb .. kedua daa laa letak widget bersepah widget yang tak berkenaan pun ada sekali , awak awak sekalian pngunjung yang datang bukan na tengok sidebar awak tu ada apa tau .. pengunjung datang cuma na tengok about me , followers , bloglist dan past entry awak .. ni kalau awk letakkan widget bukan bukan nanti blog awk makin bertmbah berat nant mesti ramai cakap " eley blog aku , aku punya suka laa na letak apa " ishishish orang na ajar tana faham pulak ishh hahah sabar jeee tau ...
ieka jumpa dua kesalahan yang selebihnya pepandai sendiri laa hehehehehhehe .... 


p/s: err bukan na tunjuk pandai tapi just na mengajar jee (:

Kini Tiada Lagi

Assalamualaikum 


kini engkau telah pergi dan meninggalkan aku di sini keseorangan ..
tanpa ada seorang manusia yang ambil peduli tentang keadaan aku ketika itu
ya allah cuma perasaan jee yang selalu menemani diri aku tatkala aku sendiri ..
cuma tangisan sering bermain di mata dan membasahi pipiku ... 
cuma gelak ketawa yang palsu sering ku lemparkan ....
cuma senyuman yang tidak sempurna mampu menghiasi diwajahku ..
terlalu perit derita yang aku menangung sekarang tiada siapa yang dapat menahan dengan derita keperitan
yang begini .. cuma tuhan sahaja tahu betapa peritnya hatiku ..
betapa kejamnya perasaan ni sampai kau sanggup menerkam diriku yang kerdil ini ..
kini aku sedang belaja untuk melepaskan kamu pergi dari kisah lampau yang penuh dugaan dan cabaran ..
hanya sebuah kenangan yang mampu mengubat rindu dihati ,,, kini aku berjaya melepaskan kamu pergi 
tapii ,,, bila aku berdiri di depan orang yang sudah memiliki pasangan hidup hati aku rasa macam na menjrit sekuat hati .. aku pasti akan mengingati masa lalu itu walapun aku ta mampu merelakan kau pergi lagi ... kejamnya aku ..
aku akan menanges sekuat kuat hati dan aku tahu tiada seorang manusia peduli keadaan aku ketika itu ..
kenapa kau harus meninggalkan diriku yang berada dalam keadaan yang belum bersedia ?
kenapa kau tinggalkan walaupun kau masih sayang diri ini lagi ?
atau
adakah aku yang hipokrit tidak memikirkan keadaan kamu ketika itu ?
aku masih keliru dengan penuh tanda tanya dan tiada kata NOKTAH .
aku tidak pernah penat mencari kesalahan diriku ,,
cuma Allah jee ada yang selalu menemani aku tuhan jee tahu perasaan yang aku lalui sekarang walaupun perit aku tetap bisa bangun untuk melalui dunia yang akan datang ...

Awak....
andai kata saya akan pergi dulu dan tidak akan bersama dengan awak , saya nak awak jaga diri baik baik , saya nak awak mencintai dia seperti mana awak mencintai saya dulu , saya nak awak jaga diri dia mcmana awak selalu jaga saya tapi ,,, jangan sesekali membuat dia telan perasaan perit itu jangan biarkan dia menangis kerana awak ..

Bila 
saya pergi nanti tolong jangan meratapi saya lagi , sebab saya sudah tidak mampu memberi dangkapan buat awak .. tolong jangan kenangkan kenangan dulu sebab saya akan terasa terseksa cukuplah sebelum saya menghembuskan nafas terakhir saya sudah rasa terseksa kerana sebelum menutupkan mata buat kali terakhir cuma satu sahaja saya mahukan saya mahukan awak , awak membaca yassin buat saya , awak sembahyangkan jenazah saya dan awak yang menemani saya ke liang lahad itu sahaja yang saya mahukan . Saya tidak meminta apa apa cuma itu sahaja saya mahukan .....


Friday, 5 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Assalamualaikum
Ohooiiiiiii
harini Ieka na join segmen Lyssa
meh serbu


sumpah comel gila banner ni

Kenapa korang Berblog ?

-Sebab Ieka memang daripada dulu na memiliki blog ini , lagipun Ieka suka edit edit blog walapun Ieka tahu blog Ieka yang ada sekarang bukan hasil edit-an sendiri huhuhu

Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?

-Ieka tertarik dgn majalah Yezz keluaran 2010 , Ieka jatuh hati dengan blog Irine Nadia ..Dari situ Ieka mula berjenak nak tahu apa itu blog .... then Ieka mula rakus suruh ayah belikan lappy muahahahaha k tipuuu --"

 Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ? 

-Ieka na ceritakan atau kongsikan kehidupan sebenar ,,, apa yang menariknya blog ni especially tade benda yang menarik tapi kalau na tahu dalam setiap Ieka post entry Ieka akan omel duluu baru masuk tajuk utama hehehehhehe... kalau na tahu apa yang menarik kena singgah sini dulu tapi jangan menyesal yee masuk blog berhantu ni heee 

Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la ..

-Macam Ieka taip di atas tadi sumber inpirasi Ieka Irine Nadia tapii ,,, sebenarnya ada dua lagi sumber inspirasi Ieka iaitu Aien Marcian dan Lyssa Faizureen *ni bukan ayat na membodek tapi ni ikhlas dari hati huhuhuhu kenapa pilih mereka bertiga sebab mereka yang berjaya buat saya berbloging dengan lebih matured walapun taaa hahahhahahaha 

p/s: errrrrrrr ............. harap bole terima

Bulimia Vs Anorexia

Assalamualaikum ,
si manis dan si tampan 
kini tinggal tiga minggu utk Ieka tempuh dunia SPM sebenar huhu
seram sejuk pun ada rasanya :)
tapi Ieka still cool hehehehe :)


dipetik dari sumber GOOGLE 

adakah anda memiliki berat badan obesiti ? dan inginkan


badan yang begini ?
tapi adakah cara Bulimia dan Anorexia akan membuahkan hasil ?
tapi sebelum tuu , apa tu Bulimia dan apa tu Anorexia ?

Bulimia - muntah muntah kan makanan 
Anorexia - tidak makan lansung ..
ini sebahgian daripada remaja yang terlalu obses ingin menurunkan berat bdan
secara mendadak :)


Tahukah anda Bulimia dan Anorexia bole membawa maut ? Apa punca berlaku Bulimia ? 
"Ia adalah sejenis penyakit psikologi yang lazimnya dialami oleh individu gemuk . Bulimia Nervosa berasal daripada perkataan Latin (Bous Limos Nervosa) iaitu lapar dan juga gangguan emosi makan dgn cara memuntahkan kembali makanan yang baru sahaja dimakan"

dipetik dari sumber Ain Maisarah

Err takutkan ? so korang jangan memandai ambil keputusan mcmni , pastikan korang faham betul betul apa akan berlaku jika mengambil tindakan berikut , Oke Ieka na sharekan macam mana na makan makanan diet yang seimbang ...

ambli sepinggan nasi , ambil satu senduk nasi (satu senduk ibarat satu genggam tangan) dan selebihnya adalah lauk pauk , tapi ingat makan sayur lebih sikit ..... kalau rasa haus jangan minum air yang berkafein atau bergas tapun bergula .. basahilah tekak anda dengan air mineral ...

p/s: ini sekadar luahan perasaan jee hee