HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Wednesday, 29 May 2013

Kahwin Awal Orang Mengata

Assalamualaikum

Harini Ieka menyusul lagi untuk update blog yang dah lama ditinggalkan sejak azali lagi .. 
Ieka da ta rajin update blog , nant bila kena angin na update dalam satu hari tuh ada dua tiga entry yang merepek .. Haaa bukan malas cuma Ieka ni busy yelah kata student so busylah mana ada masa na meng-update benda alah ni tapi rileks dulu sekarang Ieka free .. Bila dah free tu bdn ni memanggil suruh Ieka update entry even takde sape membaca ..

Ok lah rasanya kahwin awal telah menjadi trending dalam masyarakat harian kita , maksud Ieka kawan awal ni umurnya dalam belasan tahun ataupun baru na masuk duapolohan gitu haa alaaa macam blogger terkenal kita tuh Irine Nadia , Dena Bahrin , Namee Roslan semua kahwin awal walaupun usia belum menjangkau duapolohlimotahunan hahaha XD *ayat Ieka makin burok ah :/ almaklum lah da lama tinggalkan sekolah ..

So Ieka na cakap tahniah dekat kawan Ieka yang baru sahaja melansungkan perkahwinannya pada 13 May harituh .. bertuah punya Ieka dah dua minggu lepas baru nak update hahaha XD rileks laa der wa bukan sengaja memang ta sengaja pon .. tapi bila tengok in case kawan Ieka ni , ramai orang mengata pasal kahwin awal ni actually mata masyarakat dah kena stapler kot bukankah mendirikan rumahtangga lebih awal lagi afdal ? kenapa ramai yang menyuarakan tentang kahwin awal tuh dengan nada negatif .. Dalam islam pon ada mengata , kalau dah berkemampuan boleh teruskan niat kan ? daripada lambatkan boleh timbulkan maksiat .. so korang sepatutnya gembira sebab ada pasangan itu terlepas dari perbuatan maksiat ..


Jangan menilai seseorang dari luaran tapi dari dalaman pon kena menilai jugak .. Wah rasa cambest jew kahwin awal tapi kahwin awal pon ada keburukan jugak even kita dah berkemampuan adakah dek akal kita mampu untuk memikirkan hari hari yang akan datang ? wallahualam ta berani na menyuarakan ini sebab nant kata mulut longkang .. hehehe

But the way barakallah to Iqwan Nazrin dan Ain Nabihah anak dengan menantu tokey Ummiza Cafe bole baca entry ini dan ini ..





N O T A : Jangan lupa nantikan contest terbaru Ieka dengan patner Ieka akan datang :)

2 comments:

huny madu said...

kawin awal kena umpat, kawin lambat lagi la kena.. pendek kata abaikan kata2 negatif mereka2 ini, mereka ni cuma tau cari point utk dijadikan bahan kutukan.

UniMeOw said...

dulikkan kata org..hehe kalo dh lyk & mampu kawen awal,,kawen je la..ikut syariat Islam,kan bagus..hehe

p/s:jodoh 2 rahsia Allah :D