HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Wednesday, 13 November 2013

Trip To Beijing China : Masjid Di Kota Beijing

Assalamualaikum

Semalam Ieka dah pun cerita pasal Forbidden City , Tian An Men Square dan juga Acrobatic Show .. Bagi sesiapa yang terlepas boleh boleh baca di entry ini .. Harini Ieka nak bercerita pasal "Masjid Di Kota Beijing"...

Pendapat Tour Guide dekat sana bukan negara islam so percentage dia agak kurang lah dari segi ni tapi korang jangan terkejut masjid diorang jauh lebih baik berbanding sini ... Ieka ceritakan sikit waktu waktu sembahyang di sana .. Subuh 415AM , Zohor 1215PM , Asar 410PM , Mahgrib 510PM dan Isyak 610PM .. cepatkan ? dan bagi sesiapa yang taktahu pasal masa di sana boleh klik here .. Jom tengok sekitar masjid di sana ..



suasana di luar masjid #1



suasana di dalam masjid #1


di halaman masjid #1


ya ahli kubur ehehe ^^ .. iman dekat masjid #1


suasana di masjid #2 
jangan tengok apek tu haha ..





suasana dalam masjid #2 

korang nampak tak gambar bawah tu ada line putih .. korang taleh pijak dekat situ sebab itu tempat orang sujud ..





suasana di luar masjid #3

 

lorong nak masuk masjid #3


suasana di dalama masjid #3

so apa korang rasa pasal  masjid 1 , 2 dan 3 ?

bagi yang tidak boleh sembahyang macam orang biasa maksud Ieka gunakan kaedah duduk ada juga tempat khas sembahyang buat mereka


see dan setiap masjid yang Ieka pergi ada kerusi dengan meja khas buat orang yang uzur ..


amacam tertarik tak dengan masjid sana ?

p/s : Tahniah buat adik adik yang dapat 5A's 



3 comments:

TelingaBulat said...

cntik n unik sgt masjidnyee ;)

Hafizah Alsa said...

mashaallah..

Nurfaezah Abdullah said...

sekali pndang mcm bukan masjid. kena tgk balik2. hihi.