HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Tuesday, 1 July 2014

Belajar Dari Pengalaman


Assalamualaikum semua 



Korang dah lama tak update blog terasa macam duapuloh tahun setengah abad engkau ada? Ahaks biasanya kan yang dah lama tak update mesti macam banyak cerita nak diluahkannya ke aku sorang syok sendiri ni? Lantaklah yang penting ni blog aku yang kau panas kenapa **ayat budak zaman skrg ntah pape jee.. As you know Ieka dah start menyibukkan diri dengan SEM yang baru orang cakap semester baru azam kena baru yee ke idokkk teman pon tak tahu laa sampai mana azamnya? So untuk latest entry 3 In 1 rasanya Ieka dah banyak membebel pasal semester baru lah lelagi pasal rumah sewa.. 

Kemon gaiss Ieka semangat nak cerita pasal pengalaman pertama Ieka berada di rumah sewa **jangan fikir rumah sewa RM50 tu ehh.. Buat pertama kali dalam sejarah Ieka diletakkan di rumah sewa yang jaraknya ke Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam Selangor**sengaja promote ada tak junior masuk PSIS? Hye uolls, iolls senior sem 2 diploma sains teknologi maklumat rangkaian (DNS).. jaraknya nak dekat 1 km jee tapi jauh jugaklah pada awalnya Ieka give up "ibuuu nak ikut balik JB" "ibuu taknak duduk rumah sewa" "ibuu nak berhenti poli" tu laaa masa hari pertama Ieka dalam sewa ni sebab Ieka fikir transport nak ke kelas tu takde.. Tak payah tanya ada lesen ke tak sebab lesen L pon takde lagi.. Naseb baik Ieka ni bukan mudah dengan ajak ajakan syaiton ni rahjimmm.. 

Apa yang Ieka boleh cerita dalam rumah sewa ni takdelah spesial sangat tapi aku rasa Aimie Diyanna untung kot sampai sem 5 dia still dekat asrama mungkin sebab tuah tak menyebelahi aku.. Memula nak masak memang malu yelah kita ni chef tak bertauliah selalunya masak utk family ni kena orang lain mau tak mati anak orang makan masakkan Ieka **alasan lama ni.. Housemates semuanya cun cun belako takde yang selfish**belanja selpie satuu ((duckface and peace)).. Masuk je semester dua dah nak puasa aishh memang banyak betul pengalaman semuanya memang first takde last..

Puasa tahun ni tanpa family kau tak rasa ke sedihnya aku sekarang? Dahlah duduk amazon yang ketinggalan jauh di planet bumi pakal aku ni sado bak kata abang ahli gym yang badan berketul ketul mcm ayam kepcii tuu aumm :*.. Takpe orang cakap biarlah belajar dari pengalaman dan pengalaman juga mengajar kita menjadi dewasa..

Last but not least ..


belanja selpie satuu dan Ieka napak slim di situu ..

p/s : Korang jangan mudah give up kalau korang dah give up sekali korang akan menyesal selamanya .. 



1 comment:

Anis Ifham said...

best apa duduk rumah sewa. selamat menjalani ibadah puasa :)