HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 4 October 2014

Cerita Korban



Assalamualaikum


Happy Eid Adha semua ... 



Rendang dah selamat masuk ke dalam perut belom? Ika dah selamat masuk ke dalam perut eh bukan Ieka yang makan diri Ieka hahahaha ... maksudnya rendang tu hihi .. apadaaa Ieka cakap serupa bangla nenonenone..


Disebabkan harini raya haji jadi kita ambil peluang untuk  meng-update blog yang dah macam rumah hantu sebab dah lama tak update ahahaha .. Cerita pasal korban ni rasanya pagi tadi first time dalam sejarah pergi tengok korban selama ni tengok dekat tv nak dijadikan cerita... 


Ieka ni muka boleh tahan sado lah tapi hati Ieka lembut macam kapas ngahaha ... tapi tadi ....







masa nak sembelih tu mulut ni dah mengadu dengan puan ibu "Ibu kesian laa dia", "Ibu nak menangis", "Ibu nak balik umah tak sampai hati and finally puan ibu suruh Ieka balik lepastu mengadu dengan group whatsapp **ni gedik kay ... dorang bagitahu yang aku lepas ni dah tak boleh makan daging ... k sedih memang sedih tapi kena terima hakikat sebab aku rasa kesian tadi ermmmm..


p/s : Lepasni Ieka diet uolls :p





5 comments:

farhana mohamad said...

Selamat hari raya awak

MNH SASTERA MELAYU said...

Kadang2 rasa kesian kan tengok lembu kena sembelih tu lebih2 lagi bila tengok kat mata dia. Rasa nak menangis pun ada.

Ieka Farhana said...

@farhana mohamad selamat hari raya juga :D

Ieka Farhana said...

@MNH SASTERA MELAYU yups kesian sangat :'( tak bole lupa pasal pagi tadii

At-Tarmizi said...

Salam singgah.. =)

saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog saya balik ye

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/