HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 15 May 2014

Liebster Award by Siti Aisyah [Muslimah Purple]



Assalamualaikum





terima kasih ?! sekarang baru ada masa lapang setelah dua hari curi tulang nak meng-update blog ..
kau apa tahu sekarang tengah kais tengahari makan tengahari kais petang makan petang .. pagi dengan malam tiada maknanya hahaha XD ..







Soalan Siti Aisyah


1. Kalau anda boleh terbang, adakah anda akan buat kerja tanpa gaji macam Superman?

- Nak tolong orang biar ikhlas tau .. Takde gaji takpe asalkan semua orang berpuas hati .. **ayat retis mana kau curi Ieka**

2. Bila kali terakhir jumpa Dentist?

- Rasanya dah lama tak jumpa last 12 tahun lepas .. 

3. Antara TIKUS dan KATAK, mana satu anda paling tak suka?

- Dua-dua tak suka kalau WOLF okay kot **eh terpengaruh EXO banyak sangat ni**

4.  Adakah anda seorang KPOPPERs?

- Taktahu just suka usha gituh jee **berselindung disebalik selimut** hihi

5. Minat Running Man ( kOrean Reality Show) tak? hehehe..

- RM ? ohhh itu minat sangat tanpa mereka maybe Ieka tak kenal artis korea and sekarang cerita da Ieka boleh hafal tau artis Korea **soalan ini ada kena mengena dengan soalan no 4 tadi**

6. Pernah tak anda travel overseas? Ke negara mana?

- Alalalala pernah sangat .. Medan [Indon] Beijing [China] tapi Singapore tiap minggu .. hihihi

7. Anda ada adik? kalau ada, pernah piat telinga adik korang tak?

- Adik itu apa ? haha btw ada .. piat ? dah selalu ok ini akak paling kejam pada abad ini ..

8. Apa mesej terakhir yang ada dalam inbox anda masa anda baca soalan saya ni?

- Hmm jawapan dia dekat atas sekali dalam gambar tu hee :D

9. Pernah tak anda kena rotan dengan cikgu?

- Dah dua tahun tinggalkan sekolah so lost memory seketika haha XD ..

10. Sekarang ni, anda tengah guna Mozilla atau Chrome atau lain-lain?

- Pengguna setia chrome ..

11.  Kenapa anda sanggup jawab semua soalan mengarut saya ni.....??!

- Thanks sebab tag kalau tak tag sekarang ni tatau nak update apa hihi ..



Ieka malas nak tag sebab tag ni macam pilih kasih sikit hihi gurau sahaja sebenarnya taktahu nak tag siapa btw kepada semua blogger Ieka tag  korang sampai mati hihi .. sesiapa yang baca entry ini korang wajib jawab soalan Ieka hihi anyway tiada paksaan pun kalau taknak jawab pun takpe .. so siapa yang jawab soalan Ieka tinggalkan link ok ? Ieka nak blogwalking ni bohsang di cuti sem yang panjang ni ..

Soalan Ieka untuk korang ..

  1. Dalam banyak bulan dalam kalendar, anda suka bulan apa? kenapa?
  2. Anda ada perangai pelik tak?
  3. Adakah anda seorang hyperactive? Kalau ada kita geng..!
  4. Macam mana nak bagitahu parents kalau anda punya result kurang memuaskan?
  5. Kalau takde handphone dalam dunia ini apa akan jadi?
  6. Macam mana anda boleh suka Kpop?
  7. Siapa artis Kpop pertama yang berjaya menawan hati anda?
  8. Kalau anda dapat tawaran dari pihak MBC untuk menyertai "We Got Married" adakah anda akan menerima?
  9. Adakah anda peminat RM sertakan episode mana yang paling best?
  10. Kalau anda jadi makeup artis Korea siapa anda yang nak makeup?
  11. Kalau anda bukan Kpoppers anda dikategorikan dalam pop mana?




6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

akak tak buat2 lagi ni... banyaknya hutang... hua hua hua...

Ieka Farhana said...

@Farah Waheda Wahid buat cepat kak huhu .. nanti jawab laa soalan kita sekali kalau sudi kiki

nana kimie said...

wah bestnya p singapore tiap2 minggu!

p/s:adeh,wajib eh dear?heeee.....insyaAllah...akan dijawab..tunggu ye^^

Ieka Farhana said...

@nana kimie haha pergi pun sebab kampung kat sana ,, hmm takde paksaan pun hehe

Sally Samsaiman said...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-ieka-farhana.html

nana kimie said...

ieka..sory lambat=)

http://nanakimie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-syira-ieka.html