HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 16 November 2013

Kenderaan Yang Comel Comel

Assalamualaikum

Wah berita terkini 


Photo 

kalau Ieka pun nak mintak macamni .. hehe


 entry kali ni Ieka nak share dengan korang pasal kenderaan di Kota Beijing sana .. 


Untuk pengetahuan semua negara Beijing merupakan negara pertama yang mempunyai jam yang sangat teruk ? kalau korang tanya Ieka "yeke ?" , Ieka akan jawab yeah negara dorang paling teruk sekali bila jam ,sebab dekat sana mereka mempunyai ramai penduduk kalau dalam sehari bila keluar maybe ada dalam 6000 kenderaan ..

Kalau bagi sesiapa yang mahu travel sendiri korang mesti akan pusing kepala sebab jalannya tidak seperti jalan di Malaysia yang teratur .. Mari Ieka cerita sedikit pasal kenderaan di sana .. Kalau korang pergi sana jangan terkejut tau bila tengok dorang guna Audi , BMW atau dalam erti lain kereta mewah .. Bayangkan kereta sana lebih murah dari sini , korang nak tahu berapa ? kalau kereta yang berjenama luar harga dia sama dengan kereta Myvi .. ehehe jangan terkejut kaww ..

Dekat sana korang jangan pening kepala bila tengok flat dorang ada empat warna .. antara warnanya ialah biru , merah , kuning dan putih .. korang jangan fikir boleh guna warna flat sesuka hati sebab dia dah tetapkan warna biru bagi kenderaan seperti kereta atau kenderaan kecil .. Kuning pulak mewakili kenderaan yang besar .. tapi dekat sana Ieka nampak dua warna jee haha yang merah dan putih jarang ahh ada .. ** sebenarnya Ieka lupa guide tu ckp apa hahaha **

Kalau baca ayat Ieka kan mesti korang tertanya tanya mana pergi motosikal ? aha meh Ieka nak bagi tahu , dekat sana dorang tidak ajar menggunakan motosikal .. patut lah jam ? ehehe bukan maksud Ieka dorang guna motosikal bateri tapi dekat sana banyak menggunakan motosikal bateri dengan basikal .. kalau korang pergi sana mesti kagum sangat bila tengok dekat setiap jalan dorang ada tempat park basikal ... Bagi pengguna motosikal bateri dan basikal mereka ada jalan lain maksudnya dorang tak campur dengan main road sebab tu kalau pergi sana bila korang tengok main road dorang takde pengguna basikal ehehe ..


jom kita layan satu persatu gambar yang sudah tersedia ada ..

 
// fokuskan kereta polis di belakang tu ehehe \\

cutekan ? terima kasih cakap Ieka cute ehehe :pp




cepat cepat pilih nak mana satu ? haha 

Ieka tertarik dengan mini car ni actually dia guna batteri .. kalau budak 5A tu nak kereta rasanya boleh bagi kot kereta ni .. logik sikit hahaha 



3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

nampak bulat2 dan kontot2 ieka...

Ieka Farhana said...

Farah Waheda Wahid

ehehe tu yang comel kalau takde parking pun boleh meyelit sana sini

Ieka Farhana said...
This comment has been removed by the author.