Segmen : Hey ! blogger asal mana?




dateline 30 april 2013


nak join klik sini

Senyuman Bermakna



Harini awak datang dengan sebuah senyuman
senyuman itu paling bernilai buat saya ..
Jika hendak dibandingakan dengan yang lain ..

Awak tahu kenapa bernilai ?
Itu maknanya ..
Awak seronok bila berjumpa dengan saya
Awak sayang saya macamana saya sayang awak ..
Awak terima saya seadanya dan 
Awak hargai saya .
Terima kasih awak .

Seandainya esok saya sudah tiada lagi .
Saya nak awak mengiringi saya
Awak jangan menangis diri ini tidak berdaya lagi untuk memberi semangat
saya nak awak kuat walaupun tatkala itu awak sedang bersedih 
saya nak sebuah senyuman itu agar dapat menampung segala kesedihan awak
saya nak senyuman awak itu menemani awak tika membaca al-fatihah buat saya
sebab pada saat itu saya tidak dapat membaca sekali .

Tinggallah saya bersendirian dibawah tanah
tapi awak jangan menangis dan mencari saya sebab saya tidak dapat kembali kepangkuan awak
in sha allah suatu hari nanti pasti kita akan bertemu di syurga 
walaupun apa pun berlaku saya nak awak sentiasa bersenyum sebab ia dapat menghapuskan kekurangan kepedihan yang pernah awak alami selama saya pergi ..

Boleh tak sayang ?










Review Blog 1 2 3 4 dan 5

Assalamualaikum

Maaf Ieka selalu tangguhkan kerja haih nak tanak Ieka kena bangkit update entry ni . So petang ni Ieka na review lima blog yang Ieka dah pilih tuh .. Review blog yang mana alaaa yang segmen ringkas ini *gedik dah dua minggu tapi ta reti na update lagi hahaha .. sorry busy busy ..

So inilah hasilan daripada random.org


// klik gambar biar jelas \\


sYuhAdA sALLeH

ini blog pertama random.org pilih .. Mari kita review blog beliau ..

  • Template tade masalah cuma perlu kemaskan sikit biar bagi tersusun rapi
  • Header sangat cantik kalau header tuh bercantum dengan blog post lagi menarik kot
  • Kalau boleh sidebar tuh kasik kemas sikit , kukuh memang kukuh tapi biar tampak kemas
  • Terlalu padat dengan iklan apa kata awak susun iklan-iklan dalam blog awak satu tempat maybe nampak kemas ..
  • Blog post dah ok takde masalah
  • Overroll ok tade masalah rasanya cuma perlukan kekemasan dalam blog itu penting 


ﷲ Budak kampung ﷲ

blog seterusnya 

  • Template yang sangat kemas , masuk jew blog ni mata jadi sejuk lahaii suka hijau .. Hijau utk PAS eh ? hahaha 
  • Header tuh lawa lawa .. suka suka ada pokok kelapak gituh hehehe ..
  • Memiliki sidebar kukuh ..
  • Kalau blog post kurangkan lagi boleh tak ? jadikan 2 atau 3 post *cuma pendapat ..
  • Sejuk mata memandang segar bugar hiihihihi ..
  • Overroll PERFECT



kenapa letak icon ni ? sebab blog ni tade header hihihihi

  • Template sangat kemas , lelaki punya blog ta payah edit pon tape janji kemas macam blog abang ni .. abang ? sesuka Ieka jew panggil abang hahaha :b
  • Header ? tade header pon tape , orang na masuk tengok cerita kau kat post bukan tengok header betul tak ? hee
  • Siderbar kukuh tolong jangan robohkan kikikikiki
  • Apalagi na review ni semuanya macam ok je ! kan ? tade masalah kan ? kan ?
  • Overroll PERFECT



jom masuk blog kepop eh ? kpop sorry haha

  • Template sangat kemas dan tersusun
  • Header pon menarik , kau cantik tertarik kau memang debomb 
  • Sidebar lengkap tidak goyah dan kemas
  • Blog post banyak entry kpop ? OMG .. 
  • Overroll PERFECT


 Farahanies Territory ™

ini blog kelima .. 

  • Template kemas pink tuhhh hehehe .. loike loike
  • Header tade masalah lawa anggat ..
  • Sidebar kiri kanan , ok ok tade masalah tapi Ieka lebih suka sidebar left or right hee
  • Blog post takde masalah ok jee
  • Semua ok PERFECT
semua web pages loading takde masalah , esok ataupun malam ni Ieka akan teruskan review blog 6 7 8 9 10 sorry sesangat sebab lambat update bukan malas cuma ta menyempat hhihihihihhi .. apa apa pon selamat berjaya dalam dunia blogger mari kita blogwalking bagi merapatkan hubungan silaturahim sesama blogger ..




segmen kenalkan diri - CIK i l y





Assalamualaikum Salam Sejahtera *nyanyi pulak da hehe* Jom Join





Harini Ieka na join segmen Cik ILY , korang nak join tekan sini tuhh ..

1. Real Name : Farhanah Haziqah Binti Noh 
2. Nickname : Ieka , Farhana , Adik Akak *actually iolls anak sulung tapi ramai panggil adik so mcm muda you
3. Starsign and Age : LIBRA!! Batch 95 !! cuba teka berapa ? *amik calculate 
4. Male or Female : soalan ni terlalu susah saya nak jawab sebab saya SHEMALE hehehe :b

5. Facebook : Farhanah Haziqah *jumpe ta ? yang comel comel tuh saya lah ..
8. Other : Instagram : instagram.com/ikafhana Wechat : IkaFarhana

9. Hair Color : Rainbow maybe !! hehehe cool what ?
10. Long or Short : Botaklah walaupun tade dalam soalan hehehe *rambut saya adalah rahsia cewaahh haha

11. Loud or Quiet : korang na mana ? Ieka ni riuh rendah haha tapi Ieka pendiam mcmana tuh ?
12. Sweats or Jeans : memana pon boleh asal pakai selesa berkilau ta bermakna kalau hati tak ada haha
13. Phone or Camera : 2 in 1 handphone + camera = phonecamera ..
14. Health Freak : natang apaan ni ? hahaha
15. Drink or Smoke : saya minum air masak jee kehkehkehkeh ..

16. Do you have a crush on someone : Crush ? Koko Crunch ? kalau nak tahu rujuk moments wechat saya

17. Eat or Drink : dua dua saya pilih ..ku pilih malaysia *tetiba haha
18. Piercings : ada ada tapi dulu sekarang dah tertutup sobsobsob
19. Tattoos : ada banyak kat muka *weh itu pimples ngek hahaha ..

Have You EverBeen In A Relationship : IDK laa
Quarrel with someone u like : ADA !! ta bertengkar tapi suka sakat dia sebab dia comel hahaha ..

Been in a car accident : Alhamdulillah never and never..
Been in a fist fight : NO lah ..

First Piercings : ta ingat lah tapi time lima tahun kot , Ieka yang hulur diri telinga nak haha berani kan saya ? 

Best Friend(s) : ada ke dalam dunia kawan baik ? haha semua makan kawan booo :p

Award(s) : ntah ada kot *bajet retis hhaha

Crush : sila rujuk moments saya hahaha ..

Vacation : Mekah In Sha Allah saya akan tinggal Mekah suatu hari nanti .. 

Last person you talked to : my mum baru jeh tadi hahaha 
Person you texted to : Haziq dia kembar saya ..*femes nama kau ziq haha
Person(s) you watched movie with : haa dah lama ta tgok movie sadlife hahaha

Food you ate : semua yang HALAL
Drink you drank : semua yang HALAL

Movie you watched : ntah ntah ntah *maknanya saya dah lama ta tgok movie hehehe
Song Listened to : save you tonite (oneD) , tak cuba kembali (asfan) , tapi aku bukan dia (judika)
Thing(s) you bought : choki choki important for me 
Person you hugged : semua aku peluk kecuali lelaki dah baligh hahaha
Favourite food : tempe goreng cicah sambal kicap hahaha
Drinks : Milo

Have you ever kissed in the snow : eeuwwww apanii double meaning betul hahaha
Celebrated Halloween : tak saya ISLAM
Had your heart broken : hmmm no comment
Went over the limits on your cell phone : only one
Came out of the closet: No 

Gotten Pregnant : OMG saya dah pregnant hahha XD .. 
Had an abortion : NOOOOOOOO

Done something you've regretted : tidak pasti ..
Broke a promise : ntah laa
Hide a secret : hahaha terlalu banyak full memori dah nii 
Pretended to be happy : always meh :)
Left the country : hmmm idk --"

Tried something you normally wouldn't try: ofkos lah tu baru Ieka Farhana hehehe
Cried over the silliest thing: hahaha yes im bodo nya saya kan ?
Ran a mile: ta berapa nak ingat haha
Went to the beach with your best friend(s): baru je pergi ..


Stay single the whole year: tolong tepuk tangan saya dah nak setahun lebih single ni hehehehe
Currently Eating: nope im fulling
Drinking: tengok lah jawapan currently eating
Listening to: perlu jawab lagi ke ?

Waiting for: masuk ipt yeayy saya dah besar haha

Your future

Want kids: ofcoz nak !!!
Want to get married: NAKKKKK *cehhh semangat je haku menjawab
Careers in mind: leader chef hahaha impian saya tuh


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Lips *bibir yang seksi pink dia warna pink yang ta isap rokok yang ta edit pakai photoshop haha
Shorter or taller: taller lah .. 
Romantic or spontaneous: terlalu romantik pon ta bole terlalu spontan pon ta bole depends on laa hahaha
Nice stomach or nice arm: HAHAAHA no comment 
Sensitive or loud: sensitive ? nak mampos hahaha
Single or relationship: apa masalah soalan ni ? hahaha
Noisy or quiet: Noisy lah baru gempak hahaha

Have you ever Lost lasses/contacts: Maybe
Ran aways from home: NAk SANGAT hahaha tapi kesian pulak heheehe
Hold a gun or knife for self defense: belum cuba lagi nant nak try hahaha
Broke someone's heart: err sorry 
Been arrested: tangkap apa ? wet catch ? omg ta penah gila hahaha
Cried when you lost someone: err yeay heee

Do you believe in

Yourself: depends on situation hahaha *50-50 lahh
Miracles: yess
Love at first sight: err ada cinta pandang pertama sangat indah tapi cinta terakhir lebih bermakna kikikiki
Heaven: yeayyyy
Santa Claus: TIDAK TAHU :(
Things last forever: mungkin lah

Is there one person you want to be with right now: perlu lah nak kahwin cepat ni hahaha :'D
Is there a person you make a promise with now: yes , saya pegang pada janji
Is there a person that you can't forget now: ada ada ada
Is there something you really want to do now: update blog sbb semua org dah marah haha
Is there something you really wish to have it now: harap sangat hee
Is there something you wanted to say to someone now: nope laa


macam soalan dekat ASK.fm dahh hahaha ..
rakan saya tag awak dan awak

dateline "1 Jun 2013"

Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013

Assalamualaikum

JOM JOIN


nak join tekan sini

Review 3 Blog Bertuah

Assalamualaikum

Harini baru ada masa nak update blog setelah hampir seminggu mood malas melanda diri Ieka , so harini kena sambung keje .. ok harini petang ni Ieka na review tiga blog bertuah , jengjengjeng dah ready ?

Segmen Ringkas Ieka  masihkah kaurang ingat lagi ? ta ingat tekan lah link tuh hehehe .. 
walaupun cuma 29 bloggers yang join itu sudah memadahi terima kasih awak awak semua hehehe .. so harini Ieka na buat entry pasal korang .. cehh glamor uolss hahaha .. tapi Ieka takutlah nak review sebab korang semua ni hebat hebat belaka kalah Ieka ni yg baru na menjinak jinak diri dalam dunia blogger ecehh tana kalah ayat Ieka heheh ..

so tiga blogger pilihan cik puan random.org kita adalah

bunyi drum
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jengjengjeng
-
-
-
-
-
-
-
-


// klik gambar biar JELAS \\

Blogger Bertuah Pertama


           NurulSyahira

itu dia header empunya diri ..

  • Blog anda sangat simple tapi kemas i like youu *gedik jap
  • Header anda pon sangat simple , itu sudah memadahi ..
  • Sidebar anda pon kukuh tapi kan dik kalau boleh edit lagi eh biar nampak cantik wuu
  • Alaaa adik ni batch 99 mudanya baru form 2 yew hehehe ^^ belaja rerajin walaupon PBS hahaha
  • Kurang kan post entry anda boleh paling max pun letak dua atau tiga .. sebab ada orang malas na scroll bawah
  • overoll okay .. dah follow adik syahira 
Blogger Bertuah Kedua


✿ FARSYA ✿

onom onom comel doodles tu hee

  • Blog serba PINK .. lawa lawa suka suka .. hehe
  • Header simple sangat jangan tukar tau dah lawa ni ..
  • Sidebar pon dah kukuh
  • OMG adik ni lagi muda laa baru 10 tahun .. OMG dik blogging blogging jugak belaja rerajin k jangan jadi mcm akak ni hahaha ..
  • UK ? fuyoooooo duduk United Kingdom terbaik lah dik ..
  • blog post tade masalah
  • overoll oke ... PERFECT dah follow farsya
dan Blogger bertuah terakhir

Blogger Bertuah Terakhir ..


Nabila Biela

rezeki kakak comel ni hehe

  • Takutnya nak review , takut akak ni senior hahaha :')
  • Blog sangat simple tapi kemas ada warna pink i like aummm ..
  • Header tuh menarik sebab gamba kak biela ada *header matang ..
  • Sidebar pon kukuh kuat jyeahhhh ta goyang laa ... haha
  • Kalau bukak fb kan notification Ieka penuh dengan muka kak biela ni hehehe .. ta payah bukak dah tahu sape hehehe ..
  • overoll ok PERFECT takut na komen bebanyak hahaha :') ..
okay itu sahaja utk tiga blogger bertuah Ieka ..
hmm topap tuntut hari ISNIN tau ... elaun ta masuk lagi ahaha .. 
nak tuntut mcmana cari Ieka di Ieka Farhana FB
kalau tak boleh add tinggalkan link fb korang kat komen ok ..
Ok perserta yang lain tamau sedih ada lagi kan Ieka na review 10 blog lagi dalam masa 24 Jam so jangan sedih ok .. korang blogwalking lah sekali dan jom eratkan hubungan silaturahim sesama blogger jyeahhhh

p/s: Ieka bagi sampai jumaat depan utk tuntut topap kalau ta Ieka pakai haha

Segmen : Gadis Blogger DSLR

Assalamualaikum 


Jom join



Nickname : Ieka Farhana
Warna Tudung : Soft pink
Warna Baju : Baby Blue

Tag : awak dan awak

nak join mcmana tekan sini

Segmen: Jom bergegar dalam blog!

Assalamualaikum


jom join klik sini

Review Followers Ke-1000

Assalamualaikum

Hye korang harini , Ieka nak review followers ke-1000 tuh sebelum tuh terima kasih kepada blogger yang sudi support entry ini terima kasih sangat-sangat .. So harituh Ieka dah buat entry untuk followers ke-1000 tuh di Sudah Ketemui Followers Ke-1000 ..


http://nasuhanass.blogspot.com/

Nasuha

Harini Ieka na review blog Nasuha followers ke-1000 Ieka tuh ..


  • Blog Nasuha sangat simple dan kemas , web loading pun sepantas kilat mcm kuda berlari .
  • Header pun sangat simple dan comel .
  • Sidebar pun kukuh tapi tolong letak contact me senang orang nak cari awak . Profile Nasuha perlu edit lagi eh ..
  • Blog post pon okay cukup laa paling max 3 post sahaja ..
  • Navbar sangat lengkap dengan pelbagai info ..
  • Blog Nasuha perlu diperbaiki nak simple boleh tapi jangan terlalu simple .
itu sahaja untuk review blog ke-1000 .. Selamat Maju Dalam Dunia Blogger ooooo yeayyy
jangan lupa follow insta Ieka .. instagram.com/ikafhana
Nasuha nant tuntut topap hari Jumaat ni ok dan blog anda automatik jadi bloglist kekal Ieka !! Terima kasih ...

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih




nak join klik sini

I'm Directioner

Assalamualaikum

Hii kalian yang saya sanjungi , selamat petang jumaat !! apa plan korang petang jumaat mcmni ? sharing lah sikit dan sila jangan contohi diri Ieka sebab Ieka akan terperap dalam bilik selama 24 jam .. Lifeless ok .. who cares ? nobody cares what ? *yehuuuu speaking London kau kalah mak jemah hehehe ..

Tajuk petang macamni tidak boleh blah .. HAHA so weird ini budak entah mimpi apa nak taip pasal diri dia dengan one direction tetiba buat enrty haa engkau .. Macam kebiasaan orang tanya Ieka .. Ieka kau suka kpop tak ? ayat first Ieka akan keluar HAHA ... apa yang kelakar pun taktahu yang pasti Ieka cuma minat Nichkhun jew tade laa tahap Ieka hafal lagu korea !! TAK TAK TAK ... haa Nichkhun tu siapa ? alaaa ahli 2pm tuh ...



dia comel what ? tapi orang cakap korea bukan penghalang untuk buang minat dekat one direction *cehh ada ke orang cakap ?! haha lakalaka laa Ieka niii ... Alaaa setakat mamat korea korang dok sanjung ta tergugat iman Ieka na minat korea tetiba .. *ayat mintak kaki kau tahu ? puihhhhh ..
Oklah , Ieka cuma nak share story macamana Ieka boleh terminat



PERTENGAHAN Bulan Januari 2013 ..

Pada kesemulajadiannya *broken malay maluu cikgu bm Ieka dapat anak murid mcmni* .. Ieka just minat one direction gituhhh-2 .. just sekadar suka takde laa suka mana pun kehkehkeh .. Kejadiannya bermula setelah Ieka pergi Kuala Lumpur ta payah nak Kuala Lumpur sangat eh Ieka .. hahaha keyelll sudahlah .. Ieka buatpe pergi keyyel haa ? Ieka pergi mintak kerja kat chow kit huahuahua that's not funny guysss .. wuuuuu~ tade Ieka datang melawat jumpa kawan lama .. ok selama seminggu ni Ieka duduk rumah dia , hari-hari Ieka masuk bilik dia , lepak dalam bilik dia hambekkk kau , setiap sudut ada poster one direction .. gila fanatik minah niii .. sampai tengok tv dia kasik Ieka naik hantu tengok dvd "up all night" tuhh dia kata nak beli "take me home" tapi tade duit .. Alaaa benda tuh tak pentinglah buatpe na beli kan ?
Ok balik ke Joho Bahru , esok pagi on lappy bukak utube dengar lagu one direction habes lagu one direction Ieka download haa sudah dah terkena sampuk hantu kot budak niii .. Lepastu pergi kedai dvd kan mesti cari "Take Me Home" nak mengharapkan mat salleh download full album lama lagii.. tapelah just cuci mata tengok opening take me home tuhh ...


sumpah mereka sangat comel , antara lima orang nii Ieka minat Niall Horan bila Ieka cerita dekat kwn Ieka yang kat keyyel tuh dia menyampuk "elehhh dulu time Niall Horan gigi terabur tanak adore dekat dia" eh !!! kalau kat sebelah dah lama kena sekeh hehe ... tapi if one direction datang Msia wa na pergiii .. ta kesah arr org nak cakap yang penting wa na pergi jugakk *hentak kaki* .. tapi Ieka ni tade laa fanatik sangat dengan one direction nii cuma bila nampak gamba Niall , automatik mulut akan menjerittt "ahhhhh omg my boyfriend" time tuh kalau orang nak cakap Ieka gila , cakap lah kalau nak rasa mulut kena cabai hahaha ... 


that's all my boy .. uuuuuu~ ada sesiapa nak baling kasut ? sila baling cepat ahaha .. kalau lelaki minat oneD ni mereka golongan lelaki comel ok .. HAHA .. 


tenung lama-lama gambar Niall sampai kau rasa nak terkeluar bijik mata baru kau pandang tempat lain XD haha ...


NOTE : Nak suka boleh tapi jangan sampai tak mengaku kau warganegara MALAYSIA XD

Segmen:1000 Followers!

Assalamualaikum

Harini join segmen Adam Faiz .. Tahniah yew Adam dah cecah 1K kita sama k .. hehehe 
kalau ada kesempatan Adam joinlah sekali segmen Ieka .. Simple jee
klik sini *sempat promote hehe ^^


nak join tekan sini
dah ikut semua syarat ... 

Contest Blog Super Kawai by Bubu

Assalamualaikum 

terima kasih capital KHY tag Ieka dekat sini
mintak kerjasama korang jangan lupa join segmen terbaru Ieka ni mudah dan ringkas jom join



korang nak join tekan sini

saya tag awak dan awak

dateline 30 April 2013

p/s : tuan tanah saya dah follow semua syarat awak ... kalau sudi join lah segmen ringkas saya ..

Sudah Ketemui Followers Ke-1000

Assalamualaikum

Selamat malam kalian semua , 
eh korang yang sedang baca entry ni korang dialu-alu join segmen ringkas nii mudah jee
Jom Jadi Followers Ke-1000 Ieka Farhana .. ada ganjaran lumayan tau rugi tak join ..

so apa tunggu lagi tinggalkan link blog korang di ruangan komen di sini..
Korang tahu tak ? Ieka dah jumpa followers ke-1000 tuh


tudiaa .. terima kasih jadi followers ke-1000 Ieka Farhana link awak akan kekal dalam bloglist utama Ieka .. 
review blog ? haa tu nanti , tunggu dateline .. terima kasih nasuha
jom blogwalking blog nasuha
nant pm Ieka mintak topap free ok ...
boleh cari Ieka di sini Farhanah Haziqah(FB)
tuntut topap k nasuha .. terima kasih 


Jom Jadi Followers Ke-1000 Ieka Farhana

Assalamualaikum

Harituh Ieka , ada buat segmen kan ? siapa join dia ingatlah tapi entry tuh terdelete tau .. bukan sengaja tapi tak sengaja so nak mintakk maaf siapa yang dah penat-penat buat entry tuh lepastu terus takde habuan .. So untuk tebuskan kesilapan Ieka harituh .. Ieka nak buat segmen ringkas sahaja .. Korang nak join tak ?
Kalau korang nak join kena ikhlas tau ^^ ok mudah je 


korang tak payah buat entry .. apa yang korang perlu buat korang follow blog Ieka siapa yang belum follow tuh linkkan link blog anda di ruangan komen ... bagi sesiapa Ieka belum followback letakkan link anda dan mintak Ieka followback deal ?! okok 



siapa yang jadi followers ke-1000 Ieka .. Ieka akan 

review blog korang , letak link blog korang dalam bloglist kekal dan akan dapat topap free RM5 ..
*adat laa eh , Ieka ta sekolah , ta kerja pulak tu hehe*

oke bagi yang tinggal link Ieka akan pilih 3 blog bertuah *pilih secara random

untuk direview dan 3 blog bertuah Ieka tuh akan dapat topap free RM5 .. 

dan Ieka akan pilih 10 blog bertuah *pilih secara random

untuk direview 24JAM

ada faham ? ok kalau faham jangan lupa ajak rakan-rakan lain join ...

dateline sampai ahad ini (14 april 2013) .. penyertaan akan terbatal sekiranya tidak melebihi 25 orang .. goodluck guys :)

Segmen Saya Nak Menang Hadiah Dan Dibloglist

Assalamualaikum



nak join klik sini

dateline

 20 /4/2013*kalau ramai yang join akan ditamatkan awal*

Senarai Hadiah

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10
Pembahagian Hadiah


TOP REFFRAL: BOLEH PILIH DUA HADIAH*akan diberitahu awal*
RANDOM: SATU HADIAH SORANG 


apa tunggu lain jom join

3D Street Art

Assalamualaikum

Hello kalian semua , selamat petang isnin .. Korang tengah buatpe tuh ? Homework dah siap ? Harini pergi belajar 'hentak kaki' tak ? act masa tu ada orang dia update kat twitter mcmni tau "harini penat sangat ada belajar hentak kaki" fuhhh budak zaman sekarang majulaa kan ? kawad kaki terus jadi hentak kaki haha XD usually budak zaman sekarang lebih genius dari kita ? 

So kita taknak buang masa dan taknak membazir tenaga , harini Ieka na tanya ada tak di antara abang , akak atau adik yang masa spm ataupun bekas spm dulu amik pend-seni ? .. Ramai lah orang cakap alaa orang yang sama seni ni takde masa depan :o kejamnya mereka berkata sedemikian , sekarang dengan senilah dorg terhegeh-hegeh kan ? pada harini , seni ni sangat berguna dalam setiap lapisan masyarakat .. 
Dengan hasilan seni mereka , mereka berjaya membawa hasilannya ke persada dunia .. Alaaa macam korang buat blog design blog ni pun guna seni kan ? see seni ada di mana-mana dan tidak kenal erti usia .

Ieka rasa kan ? lukisan 3D ni mampu menarik perhatian orang ramai .. 


macam real life kan ? tapi hakikatnya sebuah lukisan biasa ..

korang pernah dengar TRICK ART MUSUEM I-city SHAH ALAM ?
untuk pengetahuan semua , ini merupakan 8000 Muzium Kaki persegi TRICK yang mempunyai 5 tema Amadeus, Mesir, Marine Life, Haiwan Kingdom dan Klasik Moden...
apa yang anda boleh dilihat di sana lukisan 3D menghasilkan suatu objek yang betul sebagai contoh



dipetik dari sumber google .. 

lukisan 3D sangat menarik dan mampu menarik perhatian orang ramai ..



kalau tengok gamba ni mesti gerun kan ?


so kalau korang nak tengok depan-depan gamba seperti ini korang tak payah fly jejauh sebab di i-city shah alam telah menyediakan satu muzium khas untuk 3D STREET ART ni ..

Lasagna ..

Assalamualaikum

Hye kalian semua , selamat hari sabtu petang-petang macamni buatpe ? duduk rumah ? shopping ? or jogging ? huu kalau ada yang jogging tuh bagus lah , maknanya dia jaga soal kesihatan ye tak ? 
tapi harini entry kita tana cerita pasal jogging or shopping tuh .. tapi kita nak cerita pasal makanan .. eh ta jadik pulak abang kakak atau makcik pakcik nak pergi jogging sebab terbaca entry Ieka Farhana pasal makanan hehehe .. 

Orang zaman sekarang , kalau malas masak jew beli kat luar malahan lebih sanggup menempah sejenis makanan yang jarang kita buat di rumah .. ehem so harini , Ieka cuma nak promote makanan kawan Ieka yang dia buat dan untuk dijual .. apakah makanan yang Ieka maksudkan ? 
tararrrrr LASAGNA 


dicuri dari pakcik google ^^ ..

ini contoh kawan ika punya lasagna





occay kepada para pembaca blog yang area seksyen 1,2,3,4,5,7,8,9,10 , sekitar ukm dan yang berminat nak tempah tu boleh lah 
hbungi beliau 0172293996 (Fara) ..
Beli lah kalau nak rasa sedap ke tak .. ? confirm sedap punya .. murah pun murah dan
Selamat mencuba :)

Pretty Little Badges

Assalamualaikum

Hye kalian semua , Ieka mintak maaf sangat sebab Ieka ni macam halimunan sekejap ada kejap takde sememangnya ke-busy-an Ieka mengalahkan membubarkan parlimen HAHA .. opps takde politik dalam blog Ieka ni btw malam ni rasa macam nak update entry paling ringkas *cehh cerita dia macamlah selalu hapdet entry panjang-panjang kuikuikui~

Malam ni Ieka cuma na share benda alaa sejenis badges ...
Korang kenal tak rupa badges macam mana ? bagi yang taktahu meh Ieka tunjuk rupa badges macam mana




ni contoh badges yang Ieka jumpa dekat google .. hehehe ^^

btw apa yang istimewanya tentang badges ni ?
Ok laa kalau korang ada pape event macam wedding ke , birthday party ke , buat kempen politik ke , eh ? politik ? pun boleh korang boleh tempah pretty little badges ni ..
sebagai contoh orang zaman kahwin kan mesti nak meriah meriah bagaikan , kalau orang dulu orang kendarat mesti pakai bunga yang letak duit seringgit ke , dua ringgit ke zaman sekarang orang dah ta guna benda alaa tuh orang kata na save duit huahuahua tu kedekut namanya kan ?
kalau untuk birthday mesti ada goodies bag then korang boleh masukkan badges tuh dalam goodies bag kan ? kan ? orang sekarang berkenan tengok badges macam ni untuk buat pape event ..



berkenan tak ? kalau korang berkenan kan ? korang bole
cari Pretty Little Badges untuk pertanyaan harga bole pm atau email ke : prettylittlebadges@gmail.com
tapun boleh cari ke blog http://prettylittle-artsndesign.blogspot.com/ ..




Berapa Banyak Daa ?

Assalamualaikum ^^

Maaf kalian semua , Ieka tahu Ieka dah lama tak update blog . Bukan sebab malas nak update cuma busy jew macam takde masa nak perahkan idea manipulasi dekat sini haihhh haihhhh haihhhh *mengeluh kuat* , So untuk pengetahuan semua dua minggu lepas 21 march 2013 , semua calon spm 2012 telah kembali ke sekolah untuk mengambil result memasing termasuk diri aku ni hehe . So kita hint kan je lah pasal result tuh sebab cerita dia dah lapuk kot kan ? kan ? 

Ieka dah lama ta omel kat sini elakkan korang semua terus blah dari sini hahaha .. 
btw semakin Ieka tidak ke sekolah makin banyak pulak menatang ni . Pening seh na baca satu satu .. rasa-rasanya kalau letak dalam kotak besar penuhkan ?

Korang mesti tengah fening , Ieka cakap pasal apa haa ? Ieka cakap pasal gamba di bawah ni


tu haa surat tawaran dari IPTS berlambak gila pilihlah mana satu  korang berkenan ?  harini pun baru sampai lagi pehhh kalau jual dekat apek jual surat khabar lama mesti mahal hooooooo ... 
tak payah cakap surat lah .. daripada telefon pun sama cuma , ada sorg mamat ni huihhhh rajin call Ieka .. lepastu suka buat Ieka blur haha .. tapi kebanyakkannya Ieka ta pergi lah sebab semua course Ieka nak tu takde cuma Sabtu ni Ieka dah pergi daftar dekat YPJ yehuuuuuuu .. YPJ tu apa seacrh baby google k ..

p/s : nak usha kolejmasa pulak ...