2014 Is Nothing




Assalamualaikum

Selamat tahun baru masihi 2014..

tepat jam 12 am tadi maka bermulalah segala bunyi bunga api yang memekakkan telinga dan Ieka terselamat kerana dekat PSIS takde orang buat haha cuma mendajal pergi ketuk pintu orang adalah hihihi ..

dan yang pasti dimana mana laman sosial seperti Facebook , Twitter , Instagram , Wechat dan juga tidak ketinggalan laman web Blog juga memenuhi ruangan "Azam 2014" .. 

Dahulunya bila datangnya tahun baru Ieka orang paling esaited nak update azam tahun baru btw semalam masa kelas Comunicative English sir ada cakap

2013 hanya tukar no jadi 2014 .. tidak semestinya tahun baru kena ubah something bila bila pun masih boleh berubah .. perlu ke tunggu tahun baru kita nak ubah ? i think tak payah rasanya ...


something like that lah hihihi ..
yess memang Ieka sedar apa yang sir cuba sampaikan tu memang betul 
yezza kita tak perlu tunggu tahun baru untuk berubah .. bila bila masa bila dah bersedia in sha allah kalau nak berubah tuhan akan beri petunjuk ..

tak salah siapa yang ada azam untuk tahun baru ni ...
sekurang-kurang azam tahun baru dapat membantu korang ke arah yang lebih baik ..

 selamat tahun baru kepada readers ...

 

Cala Qisya Di Johor Bahru

Assalamualaikum

Sementara nak tunggu kelas Agama pkul 2 petang ni tak baik kita membazirkan masa dengan aktiviti tak berfaedah hihiih (( poyo kan? ))


So ada di kalangan pembaca blog Ieka (( macam takde je )) hmm ? asal daripada Johor Barhu ?
Wahh kalau ada Ieka ada berita baik untuk korang ..



siapa dekat sini tatau Cala Qisya ? semua tahu ? bagusss !!!
bagi yang taktahu Cala Qisya merupakan satu butik muslimah yang terkenal
dalam kalangan wanita muslimah ..

Butik Cala Qisya dulunya hanya dibuka area sekitar Shah Alam 
kini butiknya menambah cawangan di Johor Bahru ..

Wahhh cepatt jerittt "arghhhhhhhhhhhhhhhh" ehehe
mesti ada yang tak sabarkan nak tahu butiknya dekat mana ?
Ok penduduk Johor Bahru 
Butik Cala Qisya kini dibuka


18 jalan padi emas 1/5 bandar baru uda , di belakang Jakel Bandar Baru Uda


dan korang kena pastikan butik Cala Qisya yang berada di Johor Bahru macam ni yew

Photo: bagi yg dtg walk in interview esok di joho.boleh cari butik kita di belakang jakel bdr baru uda,berhadapan butik syazara :) 3pm-6pm


colour ke pink pink gituh hihih ..


p/s : lepasni Ieka balik JB terus singgah Butik Cala Qisya lah hihi tayah gi Shah Alam dah ..


Eyqa Hasnan


Assalamualaikum


Hye korang semua 
Annyeong haseyo .. ((Ieka ni suka acacaca korean kan?)) hihi
before gue balik ke endonisia PSIS gue mahu updatenya puas puas ((confirm korg feningkan ?)) 
haha btw harini aku telah buat satu program yang bernama JEJAKNYA KASIHNYA haha ..

apanya jejaknya kasihnya ? 
Korang kenal tak blogger yang bernama Eyqa Hasnan ? 
Tak kenal ? cubit nak cubit nak ? hehe 
apa kaitan Eyqa Hasnan dalam blog Ieka Farhana ni ? 
Sabar lah bagi Ieka cerita full edition 


kenal dop ? nilah dia Eyqa Hasnan 
((sorry eyqa gua maling gambarnya lu))

dah kenal ? bagus sekali hehe ((copp kenapa endonnya keluarin?)) haha
Ieka ni kalau bab bab cam muka orang memang expertlah .. 
tapi satu jee Ieka tak boleh cam dia ni dulu sukalah jugak stalk blog dia tapi Ieka punya perangai blogwalking makin pupus so Ieka pun cuma lalu lalu gituhh jee hihi jangan marah dongg ..

Ok dah sebulan dekat PSIS Ieka pun kenal sorg sorg classmate tu dan mula na kamcing macam roti dan kacang .. eh ? nak dijadikan cerita harituh Ieka masuknya bilik Eyqa Hasnan tuh Ieka mula terpandang dekat dinding study dia ada tulis "Eyqa Hasnan" Ieka pun cakap lah dalam hati macamni "Eyqa Hasnan macam pernah nampak nama minah ni alaaa takkan kot" so Ieka pun buat taktahu lah .. korang tahu tak apa yang terjadi lepastu ?

Tadi Ieka cuba stalk twitternya Eyqa Hasnan ni tetiba aku ternampak dekat area header ada link blog 



// klik untuk tumbesaran \\

Ieka pun terpandang dekat link tu dalam hati "wait macam aku kenal link blog ni" Ieka pun tak puas hati dan nak puaskan hati Ieka , Ieka pun search nama Eyqa Hasnan dekat google .. Dan yang Ieka pasti nama blogger Eyqa Hasnan ni sorang jee takdenya kembar siam haha .. terus Ieka dapat agak "dah agak dari first aku terpandang nama dia dekat dinding study memang dia blogger yang aku selalu stalk dulu" haha rasa kelakar pun ada .. Macam jejak kasih




// klik untuk tumbesaran \\

hahah btw ini barunya jejak kasih vs Eyqa Hasnan hahah kbaii



Tips Shopping Di Beijing

Assalamualaikum


Sebulan yang lepas rasanya banyak entry pasal Kota Beijing harini Ieka nak update tips shopping di Beijing , ok sebelum Ieka bagi tips ni korang mesti bole terbayang ulat sutera , teh ginseng dan foot massage kan ? kan ? tapi tapi Ieka na bagi tips supaya eng korang semua tak mudah ditipu ..


Ok sekarang ni Ieka nak bawak korang berjalan jalan ke tempat ulat sutera ...






sebelum korang beli sutera korang kena dengar apa yang apek hensem tu cakap haha pastu mula lah dia bodek kau suruh beli yang itu lah ini lah .. yang korang pun cair dengan ayat buaga bunga dia ..




nampak tak muka mak eden esaited haha ...



cepat pilih mana korang berkenan hehe see apek tu cuba tackle kami untuk beli sutera tuu hehe ..

lepastu korang akan pergi ke foot massage .. ok ni Ieka na bagitahu kalau korang buat foot massage dekat Beijing janganlah beli barang dia sebab dia suruh korang beli ubat dia padahal massage nya ta seberapa dia cuma picit picit semut .. lepastu mula lah cakap kau sakit tumit kena pakai ni laa apa laa so Ieka sarankan korang jangan mudah melting dengan doktor yang tidak bertauliah tuh .. kalau korang bawah umur 20 tahun dia tak picit .. korang nak tahu sebab apa ? dia kata budak kecik ta elok untuk massage padahal dorang tengok KAMI mcm takde duit haha wehh Ieka pun tanak ahh setakat picit semut Ieka pun boleh buat k .. Free Massage .. rileks tayah takut nak keluarkan duit .. 


and then korang akan dibawa ke kedai teh .. ehem ni lagi satu memula dia suruh korang rasa teh dia dah rasa kena beli selagi korang tak beli selagi tuh dia tak bagi keluar bilik ghasak korang ahh haha .. tapi Ieka bagi suggestion korang patut beli teh "sweet lover" .. kalau korang pergi tempat jade pun sama tak dan korang nak lepaskan diri dekat sana sebab korang akan beli jugak ..


setiap bahagian lain harganya ikut mata wang negara lah .. makin cantik jade makin bernilai mata wangnya hahaha


lagi satu Ieka cuma nak bagi tips macam mana tawar menawar dekat shopping compleks ..

Ok contoh korang nak beli jam bernama atau branded watch , harga nilai jam tu 1000 yuan bersamaan RM 500 .. so macam mana korang nak kurangkan harga lagi murah ? ok senang jee memula korang letak harga 80 yuan bersamaan RM 40 .. ok kalau dia geleng kepala korang up lagi 90 yuan kalau dia kata korang crazy .. korang up lagi 100 yuan kalau dia tak puas hati bagi harga dia sambil kata yes or no ? maknanya korang taleh nak tawar lagi , kalau dorg marah ke hapeh dulikan mereka memang macam tuh .. nant korang blah confirm dorang terkejar kejar kalau tak kejar maknannya dia memang tak bagi ...  ada faham ?


maka tutuplah tirai Kota Beijing kita selamat bercuti .. eh ? dah nak masuk new year hehehe






Life In Psis

Assalamualaikum


Hye korang *hug untuk perempuan say hey to guys .. dah lama kan Ieka tak update blog ? pehh dah macam sampah dah blog ni huhuhuhu rasanya dah sebulan Ieka ta sentuh , kalau korang ikut apa yang berlaku dalam blog ni korang pasti akan tahu sebab kenapa Ieka stop main blog ?

takpelah tanpa membuang masa korang ,, harini Ieka na update blog pasal kehidupan baru di PSIS ..

Apa itu PSIS ?

Bagi yang tidak pernah cuba nak tahu PSIS itu merupakan sebuah bangunan untuk sambung pelajaran yang lebih tinggi atau lebih dikenali sebagai Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam Kuala Selangor .. Alhamdulillah selama setahun tak perah otak harituh 24/11/2013 Ieka melapor diri sebagai anak pelajar di sana .. happy katekau yela poli Ieka jee mcm resort haha , sebelah asrama perempuan ada pantai depan asrama perepuam ada tasik dalam tasik ada memacam haiwan dah macam zoo .. hehehe 


Yess akhirnya Ieka melapor diri di sana dan mengambil Diploma Teknologi Maklumat ( Rangkaian ) atau dalam erti lain Dip Network System .. Buat sekian kalinya tak pernah berjauhan dengan family alhamdulillah Ieka cool jee dekat sana ,, cuma hati nak balik Skudai berkobar kobar hehe orang cakap apa anak perantauan .. Ieka malas nak membebel panjang jom layan gambar Ieka sepanjang di PSIS tak banyak sangat cuma beberapa sahaja hehe ..





// classmate gua yang havok \\



she is Aina 
she is crazy mate i never have hahaha spaking kau .. 


tu jee kot sebab Ieka ni masih memalu lagi na ambil gamba , haha ada jew gamba tapi dalam phone org lain lah :'( .. 

ohh yew korang nampak kan blog Ieka dah bertukar wajah ?





ok sesiapa yang tengah mencari pengedit blog yang kemas dan juga santek boleh cari adik kita sorang ni NNA .. adik ni memang pengedit utama blog Ieka tau so harga boleh runding ta mahal ta murah sedang sedang sahaja ..