Surat Tawaran Ke Form 6 dan KPTM Kuala Lumpur

Assalamualaikum

Hai kalian sorry Ieka biarkan blog Ieka berhabuk berminggu-minggu tanpa menjengah khabar rupa .. 
Bukan sengaja tidak diupdate cuma Ieka sudah ketandusan idea mahu mengupdate bagi sempurna hahaha XD ayat sastera Ieka dah terkeluar so petang Ieka saje nak share selama berminggu-minggu ta update akhirnya dapat keluarkan satu entry yang tidak berapa menarik ..

So untuk pengetahuan semua , harini 8 Mei 2013 tarikh di mana batch 95' melaporkan diri di tingkatan 6 di sekolah tertentu , so tahniah siapa yang pergi form 6 tu belaja rerajin yew kawan .. Dan Ieka salah seorang pelajar yang tersenarai dalam tingkatan 6 2013 ..


kalau tak jelas boleh klik pada gamba tersebut ok ..

Pada asalnya memang Ieka rasa nak letak harapan dekat form 6 tapi kita pastikan maybe kita akan dapat lebih baik daripada form 6 , apa sebab Ieka tolak tawaran form 6 ? Ok laa kalau dibandingkan form 6 sekarang dengan form6 dulu maybe form 6 dulu lagi susah dari sekarang .. sekarang punya form6 da mcm dekat U kan ? keluar form6 terus dapat dploma dalam masa setahun lebih hebat !!! orang kat U tu tunggu dploma dalam masa tiga tahun ... Bila Ieka fikir-fikirkan balik biar dapat diploma lambat daripada kita terkejar-kejar dalam masa setahun lebih sebab kebanyakkan akak-akak dan abang-abang form6 kata assignment dorg lagi banyak daripada budak U ... so Ieka rasa better tunggu upu .. 

Dalam pada masa yang sama , Ieka apply KPTM .. Haa kau mohon harini esok check dah ada ..

Ieka mohon KPTM untuk spare part mana tahu tak dapat upu bole terus pergi ke KPTM kan


Orang cakap kptm bagusnya satu dah habes belaja nant senang dapat kerja .. hoyuuuuuaaaa ,,, ieka punya cara sekarang , ieka na belaja degree so ta kesah laa dapat mana mana yang penting , ieka nak belaja sampai degree baru stabil hahaha XD tamak kau tahu Ieka ni ... tapi takpe org cakap kena terapkan sesuatu dari dalam baru lah menjadikan ? 


So kepada batch 95 yang dapat matrik tu pergilah , yang dapat and pergi form 6 tu belaja rerajin jangan buat benda yang sama masa korang form 5 dan bagi yang tunggu upu tuh good luck laa result keluar 17 mei 2013 .. mintak mintak dapat ...


TAK KIRALAH NAK SAMBUNG BELAJAR KATMANA YANG PENTING BELAJAR JANGAN ENGKAU ORANG IKUT KAWAN SUDAHLAH NANT TALEH BAWAK JANGAN SALAH KAWAN AWAK TUH ...




7 comments:

SYAHRY EZZA said...

good2..tunggu upu dulu. jgn trburu2 buat keputusan.
diploma 2 tahun stgh skrng ni adik.
tp ikut kos jgk la, stgh kos mcm akaun 6 sem. kak 5 sem ja. :)

good luck ! ;)

ieka farhana said...

Ohhh dua tahun setengah .. Baguslah macam tuh thanks kak :)

mimi nasir said...

decide betul betul :) congrats and goodluck ^^,

ieka farhana said...

oh ok :) thanks

Baron Lin said...

Hi Ieka,ive applied and accepted by KPTM KL.So are ypu going there or you got your UPU results?

Baron Lin said...

Hi Ieka,ive applied and accepted by KPTM KL.So are ypu going there or you got your UPU results?

farrah faidz said...

Hai ieka. Kita dpt same place :)