HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 11 September 2014

The Versatile Blogger Award



Assalamualaikum


I was nominated by Aiman Arif btw thank you
 finally i decide ada idea nak update so let's check it out




Syarat yang wajib kena korang ikuti

 ✔ Thank the person who nominated you.
 ✔ Provide a link to the person's blog.
 ✔ Write 7 facts about yourself.
 ✔ Nominate 15 bloggers of your own and tell 
them
.


FACT #1 : Allergic Spesis Ikan


Well as you know tiada manusia yang alergik dengan ikan tapi Ieka dikecualikan pernah makan ikan secara mendadak finally dapat virus bibir bengkak dan gatal taktahu kenapa? nak cakap alergik seafood tak sebab Ieka makan semua tapi ikan ni tak pasti kenapa dan mengapa? Pelik kan?

FACT#2 : Decide Nak Masuk PSIS


PSIS itu apa , lagi sekali Ieka kenalkan PSIS itu Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam Selangor taktahu dari form 4 lagi nak belajar dekat psis even dpt twaran lagi better dari psis tapi dah rezeki kan? nak buek macam mana? kot laa jodoh dekat sini katanya !!

FACT#3 : JDT Luaskan Kuasamu


Owner ini memang asal dari Johor Bahru tapi ramai yang cakap dari Selangor .. Korang Ieka ni anak jati johor tau mak pak Ieka pun dari johor so tiada unsur ke-selangorean dalam diri .. Kalau belajar dekat selangor itu yew ..

FACT#4 : Mix Blood MALAYBUGIS


Okay ini nak jadi kejakunan sekejap haha .. Korang tahukan dekat Johor ada unsur Bugis, Jawa dan Boyan actually Ieka salah satu dari sekauman tersebut even ayah tak cakap bugis cuma atuk sahaja tapi ada jugak darah mengalir  bugis tapi tatau nak cakap bugis yang peliknya boleh faham org jawa cakap apa.. eh aku ni jawa ke bugis? HAHA ntah laa teman pon tatau..

FACT#5 : Diploma Islamic Banking


Sebenarnya Ieka minat akaun suka subjek yang kira kira ni bila nak masuk psis ni pernah apply subjek tersebut tak kesah laa belaja apa yang pasti ada akaun katanya dan pernah juga Penasihat Akademi tanya "adakah IT Networking pilihan pertama? kalau bukan sila kemukaan bidang apa yang awak nak ceburi" skema k soalan dia .. Ieka pun jawab "pilihan pertama bukan subjek IT tapi berkenaan subjek akaun dan saya tahu dekat poli cuma ada kos islamic banking tapi saya rasa jodoh saya tak berpanjangan dengan subjek akaun jadi saya akan buang minat akaun saya haha" actually masa tu tengah berubah hati anyway IT the best..

FACT#6 : Overfriendly


Kalau first time kenal rasanya memang Ieka diam seribu bahasa tapi kalau dah lama kenal nanti kau tahu ah langgit ni tinggi ke rendah. Kekadang Ieka ni terlebih friendly orang tak kenal pon Ieka walaupon tak pernah kenal langsung , kekadang makcik cleaner dlm toilet tu pon Ieka berbual rancak tauu kau hado?! Aku bersyukur dengan nikmat tuhan beri ..

FACT#7 : Tolak MASSCOM Tolak Bidang Ekonomi Tersangkut Bidang IT


Jodoh Ieka dengan Ekonomi tidak berpanjangan akhirnya Ieka tersangkut jua ke Bidang IT walaupun sebenarnya Ieka memang suka ekonomi but ini namanya takdir tahu taa? Dan Ieka pernah tolak MASSCOM di UiTM Shah Alam sebabnya Ieka confius dan akhirnya Ieka buat istikharah bukan istikharah cinta tapi untuk memberi pertunjuk yang lebih baik dan akhirnya Ieka decide ke IT .. Mungkin ada hikmah disebaliknya perancangan Allah kita taktahu kan?


Maka selesailah aku menaip ketujuh fakta and 

//sila ready\\

Syaza//Uzu//Yumida//Farah Waheeda//Aina Akmal//Mahirah//Farhana Mohamad//Sally//Si Daun Ceri **doesn't know your name//Farra//Fadhliela//Cik Oren and tak ckup tiga sebenarnya but Ieka nak tag siapa yang baca entry Ieka ni







12 comments:

MNH SASTERA MELAYU said...

Semoga berjaya

Si DauN CeRi said...

thanks for the tag ieka..


we'll see kalo sy jumpa 7 facts tu bley la up entry.. hihi

Sally Samsaiman said...

orang yang kelapan tag sally...adoi..hahaha

ekonomi ke It ke...yang mana yang sesuai dgn jiwa...insyaAllah ada kebaikkan dia...

Anis Ifham said...

alergik ikan? peliknyaa.

aiman mania said...

wuhuuuuuu...hahahahahaha.......ada jer ikan yg bila dimakan jadi gatal-gatal...cthnya ikan tongkol atau ikan yg dah lamaaaa jadi "mayat"
hahahahaha...ohhh..budak islamic banking...dan skrg budak IT?ikutlah apa apa pon..asalkan belajar..good luck ^^

Ieka Farhana said...

@Si DauN CeRi haha ok can't wait

Ieka Farhana said...

@Sally Samsaiman haha tatau nak tag sape ingat sally jee :D

Ieka Farhana said...

@Anis Ifham pelik kan? haha tapi itulaa kenyataan yang kena terima

Ieka Farhana said...

@aiman mania haha byk laa ikan tongkol .. kan? asalkan minat nak belaja kena ada :p

Ieka Farhana said...

@MNH SASTERA MELAYU thanks :D

Syaza Raihanah said...

Terima kasih tag. InsyaAllah, nanti SR buat entry ya? :)

farhana mohamad said...

for you dear. :)

http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award-wana-ieka.html