200 vs 150



Assalamualaikum dan selamat pagi isnin ..


Jalan di pagi isnin memang agak sesak dengan pemandu jalan raya dengan satu tujuan pergi kerja **ecececehh ayat macam nak buat karang espiyeemmm** Tajuk di pagi isnin ni memang agak pelik sikit apa 200 apa 150 ? Haa nak tahu kena baca sampai habis lah ..



hari sabtu baru ni Ieka buat spek baru sebab ini dah masuk kali ketiga spek Ieka hilang.. spek hilang dalam bulan 1 dah lama kot tak pakai .. So check macam biasa rabun jauh 150 tapi silau tu makin menjadi dalam 200 gituh and then amoi tu tanya ingat lagi tak power Ieka berapa ? jengjeng macam mana nak ingat kalau pakai spek masa belaja lepas belaja bukak so Ieka tatau sangat laa then dia kata "takpelahh kita try dkt dalam" maksud dia try dkt bilik gelap suruh Ieka baca ABC balik kehkehkeh ..

then nak dijadikan cerita amoi tu peninglah sebab ukuran power mata Ieka memang aneh kejap ok kejap tak sampai satu tahap dia feddup tau .. so dia pun tanya kawan dia "you rasa okay tak kalau dia pakai 200? sebab dia kata 150 pening.." kawan dia pun tengok Ieka dia check balik guna kanta 150 tu tak memasal pening gila bila dia tukar 200 Ieka kata ok sebab selesa .. finally semalam jugak siap so lepasni tak boleh kejap bukak kejap pakai , kena pakai sentiasa ...

Note : 200 dengan 150 mana lagi kuat? tapi bagi Ieka 150 lagi pening kalau berbanding dengan 200 ..







8 orang komen :

Syaza Raihanah said...

Ieka sama macam Syaza. Pakai spec masa belajar je, habis class buka balik. Huhuhu

Ieka Farhana said...

@Syaza Raihanah hehe skrg taleh buat apa kena pakai always .. kalau tak hilang lagii

msredcheesecake said...

Akk dulu malas pakai spek gak... pakai contact lense...

Abu Zaini said...

Great post... salam blogwalking

Danee said...

Hi, tagged awak :)

http://ohdanee.blogspot.com/2014/05/liebster-award-nomination.html

Ieka Farhana said...

@msredcheesecake contact lens lebih baik .. tayah susah sangat nak pakai spek 24 jam

Tashira Sha said...

akak rabun jauh ke dekat? bagi kite kan tak pening sgt kot 200 atau 150 tu sbb degree speck kite ni dah capai 500 -.- lagilah pening . tapi kalau dah selalu guna tu tak ada pening lagi.

Ieka Farhana said...

@Tashira Sha akak rabun jauh dan silau .. hee :D wuuuu 500 tuu .. akak sbb ada migrain