Trip To Medan Indonesia

Assalamualaikum

Adakah kamu semua masih ingat lagi pada tanggal 8 November 2011 hingga 11 November 2011 Ieka menjejak kaki di negara seberang di Medan Indonesia ? Masihkah anda semua ingat lagi ? kalau kamu semua masih hilang ingatan apa kata korang baca entry (( ini )) .. Sudah baca ? Alhamdulillah adakah ingatan anda semua sudah pulih ? sudah ? alhamdulillah . Okay taknak buang masa , Ieka na ajak korang jejalan ke Medan Indonesia menaiki mata untuk membaca hehehe ..

apa yang Ieka na share tentang "Danau Toba" 
korang semua pernah tengok cerita dongeng indon tak ? cerita dongeng "Danau Toba" haa kalau ingatan korang masih belum pulih mari mari Ieka ingatkan dekat (( entry ini )) lebih kurang lah cerita dia mcmni ..


Danau Toba ni mempunyai keluasan 107.8 km² *panjang kan ? .. kalau nak dibandingkan Singapore dengan Danau Toba ni rasanya Danau ni lebih luas dari Singapore .. Danau Toba ni diduduki oleh kaum suku Batak bukan batak followers tuh ahaha XD orang Batak ni lain sikit dia makan daging orang tapi zaman sekarang dah moden kan ? so takde manusia yang makan daging manusia .. Danau ni memiliki beberapa perkampungan kecil tapi ada satu tempat ni *ta ingat apa nama dia .. tapi mcm muzium orang batak mcmana cara orang batak tinggal zaman dolu dolu kala lepastu tempat potong daging manusia dekat mana so bila tour guide tu tunjuk cara cara dia memang ngeri habis .. Satu jee Ieka benci pergi Indon ni orang yang jual tu akan aim kita bila kita jadik beli so before korang na belek belek barang tuh kena berhati hati tau setakat tengok pakai boleh lah .. 

Lagi satu tempat yang menarik adalah air terjun yang berdekatan dengan Danau Toba ni


kalau korang pergi mesti akan terpegun melihat pemandangan di sini di sebelahnya pula bole kelihatan keluasan danaunya ..


okey untuk ini sahaja setakat ini nanti selanjutnya Ieka akan update entry *nak tengok cerita hantu nii hehehe 

November ni nak pergi HK and Beijing .. Siapa nak ikut angkat mata ..

1 orang komen :

Zamani Abe said...

Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?