Sem Break : Kerja Oh Kerja


Assalamualaikum and Heyyo **gua rasa macam trend baru plak tiap kali update**



Al-Fatihah kepada pemergian seniman negara kita iaitu Allahyarham Datuh Aziz Satar yang pergi meninggalkan kita pada pukul dua pagi tadi .. 



// dimana kan ku cari ganti serupa denganmu ? \\

Back to our topic .. **layan running man lupa nak taip apa**


**ok idea dah datang mencurah jangan dipersiakan ecehhhh**


Bila orang tanya "Ieka tak kerja ke cuti ni?" "Ieka jom kerja" anyway kalau tengok tahun lepas semasa tunggu result upu memang dari situ korang nampak Ieka memang duduk rumah selama setahun .. Bila ibu membebel suruh cari kerja, Ieka akan jawab "malas dekat rumah lagi banyak kerja" **nampak tak macam ada ciri suri rumah berjaya pada masa akan datang? werkkkk :p** bila classmate Ieka tanya "lepas diploma kerja nak?" Ieka jawab "malas" then dia jawab "dah tu kenapa kau study?" haa tu laa kenapa ? haha actually Ieka tak ready rasanya tunggu Degree laa jawabnya ..

Kekadang bila dorang kata kerja lah best sebab ada gaji boleh beli memacam .. Tu Ieka tahu tapi jiwa nak kerja payah sikit lah Ieka still fikir belajar jew sekarang maybe kerja nanti kot kita fikirkan macam mana .. Bila mood datang nak kerja ayah Ieka larang sebab dia kata still mampu nak bagi ,, ohhh kalau macam tuh taknak kerja sampai bebila boleh ?? hahaha ..

Dahtu ramai yang tanya "kau ni cuba serious nak kerja macam mana ?" ... Ieka nak kerja duduk depan komputer 24 jam tanpa berhenti dan mereka buat kata sepakat "jadi programmer duapulohempatjam menghadap komputer tanpa rasa jemu dan menghadap coding sampai mata jadi biru" muahahaha .. Feel nak kerja tak sampai lagi tunggu lah umur Ieka 21 tahun baru feel tu sampai kot .. Sekarang nak nikmati zaman remaja yang tinggal setahun jee lagi .. Tahun depan dah duapuloh **tak percaya** 


p/s : Best ke kerja? cubalah cerita pengalaman ... biar Ieka feel semangat nak kerja baru ada kan?



0 orang komen :