HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 21 February 2013

Pendapat Aku Tentang Peplum

Assalamualaikum

Harini Ieka cuma nak hapdet apa yang Ieka rasa tentang baju peplum .. Alaa trend sekarang ni sebenarnya bukan trend baru pun dah lama laa zaman saloma dulu daa ada .. Tak percaya ke kejap eh


haa cuba tengokk .. betul kan ?

//curik kat pakcik google\\

Korang tahu tak baju ala ala peplum nih 


sebenarnya tak sesuai untuk badan bersaiz mak mak orang ,, harituh Ieka cuba try*kau ta nampak aku ckp benda yg sama* baju nih ya allah sendat gila*nampak sangat kau gemuk kaa .. Orang yang jual baju nih dia cakap baju nih memang ta ikut ukur saiz pinggang then dia kata lagi ingat akak yang kurus ni ade perut hahahaha .. See ramai gila cakap mcmtuh .. Actually Ieka buat rumusan baju ni sesuai dipadankan untuk orang bersaiz number 1 mcm lidi kerepeng kadangkala pada bahagian atas bole menimbulkan bentuk dada kita .. tak percaya cuba tengok ni



perhatikan apa yang Ieka bulatkan .. *ta rupa bulat pun haa mcmtuh laa cuba kalau muslimah mcm kita ni gayakan mcmtuh ishh memang tade rupa la nampaknya .. Korang mesti cakap budak ni mesti jeles sebab tu dia cari pointer dekat baju mcmni  . Haa amik Ieka siap bold lagi , actually bukan nak cari pointer cuma nak kongsi apa yang kita rasa orang cakap "biar murah asal cukup kain" siapa setuju apa yang Ieka cakap angkat kaki .. ^^ .. 

so sebulm korang beli tuh fikir laa dua tiga kali dulu
better cari baju mcmni


lagi selesa nak duduk pun ta bermasalah ni Ieka tengok daa mcm orang apa .. daa tu cover cover perut buncit hehehehehehe

p/s : wehh saham aku jatuh

8 comments:

mirza syazwina said...

hahaa,betul betul.baju peplum nie kecik sangat.hahaa^^

ieka farhana said...

kan ? tak sesuai langsung hehehe

Nao Mei said...

comelnya baju nie...adik tahu kat mana nak beli baju cam nie..akak minat tengk...mana tahu ade kekawan jual online..hihi

ieka farhana said...

baju mana satu kak ?

cikeyrah said...

betul tue . . sebab tue tak pakai sebab sedar diriku nie beso . .hihihi

ieka farhana said...

agagagagga .. fasha pakai oke pehh hahaha

Sheera Aya said...

aya pun setuju. even aya ni yg saiz XS pun bila pakai peplum terus nampak gemok. hihihi.

Heiladies Co. said...

Salam..

Jemput singgah blog baru HC.. peplum pun ada. Pd pendapat HC peplum ni boleh digayakan tetapi kena pada ukurannya lah. Klu rasa2 ukurannya kecil baik jgn pakai sebab memang tak manis pun. klu peplum tu tak ketat sgt boleh je gayakan dengan tudung yang menutup dada or shawl panjang. untuk keselamatan mmg kena make sure betul2 ukuran badan dgn peplum yg nak dibeli.klu tak nnti bukan jd peplum tapi jd mempelum.hehe..