HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Monday, 1 July 2013

Favourite Things

Assalamualaikum

Korang na kekal segar dan cantik setiap masa walaupun di mana korang berada tidak kira di rumah atau di luar rumah mari Ieka na share dengan korang benda apa yang sering menjadi kegemaran untuk memakai ketika berada di dalam rumah mahupun di luar rumah ..

Dikirakan ni entry mcm favourite things yang menjadi kebiasaan digunakan oleh Ieka mana tahu korang boleh cari idea dengan Ieka sharing dekat sini *ada faham tak?

1. DAVIDDOFF PERFUME FOR WOMEN 


abaikan yang belakang tu korang semua kena fokus dekat botol kaca berwarna biru itu .. korang tahu tak perfume tu hadiah pertama masa birthday Ieka form 1 aunty Ieka belikan sumpah bau dia lembut sangat tapi harga pun berbaloi even perfume tu dah habes tapi bau dia still melekat kat penutup botol tu kalau korang nak pilih perfume beter korang try guna perfume confirm bau dia tak hilang dalam masa dua tiga hari actually banyak lagi perfume Ieka bole Ieka suggestkan tapi sebab perfume ni jadi kegemaran Ieka so Ieka pun sharing lah dekat sini hehehe ..

2. BODY BUTTER (BODY SHOP)


korang tahu tak body butter ni boleh ganti lotion tau dengan bauan rosnya menusuk hingga ke hidung katekaww .. Ieka pakai body butter ni time tidur je so bila tidur rasa tenang dengan bauan rose memalam boleh mimpi Edward Cullen hahaha kalau korang pakai mcm lembut jee so rasa mcm freshy gitu so kepada korang nak rasa tidur dalam keadaan aman dan tenang Ieka suggestkan korang belilah body butter ni tapi Ieka beli one package sekali ada shower , perfume , light lotion gituh ah so korang patut beli ok .

3. BIOGLO CLEARPORE DEEP CLEANSING MASK


Macam mana nak dapat black mask ni ? korang boleh pergi cari cosway dengan harga RM 40 kalau ada member card dapat murah sikit beli satu percuma satu . Ieka dah pakai mask ni selama dua minggu , best pakai benda alaa ni suka main tarik tarik bila nak tarik omak aiii menangis terjoget joget nak tarik hahaha .. tapi sangat berkesan lah tapi dia ada dua kaler satu black satu lagi grey , aku dengar orang cakap yang grey punya lagi bagus tapi nak tarik kau pergi masuk ICU dulu hahaha XD .. black mask ni tarik korang punya bintik putih dan juga bintik hitam lepas pakai black mask ni korang patut pakai toner .

4. LIPICE



Rasa macam nak gigit jee benda ala ni sedap mcm chewing gum , Ieka kalau keluar rumah just calit benda ni sebab Ieka seorang yang simple without makeup haha xD bila pakai lipice ni rasa mcm segar jee bibir . lipice ni ada tiga flavour tapi Ieka pilih wildberry ni rasa dia sedap ok *Ieka makan sekali lipice ni hahahaha .. warna dia pun mengancam warna kemerahan gitu btw korang patut cuba kalau na bibir korang tu kekal segar dan cantik bagi yang bibir kering pun bole pakai ,, 

rasanya ini sahaja kot Ieka na share , nant kalau ada pape lagi Ieka buat lah entry buat korang memandang bulan Jun Ieka punya entry seciput jee dan kebiasaanya setiap bulan melebihi 10 entry tapi bulan lepas rasa mcm tak esaited na update hahaha XD

3 comments:

mirza syazwina said...

lipice memang best kan^^

Farah Waheda Wahid said...

body butter tu akak suka... *_^

Budak Kampung said...

xpenah pkai mende2 alah gini takut alergic la plak