Style Your Phone

Assalamualaikum

Wah semenjak dua menjak ni Ieka macam  suka update pasal "Shopping Site Online" kan ? yelah daripada tak meng-update pape .. Daripada nak menunggu idea datang memang tak ah cuba kalau wifi takde seminggu confirm idea mencurah curah bagaikan air terjun .. tapi bila log in jee terus jadi blank alaaa perkara  biasalah tu kan ? Okay daripada Ieka membebel panjang lebar lagi baik kita teruskan tajuk harini ...

Mesti dekat sini korang dah banyak pakai "smartphone" kan tak kira dari nokia ke , sony ke , samsung ke tapun iphone ..*pandang sepi dekat blackberry huahuahua .. Sososososo harini Ieka nak kenalkan dua insta yang menjadi pilihan remaja masa kini .. Eh yang bukan remaja pun boleh , jadi harini Ieka tak pilih kasih tau Ieka update untuk para para guys sekali .. Wah terharukan ? 

Tanpa membuang waktu yang ada Ieka nak memperkenalkan Style Casing yang menjadi idaman seluruh wanita di dunia ini .. *sorry ladies first okay ..






Mini Candy Craft menjual custom made cases . Ieka jumpa dekat ig kak Linda Roslan , so bila Ieka masuk je wahhh terus rasa macam nak makan . Kenapa rasa macam nak makan ? kalau korang tengok casing dia betul betul macam chocolate . Harga ? tidak pasti tetapi kepada sesiapa yang berkenan nak buat custom made ni korang boleh follow ig Mini Candy Craft .. dan yang pasti boleh pilih theme sendiri . Wahh macam best kan ? so tunggu apalagi jomlah singgah di Mini Candy Craft .. haa lagi satu if korang rasa macam tak berkenan dengan custom made dia korang boleh bagitahu jangan diam je , in sha allah dorang akan layan korang semana mampu yang boleh ..



Tarrarr Konsetostore juga menjual custom made cases dari guys , kalau gegirl berminat jugak boleh beli .. Kalau korang tengok casing dia ni perghhh memang lawa sangat , so kalau korang tengok mesti nak beli sekali .. Harga ? for not sure sebab kalau korang nak tahu boleh lah whatsapp kalau taknak whatsapp pun korang boleh email ikut korang punya keselesaan lah .

Ohh ye lagi satu bling ur casing ada buat giveaway (happy birthday)

Photo: Nak bagi phone case percuma hari ni untuk 3 orang yang bertuah..sempena hari jadi saya. 

Caranya senang je..like, share post ni dan komen kat bawah jenis model phone anda. 

=) 

Good luck

caranya senang pergi dekat laman web bling ur casing tuh pastikan korang like page dulu ..

then cari gamba di atas tuh ..
- like gamba di atas
- share gamba di atas tuh
- komen dekat bahagian komen tuh korang pakai phone apa ?

in sha allah kalau korang di antara tiga orang bertuah tuh akan dapat custom made secara percuma cepatlah tunggu apa lagi ..


SELAMAT BER-SHOPPING ..

Easy Peasy Giveaway by Fatin Diana




Assalamualaikum.



klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam



Larangan Ketika Tidur

Assalamualaikum

Mood nak update datang ni .. kalau tak datang takkan update ye idokk ? haha ..
alaaaa lagi sebulan kot korang akan nampak aku update lepas sebulan Ieka terus senyap dan menyepii agak agak blog Ieka ni terus delete :p .. *kau orang memang sengaja kan ?

So untuk malam ini Ieka akan share-kan pasal "Larangan Ketika Tidur" kau orang mesti esaited-kan tengok Ieka sedang gigih update hehe :p ..  



Tidur itu salah satu keperluan harian kita tapi siapa yang meletakkan tidur itu kehendak harian kita maka jangan tidur hahaha XD *ayat ekonomi kau orang apa tahu :p ...

so ketika kita tidur , kita jangan bawak lima perkara ini 

  •  Jangan Tidur Memakai Jam Tangan
Kalau korang jenis suka menepati masa janganlah memakai jam tangan ketika tidur kerana jam tangan boleh menghasilkan radioaktif walaupun hanya sedikit , tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya .. Kenapa bahaya ? allahualam tidak pasti kalau korang nak tahu bahaya dia macam mana ? korang pakai ah hee ..
  •  Jangan Tidur Memakai Baju Dalam ( Bagi perempuan kalau pondan ? krik krik krik )

Terasa macam awkward nak taip point kedua ni hehe .. Para pengkaji Amerika mengatakan bahawa memakai baju dalam lebih 12 jam boleh mengakibatkan kanser payudara .. So kalau korang taknak kena kanser payudara sila teliti perkara ini okay ..

  • Jangan Tidur Membawa Handphone

Rasanya dekat sini mesti ramaikan bawak handphone masa nak masuk tidur ? termasuk diri sendiri sekali .. kenapa tidak boleh membawa handphone semasa tidur ? sebab gelombang medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini , boleh merosakkan saraf kita .. Saraf ? omo omo lepasni letak handphone jejauh dari kita ..

  • Jangan Tidur Ketika Memakai Make-up

Haa kepada perempuan dekat luar sana yang selalu keluar pakai makeup lima enam inci korang kena ambil serious tentang soal ini . Hal ini menimbulkan masalah pada kulit kerana kulit tidak dapat bernafas . Apa korang ingat kita jee ke nak bernafas kulit pun nak jugak , so sebelum korang masuk tidur tanggalkan make up dimuka dulu dan kalau lebih baik minum segelas air masak sebab bila bangun nanti in sha allah muka korang akan tak sembap .. *petua ni ada hasil tau ..

  • Jangan Tidur Dengan Isteri Orang ( bagi lelaki)
Hal ini anda akan dapat tidur selama-lamanya ,, huahuahua just kidding byee .... 

Shopping Site Online For Guys (Instagram)

Assalamualaikum

Huahuahuahua tetiba harini teringin nak update setelah beberapa hari takde mood nak bukak lappy , so harini Ieka nak memperkenalkan Shopping Site Online untuk para para guys dekat luar sana , memandang Encik Akmal meminta Ieka buat entry untuk guys nah amik nihh hahaha

(( Ikhlas ni nak buat entry ))

ok Ieka cuba search dekat ig dan akhirnya Ieka jumpa lima sahaja
so kepada para para guys dekat luar sana korang boleh shopping sepuas puas sehati* see sampai tersalah taip ahahaha bukan sehati tau tapi hati :p korang jangan ingat lelaki tak reti shopping lelaki zaman sekarang dorang pun suka shopping mengalahkan mak jemah *betul tak ??


Jom Ieka meperkenalkan satu persatu shopping site yang menjadi kegemaran lelaki  untuk gegirls yang nak bagi birthday present pun boleh jugak usha sini

  
Rare Distro ni memang dia jual snapback , kalau korang tengok ig dia snapback dia lawa lawa tau lagi lagi snapback rebel 8 .. Kalau ada guys yang berkenan dengan snapback boleh shopping dekat sini , harga dalam rm 200 ke bawah .. dan kalau korang nak tahu snapback dia limited edition tau ..


Ada tak dekat sini tengah mencari hoodie's ? kalau korang nak tengok hoodie's lawa lawa boleh lah shopping dekat sini , harga dia boleh tahan murah tapi sorry Ieka tak sempat usha lagi hehe .. so kalau korang nak tahu harga dia semurah mana korang boleh jejalan dekat Liqqs ig ..


Wah nama mcm James Bond haha tapi ini Bond Streets ok , Bondstreets menjual baju yang terbaik dari ladang .. harga ? Ieka tak pasti cuma boleh tahan lawa lah baju baju dia so kalau korang nak tahu lebih lanjut boleh la pergi BondStreets ..


Korang mencari kasut ? haa waddebercollecti ada menjual pelbagai kasut untuk guys so korang boleh lah bergaya dengan secantik waddebercollecti ..

dan last sekali 


Yo Yo waddup man ? you want to be styling bereau ? yeayy ig Fashionupyourlife menyediakan perkhidmatan style like bereau .. so apa tunggu lagi jom follow bebanyak ...


p/s : This nov nak gerak ke Beijing dengar khabar bila musim november cuaca menjadi sejuk malam 15 degree celcius dan malam 5 degree celcius gila sejuk ..

Cathy Doll Beauty

Assalamualaikum


Annyeong Haeso .. (( acacaca Korea pulak kikikiki ))

Minggu lepas Ieka ada update pasal Instagram : Shopping Site Online kalau korang belum baca korang baca cepat okay kalau tak korang akan blurghh apa yang Ieka nak diupdate harini .. 


Cathy Doll Beauty

apa itu cathy doll beauty ? haa ada yang tak baca letew kan korang boleh baca dekat sini .. so apa itu cathy doll ? yeayyy ada tak sesiapa berkenan nak jadi macam doll ? kalau lelaki kata ada Ieka taktahu nak cakap kehkehkehkeh sumpah comel .. Cathy Doll Beauty ni menjual barang barang keperluan wanita atau perempuan sebab wanita itu nampak macam berumur sikitkan ? hehehe

actually sekarang dekat ig (( instand for instagram )) berlambak gila Cathy Doll Beauty Shoppe ni .. rasanya ramai tertarik dengan benda benda yang comel ni lagi lagi colour pink .. waaa mesti semangat nak kumpul duit beli barangan daripada Cathy Doll ni ..

Ieka jumpa Cathy Doll ni dari ig Kak Dena Bahrin .. Ieka tertarik dengan " Refreshing Mist Face "

apa tu ? haa ni dia



sorry dipetik sumber google .. 

haa mcmni lah ghupe sebenar " Refreshing Mist Face " anyway benda ni sangat berguna tau .. kalau korang baru habes kuliah ke pastu kulit sembab so korang spray benda alaaa ni kat muka .. pernah tengok tak Running Man ep berapa tah yang Ji Hyo spray muka guna " Refreshing Mist Face " so bila korang pakai nant muka korang jadi freshy gituh .. Benda ni cepat habes tau sebenarnya , so susah nak jumpa kalau dah jumpa tuh dikira naseb .. so dikirakan bahan ini dihasilkan dengan mineral water so bila pakai tak pedih ..

setiap kali Ieka sign in ig confirm produk ni pasti laku



haa apa function boya ni ?

kalau korang nak tahu dia mcm mask before korang masuk tidur biarkan selama 7-8jam bila korang bangun nanti muka korang glowing gituh mcm artis korea katekaw .. yang terbaru sekarang Bonjour Le Paris dia mcm sabun mandian yang wangi kalau korang nak tahu lebih lanjut Ieka akan senaraikan cathy doll shope di ig .. kalau takde ig korang boleh cari sendiri laman sengsawang facebook


  1. azie_shop
  2. cathydollovers
  3. hisyfadzbeauty
  4. shop_world
  5. lizshoppe_cathydoll
  6. koreanbeautyproducts2
dah tu jee Ieka jumpa setakat ni ... kalau ada info yang menarik in sha allah Ieka akan update sorry kalau tak dapat bw sebab bulan ni bulan busy nak uruskan travel dengan study so mcm ta sempat nak update ..  kalau ada masa in sha allah kita jumpa lagi

adios ...



Instagram Shopping Site Online

Assalamualaikum

Jam di dinding lappy menunjukkan pukul 430 am waktu Malaysia dan Ieka masih tidak dapat melelapkan diri tulah orang dah cakap jangan ambil kafein before tidur dan sekarang mata segar mcm burung hantu , burung hantu pun dah nak tidur balik .. 


** japp fikir nak tulis ayat apa **

Huahuahua akhirnya Ieka tertidur selama dua jam yeayyy tepuk tangan lagi sekali , jam dinding pada lappy menunjukkan pukul 752am waktu Malaysia .. tidur bersama window lappy terbuka nasib baik tak peluk hehehee ^^


Okay entry kali ini Ieka nak share apa yang menjadi menarik perhatian bila datang ke laman web Instagram di antara yang menariknya shopping site online semuanya murah belaka ..

Harini Ieka nak share shopping site mana yang telah menawan hati Ieka ni .. Jom check it out ..

DELICIOUSSCENT


Kepada peminat minyak wangi yang tegar *bukan tegar tuh haha .. Korang boleh dapatkan jenama perfume Victoria Secret ori dan harga termurah .. Selalunya dalam masa seminggu perfume dia selalu lari di pasaran yelah susah kot nak dapat harga vs termurah tuh kalau kat luar tak dapat bawah RM 80 .. tapi kalau korang nak lagi boleh datang shopping ke vshub.com haaa lagi murah ...

BRACESSTORE



Bracesstore menyediakan perkhidmatan seperti fake bracess .. dan korang boleh dapat harga murah yang penting bawah RM 200 .. Ieka tengok laku jew fake bracess even benda ala ni just untuk cantik .. Korang boleh dapat pelbagai warna dan bentuk yang tersedia ada selain fake bracess , mereka ada jual lips mask , nose up dan pelbagai jenis barang kecantikan ..


PSYCHEDELICSTORE




Kepada peminat fashion terkini korang semua dijemput serbu ke PSYCHEDELICSTORE korang boleh dapatkan pelbagai baju dan seluar trend terkini dan harga dalam RM 60 ke bawah .. Bagi orang JB korang boleh datang ke Jalan Dhoby sebab kedai ada di sana ..


RAPTLOOK



Bila Ieka tengok Raptlook kan , confirm Ieka akan menjerit sebab apa ? dia jual long sleeve dengan harga murah mata Ieka ni kecik besar kecik besar jee tengok .. Bagi korang yang suka long sleeve loose boleh jejalan ke Raptlook dan sesiapa disini mencari long overrall korang bolehlah usha usha ke sini lingkungan harga dalam RM 100 ke bawah ..


 THINGS2SHOP



Semalam baru usha benda ni , benda ni Ieka jumpa dekat Insta Kak Deena .. First time Ieka masuk sini , wahhhhh dalam ni jual Cathy Dolls Product from Korea dan pagi ni second Things2shop ni follow Ieka , so bagi sesiapa nak cuba jadi Dolls mcm SNSD tuh boleh lah order harga dalam RM 50 ke bawah .. 

MIZSIVIA_SHOPPE



Mizsvia Shoppe menjual jam tangan berjenama , tas tangan berjenama dan jugak kasut berjenama tetapi dengan harga lebih murah , Ieka tak pasti berapa sebab Ieka ta sempat usha satu persatu .. Cuma Ieka tahu jam tangan berjenama tu lebih murah ada dalam RM100 ke bawah .. kalau nak tahu boleh lah tengok sendiri ..

GORJESLOLLI



Gorjeslolli hanya menjual accessories wanita , seriously memang lawa lawa bangle dia harga dia pun ok lah bawah RM40 .. Memacam jenis bentuk ada kalau korang usha confirm mesti nak beli .. 


and the last one

KOREANBEAUTYPROD



Haa ni yang tadi Ieka cerita dekat THING2SHOP .. yang menjual cathy doll products ..





so apa tunggu lagi jom shopping .. terlanjur shopping dekat insta tuh follow lah Ieka sekali tau tau ** klik dekat sidebar icon insta tuh tau tau hehehe 


Happy Shopping 

p/s : ouh yeah nanti Ieka update pasal hijab shopping site online k ..


Segmen 1st Mama

Assalamualaikum





jom join klik banner 


Salah Siapa Kita Atau ?

Assalamualaikum

Sugeng rawuh (( hua hua tetiba keluar jawa )) 

So memandangkan semalam sudah bermula peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah , UPSR dan harini merupakan hari kedua bagi murid tahun 6 ..





Mesti adik adik dekat rumah sana tengah buat revision kan ? *jeling tengok adik aku -_____- huahuahua dia tak study kot ... Ahh pedulikan semua itu dan Ieka ada terdengar suatu cerita hot tapi aku rasa mcm nak marah pun ada ..


begini ceritanya ..

sebelum UPSR bagai nak rak buat kelas tambahan sampaikan tak sempat nak tidur nak makan adedede itu tipu , yelah sampaikan hujung minggu pun takde masa untuk berehat ishishish kalau kau orang baca mesti rasa sadiskan ? wehh memang sadis cikgu macam tak ingat nak berehat kalau nak capai target pun janganlah sampai macamtuh sekali , sampaikan nak dekat exam pun still buat kelas sampai tak ingat dunia.. bukan setakat tu jee pergi sekolah pun awal balik nak dekat mahgrib sampaikan sekolah agam diabaikan ..

okay itu cerita sebelum dan semasa UPSR pulak 

soalan bocor ? huaaaa dah selalu dengarkan , tapi yang paling banggang Ieka pernah dengar cikgu siap bagi jawapan dekat anak murid .. 
cop cop apa guna kelas kelas yang cikgu buat before exam ? ehhh memang tak adilkan cikgu kot yew janganlah sampai begitu kesian tau dekat anak anak murid yang sentiasa datang kelas tak kira masa tu sampaikan hujung minggu takde masa nak rehat ..  tuptup cikgu boleh bagi jawapan free ha ha ha Ieka rasa cikgu zaman sekarang tak bijak macam dulu lagi kot .. *sorry if ada yang terasa ini cuma pendapat sahaja ..


habis tuh kalau tak lepas target tuh macam mana ? nak salahkan siapa ?
fikir fikirlah sendiri

Resepi : Spagehetti Goreng Ala Ala Blogger

Assalamualaikum

Hye korang semua harini Ieka nak kongsi resepi "Spagehetti Goreng Ala Ala Blogger" fuyooo gempakkan nama dia hehehe , kau orang jangan pandang Ieka sebelah mata tau nanti Ieka cucuk kau orang guna spanar .. hehehehe tau takut alaaaa Ieka ni memasak takde lah pandai sangat setakat campak campak gituh jee tapi make sure korang jangan dengki orang cakap belum cuba belum tahu sekali cuba pasti nak lagi .. resepi ni mudah sahaja kau orang ta payah pakai banyak banyak bahan

ok bahan bahannya adalah




- 1 bungkus Spagehetti yang telah direbus
- 2 ulas bawang putih (( dikisar ))
- 1 biji bawang merah kecil (( dikisar ))
* actually tak kesahlah kau orang nak kisar ke tak sebab Ieka lebih suka dikisar bersama lada kering
- lada kering (( dikisar ))
- 2 sudu Cili Sos (( ikut kau orang nak letak berapa kalau suka pedas letak bebanyak ))
- 1 setengah Tomato Sos  (( ikut kau orang letak berapa kalau suka masa letak bebanyak ))
- Garam secukup rasa 
- Minyak sedikit


Bahan Lain

- Udang / Ayam (( yang telah dicincang )) / Sosej dll . Nak letak Oblong pun boleh janji ikut kau orang punya taste lah


Cara-caranya adalah

  1. Memula panaskan kuali dengan minyak masak apabila sudah panas baru masukkan bahan yang dikisar bagi sesiapa yang tak kisar bawang putih atau bawang merah masukkan dulu kemudian baru masukkan lada kering yang dikisar . Tumiskan sehingga nak bau jangan sampai hangus ok .
  2. Setelah naik bau letakkan garam secukup rasa kemudian letak Cili Sos dan juga Tomato Sos .
  3. Letak Bahan Lain *rujuk di atas masak sehingga dia betul betul masak ok , kalau korang letak udang jangan terlalu over cooked sangat nanti tak sedap .
  4. Dan akhir sekali letak Spagehetti tadi ke dalam kuali dan gaul sehingga rata lepas kau orang boleh hidang . 

tarrar dah siap oppsss utk tambahan lain kalau korang ni gilakan pedas boleh lah letak black paper kalau nak lagi ummphhh letak lah oregano kalau nak lagi meleleh letak lah cheese Parmesan . Kalau taknak letak pun tak pe terpulang pada cara memasing dan kalau korang suka makan spagehetti dengan cheese leleh boleh lah masuk ke dalam ketuhar selama 10 minit atau 15 minit ..




daaa selamat mencuba (( sambung makan ))

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Assalamualaikum



Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 2/9/2013, jam 5.00 petang SEHINGGA 9/9/2013, jam 5.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ni... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak. 

 Kemudian pastekan ke ruang HTML seperti di bawah:

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 10/9/2013.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^

Good Luck

Google Problem ?

Assalamualaikum

Bienvenido (( kalini tersampuk hantu apa pulak ? )) hahaha memacam

korang korang google dah kenapa ?


tadi masa Ieka nak check email dekat gmail sekali dia keluar


haa dia keluar benda alaa tuh then pergi bukak dekat http://dunia-iekafarhana.blogspot.com

area sidebar 


tu haa dia hilang

ada tak sesiapa boleh bagitahu apa dah jadi dengan google ? 


dia sakit eh ?

Minah Obses Perfume

Assalamualaikum

Bienvenido (( fulamakk terbelit lidah nak menyebut ))

Apa yang korang terbaca about me . Ieka ni memang seorang yang terlalu obses kepada bau bau wangian *sebab tu aku wangi muahahaha .. Dan apa yang korang semua patut tahu dan korang tak patut ambil tahu eh ? Ieka memang akan teruja bila lalu di kedai perfume lelagi "Body Shop" kalau shoppimg dengan ayah mesti ayah akan menggeluh sebab Ieka akan ambil masa selama satu jam dalam kedai perfume tuh , bila ayah tinggal mulalah terhegeh hegeh nak bayar hihihihihi ..


malu k meja kita bersepah huhuhu anyway dari botol kecik sampailah ke besar Ieka kumpul takde laa mahal perfume Ieka ni dalam RM 15 - RM 200 korang jangan sangka botok kecil tu pun mahal tau tapi tak pernah pakai pun hihihihi .. 

Ieka ni tengah cuci mata nak beli victoria secret perfume dekat vshub tu tapi tapi Ieka ta reti lepas tu ushaa pulak ke insta jumpa insta akak ni jual perfume yang Ieka nak tu peh memang duit Ieka habes dekat perfume jelah , tapi Ieka cuma nak mintak pendapat akak akak atau adik adik kat luar sana .. Ada tak korang dekat sini pakai vs perfume kalau ada tolong suggestkan perfume di bawah ni


sambil tengok tuh meh lah derma sikit klik sini

perempuan dengan perfume memang tak dapat dipisahkan macam isi dengan kuku kemana mana pergi mesti bawak takut nant berbaukan kalau dah berbau mood na keluar memang down habes

tapi kalau dah banyak banyak pakai confirm ada yang pening hehehe ..