HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 7 August 2014

DIY : Locker Screen Phone

Assalamualaikum


Dah lama sangat tak share app menarik dengan korang kan? sedangkan nak update pon entah mcm takde semangat tapi harini semangat nak update tu membuak buak okeng sebab Ieka suka nak berkongsi ilmu dengan korang ...


siapa Android user disini sila jeling entry ni sampai habis ahaks XD

Siapa android user kekadang rasa iri hati dengan apple user kan? antaranya macam video app Meipai , ramai dikalangan android user esaited download app tersebut dan esaited itu menjadi sedih sebab tidak boleh mnukar bahasa cina manakala di Iphone mereka boleh menukar language untungnya siapa yang pakai Iphone.. sekarang Ieka bukan nak sharing psl Meipai tu tapi Ieka nak sharing Lock Screen phone yang iphone user cuba men-jealous-kan android user dengan ...



Ahhh kalau korang tengok pon geram kan? yess Ieka yang tengok buat pertama kali ni pon geram sangat .. nak beli iphong tak mampu cuma mampu melihat jadi laa kan? hehe tapi untuk android user skrang ni takpayah susah nak pergi download app "IOS lock screen" sebab sekarang ini ada satu app terbaru buat android user utk Lock Screen ni .. Korang cuma perlu download DIY Locker dan jom usha ada apa dalam app tersebut ..

Lepas korang dah download app tersebut pastikan korang download tu selamat
kalau selamat korang akan jumpa yang mcm dlm gamba di bawah ini ..






jumpa tak ? kalau tak jumpa sila uninstall balik pastu install sampai keluar yang dekat atas tu..
Okay lepas korang dah install dia akan keluar ..


dia akan keluar mcm gamba di atas kalau dah keluar gamba di atas maknanya korang punya installer ok ..
kemudian korang belek belek laa nak buat lock mcmana ....



dah click style dia akan keluar gamba di atas pastu korang godeh godeh sampai jadi
macam ............



I to the K to the A  to the IKA yawww~! so kawaiii~eeiiii
korang boleh edit sesuka hati korang janji korang happy dan lepasni boleh laa
jealouskan iphone user hihihihi....


selamat mencuba 



6 comments:

Tashira Sha said...

heee kite pun guna app ni jugak. serious bila first time dapat tahu,mmng excited hbs! haha

Ieka Farhana said...

@Tashira Sha hehe kan ? kan ? tak menyesal download

fatihah fazlin said...

nice sharing ika... memang dah lama mencari./.. thanks ya.. :)

Ieka Farhana said...

@fatihah fazlin welcome babeh !!nnt boleh show off dengan membe :)

aWatif azmi said...

Macam mana nak buat utk iphone yg mcm dlm gamba tu??

Izz Israq said...

macammana kalau kita terlupa kata laluan yg kita tetapkan ? sebab telefon saya tk boleh buka kerana saya terlupa kata laluan