HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Monday, 7 January 2013

Salah Ke Aku Cakap ?

Assalamualaikum 

Hai betul ta Ieka cakap masa SPM dulu lepas SPM ni Ieka na jadi blogger tegar kan  ? see hari hari Ieka update walaupun satu hari satu post yang penting Ieka update kan ? kan ? * ta masuk tajuk*

humm na tanya pendapat korang , contohnya korang tegur seseorang tuh guna ilmu agama tapi ada orang lain menyampuk and then cakap mcmni "kalau ilmu agama di dada masih belum cukup jangan sesuka tegur orang dengan agama" ehh ? apa masalah dia ni ? oke sebenarnya ceghitanya begini
Ieka memang suka tengok post dekat FB *dalam hati benci* then Ieka terjumpa one post ni , post ni daripada salah satu hot guys Ieka di sekola tuhh..update post dia berbunyi begini

" Aq igt laki jew yg playboy
pmpon pon smew playgirl 
aq rsew menyesal sbb aq men kn prsaan pmpon 2 last year"

*dengan ayat WEMpppItZZzzzz nya*

yhen Ieka menyibukkan diri kat situ dengan berbunyi begini

" thats Qada dan Qadar , lain kali jangan memainkan perasaan perempuan #JustSaying"
and publish


lepas 10 minit kemudian datang seorang mamat ni then dia na tegur aku arr

" jangan buat main dengan agama , lagi lagi yang berkaitan dengan perasaan"

then habes jee baca ayat tuh Ieka rasa mcm na stalk siapa laa orang ni , ehh panas kot kalau orang sound macamtuh tapi memang salah Ieka jugak sebab Ieka cakap pasal agama XD .. ohhh takkan laa Ieka na komen dekat status budak tu macamni "thats KARMA" korang dalam islam mana ada KARMA dalam islam ada Qada dan Qadar , kalau Ieka cakap Karma nanti ada orang cakap aku hindu pulak hahahaha tapi memang laa lepas dari tuh Ieka pun terus block FB budak tuhhh termasuk yang hotguys tu kay ,, then aku pun terus deactivate FB sebab aku rasa ta guna yew aku on FB tapi tade function ...

3 comments:

cik polka said...

ckp "what you give you get back "
:)

AZRUL AZMI said...

hahaha... menarik... but doesn't understand what relation between putus couple and qada dan qadar... not really clear about that... sorry to say... but ur nawaitu is right... maybe u should try another way... or just be silent...

btw, hukum karma is different with qada and qadar.... the concept is totally different... i think...

but, you are brave girl.... congratulation... and your blog looks so nice...

kenape tibe-tibe cakap omputih pulak malam nie... hehhee...

ieka farhana said...

Thanks for your nice information in sha allah i will be carefully when i ask about our religion .. Ohh saya sdng cuba mendalami ilmu islam