HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Tuesday, 23 April 2013

segmen kenalkan diri - CIK i l y





Assalamualaikum Salam Sejahtera *nyanyi pulak da hehe* Jom Join





Harini Ieka na join segmen Cik ILY , korang nak join tekan sini tuhh ..

1. Real Name : Farhanah Haziqah Binti Noh 
2. Nickname : Ieka , Farhana , Adik Akak *actually iolls anak sulung tapi ramai panggil adik so mcm muda you
3. Starsign and Age : LIBRA!! Batch 95 !! cuba teka berapa ? *amik calculate 
4. Male or Female : soalan ni terlalu susah saya nak jawab sebab saya SHEMALE hehehe :b

5. Facebook : Farhanah Haziqah *jumpe ta ? yang comel comel tuh saya lah ..
8. Other : Instagram : instagram.com/ikafhana Wechat : IkaFarhana

9. Hair Color : Rainbow maybe !! hehehe cool what ?
10. Long or Short : Botaklah walaupun tade dalam soalan hehehe *rambut saya adalah rahsia cewaahh haha

11. Loud or Quiet : korang na mana ? Ieka ni riuh rendah haha tapi Ieka pendiam mcmana tuh ?
12. Sweats or Jeans : memana pon boleh asal pakai selesa berkilau ta bermakna kalau hati tak ada haha
13. Phone or Camera : 2 in 1 handphone + camera = phonecamera ..
14. Health Freak : natang apaan ni ? hahaha
15. Drink or Smoke : saya minum air masak jee kehkehkehkeh ..

16. Do you have a crush on someone : Crush ? Koko Crunch ? kalau nak tahu rujuk moments wechat saya

17. Eat or Drink : dua dua saya pilih ..ku pilih malaysia *tetiba haha
18. Piercings : ada ada tapi dulu sekarang dah tertutup sobsobsob
19. Tattoos : ada banyak kat muka *weh itu pimples ngek hahaha ..

Have You EverBeen In A Relationship : IDK laa
Quarrel with someone u like : ADA !! ta bertengkar tapi suka sakat dia sebab dia comel hahaha ..

Been in a car accident : Alhamdulillah never and never..
Been in a fist fight : NO lah ..

First Piercings : ta ingat lah tapi time lima tahun kot , Ieka yang hulur diri telinga nak haha berani kan saya ? 

Best Friend(s) : ada ke dalam dunia kawan baik ? haha semua makan kawan booo :p

Award(s) : ntah ada kot *bajet retis hhaha

Crush : sila rujuk moments saya hahaha ..

Vacation : Mekah In Sha Allah saya akan tinggal Mekah suatu hari nanti .. 

Last person you talked to : my mum baru jeh tadi hahaha 
Person you texted to : Haziq dia kembar saya ..*femes nama kau ziq haha
Person(s) you watched movie with : haa dah lama ta tgok movie sadlife hahaha

Food you ate : semua yang HALAL
Drink you drank : semua yang HALAL

Movie you watched : ntah ntah ntah *maknanya saya dah lama ta tgok movie hehehe
Song Listened to : save you tonite (oneD) , tak cuba kembali (asfan) , tapi aku bukan dia (judika)
Thing(s) you bought : choki choki important for me 
Person you hugged : semua aku peluk kecuali lelaki dah baligh hahaha
Favourite food : tempe goreng cicah sambal kicap hahaha
Drinks : Milo

Have you ever kissed in the snow : eeuwwww apanii double meaning betul hahaha
Celebrated Halloween : tak saya ISLAM
Had your heart broken : hmmm no comment
Went over the limits on your cell phone : only one
Came out of the closet: No 

Gotten Pregnant : OMG saya dah pregnant hahha XD .. 
Had an abortion : NOOOOOOOO

Done something you've regretted : tidak pasti ..
Broke a promise : ntah laa
Hide a secret : hahaha terlalu banyak full memori dah nii 
Pretended to be happy : always meh :)
Left the country : hmmm idk --"

Tried something you normally wouldn't try: ofkos lah tu baru Ieka Farhana hehehe
Cried over the silliest thing: hahaha yes im bodo nya saya kan ?
Ran a mile: ta berapa nak ingat haha
Went to the beach with your best friend(s): baru je pergi ..


Stay single the whole year: tolong tepuk tangan saya dah nak setahun lebih single ni hehehehe
Currently Eating: nope im fulling
Drinking: tengok lah jawapan currently eating
Listening to: perlu jawab lagi ke ?

Waiting for: masuk ipt yeayy saya dah besar haha

Your future

Want kids: ofcoz nak !!!
Want to get married: NAKKKKK *cehhh semangat je haku menjawab
Careers in mind: leader chef hahaha impian saya tuh


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Lips *bibir yang seksi pink dia warna pink yang ta isap rokok yang ta edit pakai photoshop haha
Shorter or taller: taller lah .. 
Romantic or spontaneous: terlalu romantik pon ta bole terlalu spontan pon ta bole depends on laa hahaha
Nice stomach or nice arm: HAHAAHA no comment 
Sensitive or loud: sensitive ? nak mampos hahaha
Single or relationship: apa masalah soalan ni ? hahaha
Noisy or quiet: Noisy lah baru gempak hahaha

Have you ever Lost lasses/contacts: Maybe
Ran aways from home: NAk SANGAT hahaha tapi kesian pulak heheehe
Hold a gun or knife for self defense: belum cuba lagi nant nak try hahaha
Broke someone's heart: err sorry 
Been arrested: tangkap apa ? wet catch ? omg ta penah gila hahaha
Cried when you lost someone: err yeay heee

Do you believe in

Yourself: depends on situation hahaha *50-50 lahh
Miracles: yess
Love at first sight: err ada cinta pandang pertama sangat indah tapi cinta terakhir lebih bermakna kikikiki
Heaven: yeayyyy
Santa Claus: TIDAK TAHU :(
Things last forever: mungkin lah

Is there one person you want to be with right now: perlu lah nak kahwin cepat ni hahaha :'D
Is there a person you make a promise with now: yes , saya pegang pada janji
Is there a person that you can't forget now: ada ada ada
Is there something you really want to do now: update blog sbb semua org dah marah haha
Is there something you really wish to have it now: harap sangat hee
Is there something you wanted to say to someone now: nope laa


macam soalan dekat ASK.fm dahh hahaha ..
rakan saya tag awak dan awak

dateline "1 Jun 2013"

6 comments:

Siti Farhahnis said...

From the same segmen. Good luck !
http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/04/segmen-kenalkan-diri-cik-ily.html

Mohon support 1st segmen saya : http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/04/segmen-pencarian-bloglist-bulan-may_20.html

Condoriano said...

Wah tempe goreng, sedap tu :9

Came from same segment, nice to meet you ^^

Condoriano said...

p/s: I like this 1D songs x)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Alien Ohsem said...

'cinta pandang pertama sangat indah tapi cinta terakhir lebih bermakna'

Like it! x)

CIK i l y said...

TAHNIAH ANDA MENANG !

http://oh-sourly-ily.blogspot.com/2013/06/pemenang-segmen-kenalkan-diri-by-cik-i.html

SILA TUNTUT HADIAH SELEWAT-LEWATNYA PADA 15 JUN 2013 ! *Hadiah yg TAK dituntut akan BURN pd 16/06/13*