HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Tuesday, 24 September 2013

Larangan Ketika Tidur

Assalamualaikum

Mood nak update datang ni .. kalau tak datang takkan update ye idokk ? haha ..
alaaaa lagi sebulan kot korang akan nampak aku update lepas sebulan Ieka terus senyap dan menyepii agak agak blog Ieka ni terus delete :p .. *kau orang memang sengaja kan ?

So untuk malam ini Ieka akan share-kan pasal "Larangan Ketika Tidur" kau orang mesti esaited-kan tengok Ieka sedang gigih update hehe :p ..  



Tidur itu salah satu keperluan harian kita tapi siapa yang meletakkan tidur itu kehendak harian kita maka jangan tidur hahaha XD *ayat ekonomi kau orang apa tahu :p ...

so ketika kita tidur , kita jangan bawak lima perkara ini 

  •  Jangan Tidur Memakai Jam Tangan
Kalau korang jenis suka menepati masa janganlah memakai jam tangan ketika tidur kerana jam tangan boleh menghasilkan radioaktif walaupun hanya sedikit , tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya .. Kenapa bahaya ? allahualam tidak pasti kalau korang nak tahu bahaya dia macam mana ? korang pakai ah hee ..
  •  Jangan Tidur Memakai Baju Dalam ( Bagi perempuan kalau pondan ? krik krik krik )

Terasa macam awkward nak taip point kedua ni hehe .. Para pengkaji Amerika mengatakan bahawa memakai baju dalam lebih 12 jam boleh mengakibatkan kanser payudara .. So kalau korang taknak kena kanser payudara sila teliti perkara ini okay ..

  • Jangan Tidur Membawa Handphone

Rasanya dekat sini mesti ramaikan bawak handphone masa nak masuk tidur ? termasuk diri sendiri sekali .. kenapa tidak boleh membawa handphone semasa tidur ? sebab gelombang medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini , boleh merosakkan saraf kita .. Saraf ? omo omo lepasni letak handphone jejauh dari kita ..

  • Jangan Tidur Ketika Memakai Make-up

Haa kepada perempuan dekat luar sana yang selalu keluar pakai makeup lima enam inci korang kena ambil serious tentang soal ini . Hal ini menimbulkan masalah pada kulit kerana kulit tidak dapat bernafas . Apa korang ingat kita jee ke nak bernafas kulit pun nak jugak , so sebelum korang masuk tidur tanggalkan make up dimuka dulu dan kalau lebih baik minum segelas air masak sebab bila bangun nanti in sha allah muka korang akan tak sembap .. *petua ni ada hasil tau ..

  • Jangan Tidur Dengan Isteri Orang ( bagi lelaki)
Hal ini anda akan dapat tidur selama-lamanya ,, huahuahua just kidding byee .... 

11 comments:

Cik Anis said...

bab handphone tu tak leh elak..alarm meh hahaha

Nurfaezah Abdullah said...

fae selalu bawak handphone tido sama hahaha.

Akmal Halim said...

pasal jam tu ilmu baru..saya dah setahun pakai jam xbukak2..sampai putus tali jam tu..hee :D

Ieka Farhana said...

ilmu baru eh ? haha so jangan pakai jam waktu tidur

Ieka Farhana said...

fae :sama lah kita hehe

Ieka Farhana said...

yups anis Ieka pun selalu buat macam tuhtak dapat dielakkan

Ieka Farhana said...

yups anis Ieka pun selalu buat macam tuhtak dapat dielakkan

Eiqa Almond said...

Point kedua tu kelakar, bg pondan krik krikk, ahahaa
Point terakhir pun sme kelakar..
antara point2x dekat atas nie..
eiqa selalu buat yg nfon tu..
asyik lupa ajee nk letak jauhh

Ieka Farhana said...

hehe memang henfun susah nak jauh dari kita so mcm susah nak tinggalkan

Khairunnisa' said...

Point yang terakhir, sangat kelakar and it's so true! Buatlah perangai macam tu, memang kena nanti.

Nisa'

Ieka Farhana said...

hehe rileks rileks