Fobia

Assalamualaikum

Harini Ieka nak teruskan lagi update blog sampai ke lubang cacing , Ieka ta sangka Cik Lyeen review blog Ieka dekat entry ini terima kasih Cik cupcakes eh ? agagagagagaga . So back to topic Ieka nak tanya ada tak dalam kalangan readers Ieka fobia dengan something ? sebelum Ieka cerita pengalaman Ieka tentang fobia , Ieka nak kenalkan apa maksud dan lain lain lagi ...

Maksud Fobia ??
-sejenis perasaan takut kepada sesuatu yang menakutkan

Macam mana bole berlaku ??
-pengalaman ngeri yang sering dialami seseorang sehingga menjadi fobia

Fobia dengan Paranoid sama tak ?
tak sama sebab Fobia sejenis perasaan takut yang normal yang masih lagi boleh dikawal tetapi Paranoid merupakan sejenis perasaan takut yang luar biasa yang sukar hendak dikawal ...

Faham ta ?

so today harini Ieka nak habaq dekat hangpa semua tentang pengalaman cek pasai fobia ...

sebenarnya Ieka takut dengan vacuum ! HAHA , vacuum APAKAH ? alaa yang sedut sisa sampah tuh



memang setiap kali ibu tengah vacuum konfem kaki Ieka naik ke atas sebab takut kaki Ieka kena sedut .. kekadang adik punya jahat dia angkat tempat sedut tuhh hala ke tempat Ieka .. sebab apa Ieka takut ? sebab Ieka takut kena sedut HAHAHA mcm cerita kartun pulakkan .. kekadang ta masuk akal Ieka punya imaginasi tuh kehkehkeh --" ada kee berita harini btw "seorang budak kecik mati akibat kene sedut dengan vaccum" hahahahahaha XD k memang tade kan ? tapi Ieka tatau , setiap kali dengar bunyi mesti kaki letak atas sofa tapun masuk dalam bilik hehehehehe ..

itu pasal vacuum kedua pasal washing machine yang manual punya



Ieka ni bab basuh kain oke tapi bila bab na keringkan kain memang low sebab dulu time Ieka tengah keringkan kain tetiba dia bunyi mcm na makan Ieka then tetibe bunyi benda jatuh pergi dapur tengok tempat tutup tuu pecah HAHAHAHA sejak daripada harituh Ieka terus tana keringkan kain lagi ..

and last ni biasa laa fobia cinta *tajuk lagu Nashrin* hahahahahaha

bagi Ieka ramai kot yang senaseb tapi Ieka lagi takut Ieka na tidur sampai boleh teringat kata kata ex Ieka dulu sampai Ieka terjaga sampai pagi , tapi bagi Ieka itu normal so sekarang Ieka rasa takut na percaya kata manis lelaki lagi serius ,, lagipun Ieka tengah searching for new boyfriend .. ehem ehem sesape single tuu isi borang dulu yew hahahahahahahhaha :p


p/s : Ieka selalu napak perkataan ABAI dekat signboard maksudnya "Aku Benci Anwar Ibrahim" ke ? hahahahahahahaha

4 orang komen :

natasyapink said...

haha, samelah kite takut vacuum. kalau dengar bunyi vacuum jek nty lari masuk dalam bilik, kunci pastu tutup telinga.

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hahaha , fobia exam ada x ? :P

ieka farhana said...

Ada tapi masa SPM harituh jee wkwkwkw --"

AyueJean said...

Yang tang fobia cinta tu macam pelik pulak...
Hahhahahahah...
Ada pulak... =P