Eat Clean - Pembersihan Makanan



Assalamualaikum and Heyyyooo 




Inilah blogger yang bernama Ieka Farhana sekali dia update kemain rajin bila tak rajin buat pandang tepi jee dekat blog hahaha itu sudah menjadi kebiasaan .. Oh yeahh kalau tgok tajuk malam ni rasa macam semua tahu "eat clean" kalau yang taktahu ? hmm kesiann ,, Eat Clean tu ? Bacalah dekat sini kalau dah tahu teruskan membaca entry ni .. Yeapp bagi sesiapa yang nak ber-diet Ieka sarankan korang "eat clean" apa yang menarik pasal "eat clean" ni makanan dia berwarna-warni selera korang nak makan pun membuak-buak dan dari mana datangnya Ieka tahu pasal "eat clean" ? Ieka usha insta cik epal lah apalagi tengok dia update healthy food memang sedap terliur okay .. 

But the way bak kata cik epal "eat clean" ni lifestyles no wonderlah dia boleh turun berat badan kan? Ieka nak diet eh? Hahaha tak , saja buat entry ni sekadar tertarik dengan cara permakanan mereka ... kekadang macam rainbow memacam warna ada .. tapi "eat clean" ni berkonsepkan grill-panggang-kukus kalau tak kena tekak confirm terus taknak makan ni first and last katanyaa .. lagi satu "eat clean" ni bukan diet jew tapi jaga kesihatan jugaklah bagus ok .. jom cuci mata dengan "eat clean food"






curi encik google

Korang lapar eh ? Ieka pun lapar hahaha XD
Jom makan hamburger :p

p/s : Jom kurus sesama? angan-angan taik ayam dia ni .. HAHA tunggu kahwin time tu lah nak badan size S ... Ecehh lambat lagi nak kahwin :p








4 orang komen :

Ibnu Ramli said...

Nak kurus tu semua nak, tapi nak eat clean ni wallahualam.. haha macam susah je, sebab maklumlah tinggal di asrama, jadi makan minum semuanya beli.

Ieka Farhana said...

@Ibnu Ramli betul tu memang susah lelagi duduk asrama memang makanan semua sdp yumyum hehe

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

nie makanan utk org yang berdiet... :)

Ieka Farhana said...

@Izni Hafiz Abdul Rashid yew mmg utk org berdiet pun ngeee :D