HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Monday, 19 May 2014

Bowling Dalam Sejarah



Assalamualaikum 




Heh disebabkan Ieka takde cerita nak update so Ieka terpaksa bongkar file gambar dalam handphone.. See? tak ada kerja tapi apa salah buat blog tercinta ni ahaks..

Okay back to our topic "Bowling Dalam Sejarah".. Ieka pernah cakap dekat entry ini Ieka memang suka sukan lasak tapi bila berkaitan bola Ieka akan pilih 'handball' sebab dia gunakan kekasaran haha sebab tu Ieka kasar ok eh?

Bowling ? Ieka tatau kalau Ieka dengar//baca//nampak jee perkataan bowling Ieka surrender dulu sebab apa pun tatau laa tapi memang sedih tau dapat kwn macam Ieka ni sebab apa eh ?

" Ieka jom main bowling?"
"Habis kalau tak nak main bowling nak buat apa?"

Selalunya Ieka akan cakap jom "climbing wall" takpun "paintball" takpun "futsal" takpun "badminton" itu jee setiap kali bila ada kwn Ieka ajak dan nak dijadikan cerita .. Jumaat [160514] lepas tempat kerja ayah ada buat pertandingan bowling di Danga City Mall pukul 8 pm bila masuk jee tahu tak dalam mind Ieka cakap "boringggg~" kalau orang lain tengok mesti terjerit happy kan ? pertandingan bowling start dalam pukul 9 pm nampaknya dorang main dua game Ieka pun boring to the max


jap belanja selpie satu hihihik :* // ayat insta-garam 

Dah belanja selfie Ieka pun macam biasa ambil gambar nak masuk dalam insta sebagai bukti puihh haha XD



lepas dah edit gamba combine semua sekali .. persatuan ibu ibu mengadakan pertandingan bowling yang cukup meriah laa Ieka cuma mampu duduk tengok strike ke tak .. hmm tengah duduk ibu Ieka suruh main sekali pehhh untuk kali pertama Ieka pegang bowling first impression "asal bola dia taknak berat lagi.." "alaaa baling jee laa macam bola baling" haha sesuka Ieka jee kan? tapi ayah Ieka yang baik hati mengajar Ieka macam mana nak main dengan details tau pehh ayah macam cough pulak ..



memana pergi mesti ada paparazi tak berbayar kan hishhh mengacau tauu



haaa itu bola dah keluar standby untuk strike .. 

percubaan pertama 

1-1
** teruk masuk longkang **

percubaan kedua

1-7
** wah dah boleh **

dan percubaan terakhir

1-1
** sebab time keyakinan dalam diri hilang haha**


p/s : Ini first and last main lepas tu taknak tahu apa itu bowling .. ehekkk korang sama macam Ieka tak ???





2 comments:

Tashira Sha said...

same goes to me kak! tak ingat bila tapi dulu ada gak main bowling for the first time. bukan main lagi yakin masa tu tapi sekali tengok masuk longkang T_T maluuuu

Ieka Farhana said...

@Tashira Sha heh ? kan ? Akak pun mcm tuuu yayy ada geng