HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Tuesday, 1 January 2013

Tips Memasang Widget Followers

Assalamualaikum

Hai kalian , rasanya daa lama kan Ieka ta bagi tips berguna untuk for newbie .. *alaa baru dalam dunia blog ada hati na bagi tips pro* heshhh tape kan kalau kita kongsi ilmu jangan kedekut ilmu ye .. so tonite Ieka na bagi tips mengenai widget followers .. Widget followers terdapat dua jenis

yang ini


dengan yang ini


tapi apa perbezaan antara kedua duanya ? haa sebelum tu nak tahu apa perbezaan nya kena tahu maksudnya terlebih dahulu korang tahu tak maksud widget followers ni apa ? maksudnya untuk menambahkan/meningkatkan kenalan kita dengan orang lain . sekarang baru kita boleh cerita , apa perbezaan gambar 1 dan gambar 2 .. Sebenarnya , Ieka baru tahu widget followers seperti gambar 2 tu lebih elok daripada gambar 1 , Amercorner pernah tegur Ieka waktu ketika dahulu , widget followers yang gambar 1 satu terlalu sukar untuk orang follow maksud Ieka di sini kalau ada 100 orang follow anda tapi ta sampai 100 pun sebab widget followers gamba 1 terlalu lemah , cuba korang tengok blog otai otai kita semua pasang widget followers mcm gambar 2 tuh , sebab memudahkan orang lain follow anda , ta kesah laa korang punya followers sikit ataupun banyak . cuba korang banyakkan , if korang join segmen then korang ta pasang widget followers seperti gambar 2 tuh orang yang na follow korang terus tade mood na follow sekurang kurangnya pasang yew adik adik bagi yang gunakan template blogskin bole laa edit widget followers anda dengan betul :) sekrang banyak tutorial .. 

so korang daa fikirkan apa yang Ieka kasik tahu ni ? so ayuhlah letakkan widget followers gambar 2 ke bahagian sidebar atau bawah header tapun letak di bahagian bawah post ..

p/s: esok Ieka daa start kerja , rasanya update lelambat seperti selalu , BW tu wajib :)

No comments: