HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 5 January 2013

Berniqab

Assalamualaikum

Hai kalian *lelambai tangan* dengan harapan awak semua nampak saya .. Untuk pengetahuan semua Ieka daa buat keputusan Ieka takkan kerja sampai ambil result SPM *tapi kenapa?* sebab I'm not ready to working *cehh Ieka speaking London siak XD* oke now back to our topic . Did you know niqab ? you don't  know yeay ? Niqab is Purdah , korang tahu kan Purdah ? kalau taktahu ada gamba di bawah





ini contoh orang berniqab , sebenarnya kan Ieka rasa tenang bila melihat mahluk ciptaan Allah berniqab hati Ieka rasa mcm tade pape yang berlaku . Ieka pernah btw ibu ieka yang Ieka na berniqab ..

Ieka : ibu akak rasa akak na berniqab lah 
Ibu : kenapa kamu na berniqab ?
Ieka : sebenarnya akak suka tengok orang berniqab nampak tenang jee
Ibu : in shaa allah suatu hari nant 

kekadang kan rasa mcm na tahu siapa disebalik wajah berniqab tu kan .. mesti terlalu manis wajah perempuan berniqab itu .. 



p/s : apa pandangan korang terhadap perempuan berniqab ?


2 comments:

therosputih said...

perempuan berniqab? okay je, rasa macam she is soooo sopan and sweet...sebab tu sape2 yang pakai niqab kena jaga tingkah laku super duper lagi dari orang biasa, menjadi contoh pada mereka yang lain...

*pendapat peribadi sahaja ni

Muannas Nac said...

berniqab umpama benteng bagi niqabis untuk lagha.. banyak kesitimewaannya.. kalau nak rasa mcm mana, try lah pakai sehari, insyaAllah dapat rasa kelainannya. tapi kene lillahitaala :')