Follow Ieka @IekaFarhana

Thursday, 10 January 2013

Cinta Itu Ibarat Menunggu Bas

Assalamualaikum 


Cinta itu ibarat menunggu bas

kenapa bas ? kerana 

Bas itu berkala walaupun lambat atau cepat ia pasti akan datang , cuma kita perlu sabar menunggu sehingga datang . Apabila bas pertama sudah datang tetapi kita tidak naik mungkin sebab ramai penumpang ataupun sebab mahu menunggu bas seterusnya sekiranya kita menunggu bas seterusnya tetapi bas yang sama terlalu padat dengan penumpang mungkin kita boleh ambil teksi atau kemudahan awam yang lain , tetapi kita masih menunggu sehingga bas itu kosong .. 

Sama seperti cinta , cinta akan datang dengan cepat atau lambat dan kita menunggu seseorang yang tidak pasti akan jadi hak milik kita tapi kita tetap menunggu sehingaa hatinya terbuka tak pun kita boleh 'move on' tapi bagi sesetengah orang perkataan 'move on' terlalu sukar dia na tinggalkan seseorang yang dia lebih sayang tapi dia lebih sanggup menunggu orang itu sedangkan orang itu banyak menyakitkan hatinya .. Kecuali dia akan pergi sekiranya cintanya tidak pernah dihargai mcm bas..

Kalau kita terus menunggu bas seterusnya adakah bas seterusnya akan kosong ? mungkin ye mungkin tidak .Takkan kita na menunggu sehingga bas ksong alamaknya sampai ke tahun depan ta habes kan .. ? sama seperti cinta orang da taknak kenapa kita tetap tunggu ? awak ta rasa dia memperbodohkan awak ? lebih baik orang cari penganti lain supaya hati awak tidak rasa sakit lagi ..

Awak cinta ini memang ibarat menunggu bas tapi kita mesti menunggu seseorang dengan penuh kesabaran takkan nak tergopoh gopoh ? nant menyesal tak sudah macamana cuba fikir fikir kan ?

kenapa perlu tunggu bas kosong baru nak naik ?

Kalau naik bas yang tiada penumpang lebih selesa daripada bas yang padat dengan penumpang kan ? sama mcm cinta kalau awak kejar cinta orang yang telah dimiliki adakah awak selesa kena bahan dengan orang lain ? tidak tahan kan ? jadi awak nak pilih yang mana bas yang tiada penumpang ke atau bas yang ada padat dengan penumpang ?

p/s : cinta itu ibarat menungga bas :)


8 comments:

Qye said...

hoho tunggu tak datang2 lepas tu terlepas.....terbaiklah entry ni

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

kalau bas terlepas , kena tgu bas lain la ye ? :P

Cik Aishah said...

Nice entry...:)

ieka farhana said...

Yups kene tguw bas lain kalau masih boleh bertahan :)

fifie said...

Kata kawan fie yang tengah tunggu posting guru, tunggu jodoh sampai ibarat tunggu posting nak jadi guru. Lama gila. hahaha

ieka farhana said...

Haha XD ibarat mcm menunggu bas kan ? Sama jee maksudnya . Ibarat menunggu ipta memanggil hahaha

Kuasai Minda said...

KM sedang tunggu bas dalam hujan, huhuhu...

ieka farhana said...

KM hati hati yew hahahaha XD kalau tergelincir sebut nama Ieka hahaha