HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Wednesday, 11 September 2013

Salah Siapa Kita Atau ?

Assalamualaikum

Sugeng rawuh (( hua hua tetiba keluar jawa )) 

So memandangkan semalam sudah bermula peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah , UPSR dan harini merupakan hari kedua bagi murid tahun 6 ..





Mesti adik adik dekat rumah sana tengah buat revision kan ? *jeling tengok adik aku -_____- huahuahua dia tak study kot ... Ahh pedulikan semua itu dan Ieka ada terdengar suatu cerita hot tapi aku rasa mcm nak marah pun ada ..


begini ceritanya ..

sebelum UPSR bagai nak rak buat kelas tambahan sampaikan tak sempat nak tidur nak makan adedede itu tipu , yelah sampaikan hujung minggu pun takde masa untuk berehat ishishish kalau kau orang baca mesti rasa sadiskan ? wehh memang sadis cikgu macam tak ingat nak berehat kalau nak capai target pun janganlah sampai macamtuh sekali , sampaikan nak dekat exam pun still buat kelas sampai tak ingat dunia.. bukan setakat tu jee pergi sekolah pun awal balik nak dekat mahgrib sampaikan sekolah agam diabaikan ..

okay itu cerita sebelum dan semasa UPSR pulak 

soalan bocor ? huaaaa dah selalu dengarkan , tapi yang paling banggang Ieka pernah dengar cikgu siap bagi jawapan dekat anak murid .. 
cop cop apa guna kelas kelas yang cikgu buat before exam ? ehhh memang tak adilkan cikgu kot yew janganlah sampai begitu kesian tau dekat anak anak murid yang sentiasa datang kelas tak kira masa tu sampaikan hujung minggu takde masa nak rehat ..  tuptup cikgu boleh bagi jawapan free ha ha ha Ieka rasa cikgu zaman sekarang tak bijak macam dulu lagi kot .. *sorry if ada yang terasa ini cuma pendapat sahaja ..


habis tuh kalau tak lepas target tuh macam mana ? nak salahkan siapa ?
fikir fikirlah sendiri

2 comments:

Ida Syuhada said...

Harap2 sukses jer la semua tu...cuma terharu juga dgr cite seorang pelajar di kedah terpaksa guna kertas kajang dan maker pen utk jawab kertas periksa kerana masalah rabun.

Akmal Halim said...

soklan bocor ni dari dulu lagi ada..tp sampai cikgu bagi jawapan free ni agak bahaya..takot budak tu dpt masuk sekolah bagus nti tapi tak dpt kejar dgn budak2 lain..akhirnya budak tu yg ketinggalan