Sem Break : Ke Korea Ke Kita?



Assalamualaikum and Heyyoooo 



Amboihh kemain tuan blog ni asyik timbul tenggelam jew kan? Anyway Ieka baru balik Korea sebab tu dah lama tak update kehkehkeh .. Yew betul 29/4/2014 sampai 4/5/2014 ((semalam)) penat badan still tak hilang ok ahaks.. Tolak dari  KLIA malam macam biasa makan masa dalam enam jam sama macam Beijing tahun lepas,, alhamdulillah pesawat semua takde masalah sampai dengan aman dan selamat lagi..


// finally sampai di Incheon International Airport \\

semangatnya korang baca entry ni wuuu .. lu terkena beb mana ada Ieka pergi Korea, Ieka tipu sahaja bergurau di petang hari yang hujan diluar sana haha jangan ambil hati eh, in sha allah kalau ada rezeki tahun ni maybe kita pergi Korea pulak selepas ke Kota Beijing ..

sepanjang sem break agak kebosanan juga duduk rumah terperap jee sampai kering hehe ,,, jadi dengan ada masa terluang memandang line agak best jugak tak macam dekat Amazon line terlalu padat sampaikan satu tahap kau menyesal haha.. so untuk mengisi terluang Ieka dengan rela hati men-download ke semuanya variety show yang ada termasuk running man yang telah gua tinggalkan semenjak layan EXO Showtime yang berjaya Ieka ulang hari hari tanpa rasa jemu..


// klik untuk besar \\

Hmm cepat siapa nak movie//variety show boleh pasang bluetooth skrg kehkehkeh.. dan inilah kerja Ieka hari-hari download lepas tu tgok sambil ketawa macam faham.. Ieka tengah layan Idol Star Athletic Championship 2014 .. btw best tauu ramai bias kau boleh kebas hahah XD drama korea ? hmm kurang sikitlah Ieka lebih prefer tengok variety show dorang, lepastu movie sahaja .. my mum akan membebel sebab laptop ni buka tanpa berhenti kuikuikui .. tv dekat rumah agak kurang di tengok skrg , tv tu akan berfungsi bila time berita lepas berita tutup apak ahh jimat k hahaha .. Ieka tak tgok drama melayu sebab kau akan rasa sakit hati bila nampak Ieka baca subtitles padahal drama melayu jew pun... papepun masa lapang Ieka terluang dengan melayan benda ni dan baca novel .. 


p/s : Orang heartless kena faham cerita melayu mana nak layan kan ? haha btw selamat bercuti untuk student UiTM dan Politeknik gunakan masa cuti anda dengan sebaik mungkin ..





8 orang komen :

Farah Waheda Wahid said...

manalah tau kot kot betul gi korea kan??? he he he...

Ieka Farhana said...

@Farah Waheda Wahid hehe tade laa kak saje jew kikiki

Sally Samsaiman said...

sally pun baru je balik malam smlm..hahaha... :P

Ieka Farhana said...

@Sally Samsaiman hahaha nak ole ole

Akif Imtiyaz said...

Salam Ieka ...Kak Lya singgah jap landing sebelum berangkat ke KOREA ...Hahahaha ..Korea kiter jom jom jom ..nak buat apa g Korea hehehe..

Ieka Farhana said...

@Akif Imtiyaz haaa ?? Kak Lya nak pergi Korea ? nak ole ole gdragon hahaha XD nak fefeling sonata gituhh tapi musim salji dah habis ahakss

Ibnu Ramli said...

le.. baru nak mintak ole-ole..

Ieka Farhana said...

@Ibnu Ramli hehe maaf yew