HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Friday, 1 November 2013

Movie "Highland Tower"

Assalamualaikum





Pehh tengok tajuk pun macam gempak habis .. Ieka baru habis tengok the making of highland tower ni semua pelakon dekat sana kata ini cerita benar tapi taktahu sebenar mana nak tahu kena datang tengok .. Anyway tadi aunty Ieka ada kata "Highland Tower tu bangunan dah lama semenjak runtuh takde orang duduk yang selamat pun dua orang baby dengan bibik jee" tapi atas dasar the making tadi rasa mcm seram sejuk , pehh dorang sanggup datang lepastu shima dengan atikah kena rasuk ... 


 

ini gambaran dari luar "Highlands Tower"

// sumber mak cik google \\

bangunan ni runtuh tahun 1993 ta pasti hari bulan berapa sebab tahun tu Ieka ta wujud lagi hahaha .. tujuan dorang buat dokumentari nak cari mayat !! omo omo mayat ? macam takde kerja kan nak cari mayat .. tapi seriously nampak macam real .. ouh lupa filem ni genre dia "dokumentari" so korang boleh tengok dengan penuh keseraman .. 

ok ini sinopsis dia ...


Mika dengan Nizam mempunyai idea untuk membuat dokumentari dekat tempat berhantu jadi mereka buat rakaman di Highlands Tower .. Dengan bantuan MIG production dokumentari Mika dengan Nizam berjaya  .. Dorang dengan satu pasukan dalam satu pasukan tu ada 7 orang di antaranya Shima , Eddy , Atikah dan Anuar termasuk Mika dengan Nizam .. Hari yang dinantikan sudah tiba harini dorang kena rakaman apa yang terdapat dalam Highlands Tower .. Pada malam pertama kumpulan Mika dan Nizam berasa seram .. Macam macam dorang rasa salah satunya dorang terdengar suatu benda pelik melalui earphone .. Tiba tiba blackout dan semua orang terkejut sebab Shima disembunyikan tempat lain ... Mika dengan Nizam rasa tak sedap hati bila berlaku dekat Shima dan Atikah .. Dorang terus tinggalkan Highlands Tower dan yang pasti ada benda yang mengekori mereka ..

Tulah orang kata jangan pergi nak pergi jugak see siapa susah diri sendiri susah hahaha .. Anyway memang nak sangat tengok cerita ni .. So bagi sesiapa yang tertarik jom reramai serbu wayang ahaha ..


p/s " anda sedang diperhatikan hehe"

8 comments:

Zayani Zulkiffli said...

alaa~ ingatkan tadi ada link.
planning nak tgok smalam, tapi tgok Thor dulu. hihi :D

Princess Syazliyana said...

seram ni... huhu

Ieka Farhana said...

takpe ta dapat tengok dekat wayang pun boleh beli cd hehe

Ieka Farhana said...

Princess Syazliyana :

yups memang seram time dorang rakam tadi ada lembaga hitam kat tepi .. taleh tidur malam mcmni hehe

Erah said...

cadang sok nk tgk thor tp mcm best je highland tower ni. hehe

Syaz Blackrose said...

macam best jer.. tp takut nak tgk seram...

Giorgio Izas said...

Cerita yg Ditayangkan di pawagam selama 12 hari & kutipan dh mencecah 3.3 juta... Awesome (^_^)

nana iduk said...

Seram time last2 tgk..