Kenapa Taknak Buat Giveaway

Assalamualaikum

Ieka ni bukannya terror kalau bab GA ada je orang suruh Ieka buat GA tapi Ieka ni bangsa 'malas' bukan malas aje Ieka ni kalau ada mood blogwalking memang semangat tapi sampai satu blog yang web page loading lembab rasa mcm na maki jee "sebelum buat blog pergi lah buat research dekat blog otai kenapa web page loading laju mcm kilat ni tak segala benda yang tak penting kau na masuk" haha dalam hati je dekat luar ta sampai hati pulak nak cakap yelah orang cakap budak baru belajar takpe kita pun faham lah :) .. so malam ni Ieka na bagi sebab kenapa Ieka ta suka buat Giveaway atau dalam bahasa pendeknya GA ..



1. Takut Dengan Sponsor

- Tak ke pelik Ieka takut dengan sponsor yelah orang kata "rambut sama hitam tapi hati mana kita tahu" Ieka ada baca satu blog ni *ta ingatlah blog sape .. Dia cakap kena tipu dengan sponsor sampai pihak perserta maki maki penganjur(tuan blog) tu sebab hadiah tak sampai . So disebabkan macam tu so Ieka malas na amik risiko tinggi Ieka dah fikir awal awal Ieka takkan buat Giveaway sampai Ieka rasa ada duit sendiri ta payah mintak sponsor korang dan seratus peratus Ieka sponsor sendiri hehehe ... 

2. Risiko Tinggi

- Macam Ieka cakap tadi bila nak buat GA ni fikir risiko ada setengah pihak tak pandang pada risiko kot tapi bagi Ieka risiko tu penting walaupun Ieka ni simple orangnnya .. Risiko yang Ieka takut tulah sponsor terutamanya sekali zaman dah canggih memacam boleh jadi .

3. Takde Masa

- Hmm masa ? jangan cakaplah Ieka punya masa punya lah padat mengalah cik retis ehhehe .. ta memang masa tu tade orang yang buat GA ni sebab ada masa lapang , hmm Ieka ? jangan cakap ah dia tamak *ieka jujur hahaha .. na buat blog lah na buat manuskrip lastly semua terabai ok itu mcm angan-angan pak jenin kan ? tu ta kira kalau dah sambung belaja elakkan blog ni Ieka delete .. Orang yang buat GA ni bukan update entry je kan kena promote sekali bab promote Ieka lemah semacam .. 

Ieka rasa ni jee Ieka boleh kongsi okay apa dari aku merepek tak tentu hala baik aku jujur dengan korang kan ? Ieka rasa korang menyampah dah baca entry aku ni ...

0 orang komen :