Terima Kasih Guru

Assalamualaikum

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku
Terima kasih ku kepada mu cikgu 
Terima kasih cikgu ..

Eh Eh Eh syiokknya Ieka menyanyi tanpa bersuara hihihihi ..
Harini 16 Mei 2013 sepatutnya harini ieka dan kwn kwn ieka yang lain dah jadi mak kepoh dekat sekolah lahai rindunya , rasa macam nak je jejakkan ke sekolah na bagitahu selamat hari guru :') .. tersangat rindu dan tahun lepas merupakan hari guru yang terakhir buat batch 95 tapi taktahu lah ada yang pergi form 6 tu dia rasa kot sambut hari guru ni lagi kan ? kan ?


Tanpa guru siapalah kita di dunia ini .. Dari tadika hinggalah ke menara gading kita belajar dengan adanya cikgu . Cuba bayangkan dunia kita tanpa cikgu rasanya ramai yang ta reti mengeja , membaca dan mengira silap silap dunia blogger ni tak wujud jangan cakap blogger ta wujud social network rasanya takde kan ? kan ? see bertapa pentingnya cikgu dalam dunia ini . sebenarnya orang yang jadi guru ini satu anugerah . rasanya ta ramai yang boleh jadi cikgu ni .. Walaupun ada pelajar yang kurang pandai agak nakal perangainya tetapi cikgu tetap mendidik dengan sabar . Betapa besarnya pergorbanan guru ini ..
cikgu jugak merupakan ibu bapa kedua kita , mereka sentiasa dengar masalah kita dan dia akan memberi nasihat berguna kepada kita semua . So hargailah jasa guru anda ..





cuma dalam kenangan :) 


kalau tanya orang da habes sekolah , apa yang dorg rindu semestinya zaman persekolahan .. so kepada adik adik akak yang malas nak ke sekolah tuh nant korang tak sekolah korang nak masuk balik ke sekolah .. korang semua kena habeskan masa korang dekat sekolah sebab lepas jee tamat SPM korang takkan penah jejak lagi ke sekolah melainkan korang ambil form 6 ...


special for all teachers .
thank you for your dedication
thank you for your lessons
thank you for sacrifices
THANK YOU TEACHERS !


1 orang komen :

Hamir Rahman said...

selamat hari guru :D

hye nama saya amer jaya. empunya blog amercorner.com.
Saya ingin menjemput tuan blog untuk join giveaway pertama saya untuk tahun ini.

Harap sudi ya. selamat berblogging. :D
http://www.amercorner.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html
giveaway tamat . 8.6.2013