HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Thursday, 6 February 2014

Cuti Mid-Sem Dah Nak Habis

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik eh ? dah nak habis cuti midsem ok :( dah kena balik hulu 
tinggal tunggu final exam and then cuti sem yeahhhh ..
EH ? EH ? suka yew ? HARUSlah kehkehkeh

Apa yang penting rindu dekat JB ni wajib bila dah jauh dengan family nak suruh family datang pun jauh .. huhu naseb lah kan ? tapi rindu dekat classmate tu harus yelah tiap hari tiap saat tiap detik memang akan nampak mereka .. Kalau korang nak tahu kan ? Group Whatsapp kelas akan off bila dia dekat sana tapi bila start cuti confirm belum sampai rumah mesti riuh dari pgi sampai malam .. As well kitaorang even diluar kelas ada geng tersendiri tapi dalam kelas kami perlukan antara satu sama lain .. Good Job DNS1A .. sayang korang dunia akhirat .. 

Kekadang bila dekat rumah bosan tatau buat apa mesti teringat dekat hostel sekarang buat apa .. hehe ^^ yelah nak bandingkan rumah dengan hostel tak sama .. Dekat hostel rajin balik rumah pemalas tahap kritikal tu makin menjadi jadi .. Alaaaa orang balik nak rest bukan nak rush , dah laa dekat sana kena rush ececece rush sangat Ieka .. 

Walau apa pun duduk dekat rumah memang terbaik kan ?


inilah wajah wajah classmate kitak .. uhuhu cari Ieka ?



Wednesday, 5 February 2014

Hilang


Hilangnya seorang ibu maka tiada ganti
Hilangnya seorang ayah maka tidak lengkap hidup

"Akak, Ibu Ayah Adik mana?"
"Akak kenapa akak menangis?"
"Akak kenapa ibu ayah tidur taknak bangun?"

"Adik Ibu Ayah dah takde"
"Ibu Ayah dah tinggalkan Akak dengan Adik"
"Ibu Ayah dah takde sayang"

"Akak tipu adik kan?"
"Ibu Ayah bangunlah adik rindu ibu dengan ayah"

"Akak tak tipu sayang"
"Adik janganlah macamni kesian ibu ayah"

"Ibu kenapa tinggalkan adik?"
"Ayah kenapa tinggalkan adik?"
"Lepasni adik nak mengadu dengan siapa?"
"Jangan ambil Ibu Ayah Adik"
"Akak dorang ambil Ibu Ayah kita"

"Sayang kuatkan semangat akak sayang sangat dekat adik akak tak baik seksa jenazah ibu ayah"

"Ibu Ayahhhh jangan tinggalkan adik"

Mungkin harini kita dapat melihat raut wajah kedua ibu bapa kita , esok bila mereka sudah tiada dimanakah kita hendak mencari ganti ? Selagi mereka masih ada hargailah mereka ..


AL-Fatihah




Tuesday, 4 February 2014

Wordless Wednesday #11

Assalamualaikum

Wah dah lama diam tak diam dah lama tak update entry pasal "Wordless Wednesday" huhu .. 
btw harini Ieka taknak cerita pasal 'busy study' ke 'busy menjahit' ke haha taknak taknak kita tolak ketepi oraite ? **Ieka assignment kau dah buat belum** krik krik krik

http://sbb.my/?affiliates=c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c/


Harini TL Blog Ieka penuh dengan entry "Sepetang Bersama Blogger 2014" engkorang sengaja nak menjeleskan Ieka yep yep ..  bila orang tanya "Ieka pergi tak?" "Ieka jom pergi sesama" alaaaaa korang 8hb tu dah balik study lah lainlah kalau 8hb tu ada dekat Selangor dah lama pergi dengan Eyqa Hasnan **elehh mcm Eyqa Hasnan nak ajak kau** hahaha .. 

Ok bagi blogger yang tidak tahu menahu "Sepetang Bersama Blogger 2014" ini adalah anjuran kali ketiga Denaihati Network untuk merapatkan lagi hubungan sesama Blogger , Penggiat Sosial mahupun dikalangan Pembaca. **Ieka ayat jangan nak sastera boleh**


// ada lagi masa untuk mendaftar ayuhh \\

Dan paling menarik semasa anjuran "Sepetang Bersama Blogger 2014" ada tampilan menarik iaitu terdiri daripada blogger blogger femes amous macam Ben Ashaari , Redmummy dan blogger top meletop yang lain .. Selain itu ada hadiah menarik menanti engkaurang semua so kalau nak tahu apa yang menarik boleh lah join sekarang hihihi .. 

Tajuk : Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014

Tarikh : 8 Mac 2014

Masa : Sabtu, 10 pagi hingga 5.30 petang

Tempat : Saloma Bistro, Kuala Lumpur

Tidak lupa jugak kepada sesiapa berminat nak buka booth pada harituh korang juga dialu alukan dan yuran penyertaan tapak jualan RM 100 .. Last but not least Yeo Hiap Seng (Malaysia) Berhad yang menjadi penaja untuk anjuran #SBB2014 .. So jangan lepaskan peluang ..

kalau nak tahu lebih lanjut boleh baca Denaihati Network

N O T E : Untunglah engkaurang yang pergi nanti jangan lupa update entry pasal SBB2014 ok



Monday, 3 February 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum

Klik bannner utk join the GA


http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html


Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

Blog Ieka Farhana Diaktifkan

Assalamualaikum



Blogger lain sibuk pungpangpungpang nak tingkatkan trafik blog lah , nak tingkatkan earning nuffnang lah tapi bila tang Blog Ieka Farhana terus lenyap .. Dahlah ownernya sekarang pemalas tahap gaban siap mengadu dengan orang lain nak delete blog .. HAHA Ieka rasa dah tak lama blog ni silap hari bulan Ieka nak jual blog ni .. NO NO NO sia sia dah tiga tahun kot berkecempung dalam dunia blogging ni tuptup nak DELETE lah nak JUAL lah memang sia sia hidup ..

Blog orang lain penuh dengan Iklan Nuffnang Blog Ieka Farhana satu Iklan pun takde muahaha XD actually Ieka ta reti nak guna pakai benda alaaa ni semua .. Takpe walaupun takde benda alaa tu semua sokong saya terhadap Nuffnangg tetap sama hoho **ayat bodek mintak akak akak abang abang senior ajar macam mana nak guna nuffnang ni**

Dulu rajin jugak blogwalking sekarang nak blogwalking susah sangat , lepastu orang ajak main GA or apa apa segmen seriously memang Ieka tolak awal awal bukan sombong tapi Ieka ni busy terus terang memang padat jew jadual in sha allah habis sem 1 maybe akan aktif mcm tahun sebelum ni .. Maybe akan cari balik idea yang telah lama hilang setahun yang dulu muahahaha ...

Kalau dulunya rajin taip entry tapi sekarang bila nak hidupkan entry balik macam susah yelah mana tak update pun sebulan dua kali kekadang ada satu bulan tuh tak updatekan ? sebab apa ? sebab sumber idea aku makin pupus yelah orang kata sejak umur makin meningkat maybe daya fikiran makin down hahaha XD tapi Ieka ta putus asa untuk mencari idea kekadang ramai annoying dengan post entry aku kan ? alaaa ta payah berselindung di sebalik tabir malas nak ungkit nasib baik aku bukan jahat sangat kalau tak dah lama aku saman hahaha XD .. eh ter-AKU pulak hihi

So In sha allah busy macam mana Ieka lepasni Ieka akan ikut perkembangan blogger macam sedia kala cuma nak join GA pape ke sorry to says memang ta sempat sangat hihihi **menyampahkan baca ayat mcmni benci benci** .Oklah assement dah memanggil Good Night Bloggerian's ....


Sunday, 2 February 2014

Yogood Crunchy Muesli

Assalamualaikum

Bagi sesiapa yang sedang diet ataupun yang peminat setia bila sarapan mesti ada breakfast cereal , harini Ieka nak memperkenalkan satu lagi produk terbaru dari Yogood .. selalunya korang akan nampak Yogood Muesli Bar ..


Kali ini Yogood keluarkan satu lagi produk yang bernama Yogood Crunchy Muesli ...
*dah macam gaya ala ala promoter dekat 99 speedmart* haha


terdapat 4 perisa yang berlainan jenis dan terdapat buahan tambahan llike strawberry , blueberry .. terselit jugak dengan kacangkacang dalam cereal mcm hazelnut , almond dan lain lain ..
so bebagi sesiapa breakfast suka cereal korang patut cuba ok ..


nampak sangat selekeh air susu tumpah hahah XD