HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Wednesday, 2 January 2013

Cerita Seram : Spirit Of The Coin

Assalamualaikum

Hai kalian , so how are you today ? ehem semalam Ieka ada btw Ieka masuk kerja kan harini , harini masuk pkul 11 pagi Ieka berhenti kenapa ? Oke tadi kan my first time pergi kerja dekat kilang kopi , guess what ? membe Ieka daa warning jangan pegi sebab memenatkan tapi Ieka degil na pergi haa kau , sampai jee kat kilang tuh ya ampun orang situ sombong gila na mampuih ,, oke Ieka msuk kerja , kerja Ieka cuma lekat kan paket kopi tu guna mesin , memang laa first tu lembab na mampuih kan sebab kita baru first time mencuba then datang sorang akak anjet anjet baguihh dia sound Ieka mcmni "ambil orang lama lebih bagus daripada orang baru" daa laa cakap depan aku dengan pekerja kat situ dalam hati Ieka na jee sound mcmni "ingat aku hadap tempat mcmni" then msa Ieka na hulurkan packet kopi tuh dia merungut pehh mcm na lempang muka kakak ni pakal  daa tua .. Lepas tu pukul 11pagi tuh ada rehat , Ieka btw kawan Ieka na balik malas na kerja sini akhirnya Ieka balik .. tido kat umah lagi best daripada kerja yang ntah pape tuh grr~ kawan Ieka pun ada cakap orang sini pegang duit RM40 pun daa berlagak kaya .

Oke back to our topic semalam Abg Ben buat segmen #RESPONANDA tapi semalam #RESPONSERAM , Abang Ben suruh cerita pengalaman memasing mcmni




// klik gamba untuk lebih jelas \\

lepastu Abg Ben dok meRETWEET tweet lain tetiba Ieka ternampak satu tweet mcmni bunyinya ......




// klik gamba untuk lebih jelas \\

tetiba Ieka teringat dulu Ieka pernah main "spirit sprit of the coin" , memang best .. mesti ramai kata eh kenapa main benda tu kan khurafat .. time tu masih bebudak lagi so taktahu arr benda tuh elok ke tak .. daa besar besar ni tahu arr benda tu elok ke tak kan .. cara permainan dia memang senang Ieka masih ingat .. AMARAN KERAS ! Jangan lakukan di rumah :) .. nama selain spirit of the coin nih OUIJO BOARD .. actually permainan ni utnuk berhubung dengan roh jahat ta silap Ieka dalam islam mana ada roh jahat , bila daa mati terputuslah hbungan manusia di dunia ini .. kalau nampak pun tu pun iblis ..

Cara permainan : pertama kena sedia satu wang syiling 20 sen ataupun 50 sen yang lama dalam erti lain wang syiling yang warnanya daa karat .. Kedua perlu sediakan satu kertas untuk tulis huruf A-Z , nombor 0,1-9 dan letak YES or NO di bahagian tepi jangan lupa letak home kalau taa roh tuh tana balik ketempat asal ..


biasanya permainan di main 3-4 orang , orang yang main tu kena letakkan jarinya pada duit syiling tuh . kemudian ketua kumpulan tersebut kena menyeru mcmni


"Spirit, spirit, spirit of the coin please come to the coin, communicate with me to know mystery,"
sebanyak tiga kali


kemudian duit syiling yang dipegang mula bergerak dan kita bole nampak benda tu gerak ke "yes" masa tu kita bole test power dia ...

sebenarnya bagi sesiapa yang nak tahu sangat cerita sebenar spirit of the coin ni bole pergi ke entry ini dan entry ini tolong jadikan cerita mereka berdua ini sebagai pengajaran

" sedangkan ramai lagi manusia boleh berkwan kenapa mahu bermain dengan iblis"



6 comments:

OhDaneea said...

Love entry ni :) saya pun ada pengalaman sama . just saya xikot main . saya cume tengok dari tepi . then few days later kawan saya yang main tu ada bruise kat badan dia tanpa sebab :O

ieka farhana said...

ada hantu ikut letew :)

Noor Ikmal said...

gila betul main benda nie... film dia nie pun ada jugakkan..

ieka farhana said...

Daa tengok film dia memang seram

Cik Amal said...

apa nama filem tu erk?? balas kt blog amal tau
nk tau gak

dayteenlea said...

bahaya. bahaya. haha