HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Sunday, 17 February 2013

Kerana Seorang Hilang Semuanya


Assalamualaikum

Macam lama Ieka ta hapdet blog kan ? sorry laa sekarang ni Ieka daa pandai menyepi hihihihihi .. Rindu Ieka ke ? kalau rindu cakap rindu .. Korang pernah gaduh dengan kwn sendiri ? mesti penah kan ? tipu lah kalau tak pernah kan , apa perasan korang time tu mesti mcm frust org lepas putus cinta pun ada .. so harini ieka na bagi tips konsep memahami "APA ITU PERSAHABATAN"


are you ready for battle ? kahkahkah 

jommmmmm kita mulakan sekrang


Memahami

Korang sebenarnya ada tak konsep memahami antara satu sama lain ? if korang ada baru korang bole go on dengan korang punya persefahaman sekiranya korang bergaduh tapi tidak memahami antara satu sama lain memang susah dan korang mempunyai persefahaman yang sama kalau korang gaduh pun sekejap sahaja ta makan hari lelama .


 Memaaf 


Adakah korang faham konsep 'maaf' ? korang mak kita kata tak baik ta bergaduh lelama berdosa nant . Apa yang telah berlalu better korang maafkan jee if benda tu bukan salah korang pun , takkan korang nak bermasam muka sampai bebila kan ? kalau dia tana maafkan korang tu tolak ketepi laa , mungkin kawan korang belum ok sepenuhnya kan ? yang penting korang dah mintak maaf .



 Bertolak Ansur

Bertolak ansur dalam perhubungan itu perlu ada dalam berkawan , kenapa perlu bertolak ansur ? krang ahu tak ta rugi kalau kita bertolak ansur sekiranya korang mahukan persahabatan korang seperti sedia kala korang perlulah bertolak ansur antara satu sama lain sekira tidak bertolak ansur Ieka jamin korang pasti akan lambat berbaik semula .


" Friendship  is not capable of ending . For if it is only because it never existed"



Kalau korang faham tiga konsep di ats so korang ta perlulah risau , apa yang korang buat selama harini yang penting dalam setiap perhubungan kita harus lah memiliki kejujuran , kesetiaan dan keikhlasan baru lah tidak bergaduh dengan lama ye ke idok ? ada bantahan ?



selagi kita masih ada kawan selagi tu kita ada hak kepada tiga konsep di atas .. Hilang satu tidak ada pengganti yang lain



1 comment:

MarliaMarble said...

setuju sangat entry ni. Aisk,hilang kawan pun susah jugak..kadang2 dia tempat kita luah perasaan,lebih dari org lain..=)